Adrian Lepădatu

Drumul actorului Adrian Lepădatu a fost presărat cu roluri pe care le-a interpretat în mai multe teatre din țara noastră, dar cu sinceritate mărturisește că și-ar fi dorit să convingă și publicul spectator din fața televizoarelor jucând mai mult în film. Prima întâlnire cu o scenă profesionistă a avut loc încă din trecerea din anul doi în anul trei de facultate, într-un proiect colectiv al unor colegi și prieteni. Spectacolul independent ,,Frig” de Lars Noren a devenit ulterior un spectacol de referință, dar și cel mai drag al său.

 

Deși au trecut șapte ani de la absolvirea studiilor în artele actorului, sentimentele și emoțiile puternice încă nu-i dau pace. Năpustesc asupra tânărului la fiecare reprezentație a sa. A făcut mult teatru și consideră că actoria este cea mai frumoasă meserie. Își aduce aminte, punând de fiecare dată când are ocazia un zâmbet larg pe față, de cum a descoperit această lume.

Adrian Lepădatu

A fost pasionat de acest univers, deși nu știa ce presupune. Primul contact l-a avut în perioada liceului, la teatrul din orașul lui natal, Brăila, unul renumit și foarte frumos în accepțiunea sa, Teatrul Dramatic ”Maria Filotti”. Să-i cunoaștem demersul profesional și să descoperim omul de dincolo de scenă.

 

Încă de mic se visa ceva „important”, iar familia i-a fost sprijin

Astăzi este un om matur, înțelept, responsabil, autentic, dar și deschis pentru a îmbrățișa cunoștințe din orice domeniu. Nu-i stă deloc în fire să stea pe loc. În mare parte se simte împlinit, și-a câștigat independența și a reușit să creeze un echilibru între viața personală și cea profesională.

Deși trăiește într-un oraș mare, cele ale bunului simț, ale respectului, dorința de a obține lucruri și rezultate doar prin muncă proprie, fără să aștepte de la alți oameni să îi ofere gratuit, fără să judece sau să mintă și fără să facă rău voit nimănui, le-a însușit în cei șapte ani de acasă.

Copilăria sa a început în orașul Brăila, un oraș istoric cu oameni buni, muncitori și cu valori sănătoase, după spusele tânărului. Amintirile cele mai dragi sunt cele în care se juca în fața blocului cu vecinii cu care împărțea uneori chiar și mâncarea de acasă și dulciurile.

Încă din copilărie visam să devin un om mare, ca adult să fiu cineva important și  să fiu lucruri speciale,  fie că dansam, prezentam prin imitație, mă jucam, dar nu știam că bucuria mea de a mă juca va fi ceea ce se cheamă ază, a fi artist.

S-a bucurat de toată iubirea și afecțiunea părinților și declară că a fost un copil privilegiat și răsfățat. Acum, ca adult, a rămas cu tot suportul și iubirea mamei. Din păcate, tatăl său a trecut în neființă, dar trăiește gândul optimist că a reușit să-l facă mândru atâta timp cât a fost în viață.

 

Actorul independent Adrian Lepădatu vorbește despre experiențele profesionale

Deși a terminat un liceu cu profil economic, a urmat Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi dorind să-și fructifice abilitățile de comunicare. A urmat apoi şi un Master în Resurse Umane. A avut experienţe ca reporter şi redactor muzical la un radio local, dar pe undeva nu era pe deplin mulțumit. Actoria l-a chemat să vină spre ea.

Talentul a zăcut în ADN-ul său mereu. A fost atras de dans, de muzică, recita poezii cu drag. Susținea spectacole de dans în facultate, la evenimentele din orașul natal, la tot felul de baluri. A rezonat cu actoria dintotdeauna, însă la primele încercări de pregătire a primit refuz de la un actor.

După ce a absolvit a doua facultate, a avut ocazia să meargă în câteva festivaluri din țară, cu primul spectacol independent, iar pe parcurs a mai primit invitații să îl joace cu echipa în diferite orașe.

În anul 2015 am avut șansa să călătoresc în Italia cu un contract în calitate de actor unde am colaborat pe o perioadă de câteva luni cu o trupă de circ foarte cunoscută atât aici la noi în țară cât și internațional, pe numele lor Circul ,,Bellucci”. A fost o experiență frumoasă, care mi-a oferit posibilitatea să călătoresc în mai multe orașe din Italia și să lucrez la nivel internațional din punct de vedere profesional eu având un rol principal ca actor într-o producție intitulată ,,Psychiatric circus” în care se prezentau momente de teatru-circ-acrobație.

În fiecare proiect al său s-a implicat total. Nu are unul preferat, dar vrea să creadă că cel mai de suflet proiect va fi cel pe care-l va face la finalul carierei. Visează ca ultima sa reprezentație să fie un spectacol care să rămână în amintirea oamenilor și care să îi ofere recunoaștere.

 

Despre emoții, momente frumoase și oamenii de la care „a furat” meserie

Întâlnirile cu oamenii cu care împărtășește aceeași pasiune îl onorează, deși vrea să vorbească ca de la egal la egal despre ei. Indiferent că sunt regizori consacrați, actori renumiți sau tineri abia ieșiți de pe băncile facultății de arte, îl încântă că fac bine societății românești și aduc cultura în rândul tuturor.

Atunci când lucrezi nu te gândești că cineva este mai important decât altcineva, ci îi vezi ca pe colegi și formezi o echipă alături de care te dezvolți și împarți scena și momente frumoase sau mai puțin frumoase.

Adrian Lepădatu respectă mult scena teatrului. Nu-și reprimă nicio emoție. Este locul unde se simte vulnerabil și unde capătă curaj să-și arate și cele mai mari simțiri.

De fel este timid și emotiv și înainte de a intra pe scenă este aproape paralizat de frică și înconjurat de emoții, dar se relaxează treptat și se concentrează pe ceea ce are de făcut.

Pentru tânărul actor nu există modele, ci doar oameni pe care-i apreciază pentru profesionalism și responsabilitatea pe care o au față de această meserie.

Și-a dorit întotdeauna să-și creeze propriul stil și să-și facă cât mai bine profesia. Nu trăiește pentru validări, dar îi plac oamenii care gustă artă.

Actoria nu cred că se poate schimba ca metodă și ca meserie, dar putem găsi formule noi precum cele pe care le trăim astăzi, digitalizarea, spectacolele online care au devenit o necesitate și un avantaj și totodată există riscul să pierdem ceea ce aveam. Publicul nu poate fi mințit și oamenilor nu li se pot lua bucuria de a vedea real actorii pe scenă.

 

Despre noi proiecte în timp ce ușile teatrelor sunt închise

Adrian Lepădatu a avut și momente când s-a simțit descumpănit. A avut și momente de nesiguranță, îndoieli și temeri, dar a continuat să muncească pentru el și visul ce-l purta. Și-a demonstrat că poate chiar și în acest an, atunci când cultura a fost lăsată pe pauză și modul așteptare.

Nu sunt permise proiecte pe scenă, așadar a câștigat timp mai mult pentru el. A ales să dezvolte proiecte proprii la care să repete individual, să citească cărți ale autorilor contemporani sau clasici. Pentru că îi place poezia, citește și înregistrează audio și video pe care le postează pe rețelele de socializare până când vom putea reveni cu toții la normalitate.

Am primit invitație din partea unei prietene muzician care a înființat un centru educațional (Xtrasound), cu domeniile actorie-muzică-pictură-scenaristică. Am acceptat să susțin cursuri de actorie pentru copii, însă suntem conștienți că este dificil de gestionat această situație și încercăm să le transmitem și părinților că vor fi în siguranță și că le oferim încredere și profesionalism. Copiii petrec foarte mult timp în fața ecranului unui gadget, iar asta nu îi ajută și au nevoie de creativitate și de șansa de a se dezvolta și de a se descoperi prin joacă și actorie și de a deveni adulți sănătoși emoțional.

Adrian Lepădatu iubește sincer scena și, chiar dacă aceasta e din ce în ce mai șubredă, el îi aduce un aer fresh cu fiecare reprezentație pe care o joacă. Duce dor mare în aceste timpuri, dar a găsit soluții pentru a nu se îndepărta de meserie în pandemie și încearcă prin cursurile destinate copiilor să se mențină viu.

Consideră că se numără, din păcate, printre tinerii înzestrați cu talent care nu sunt foarte promovați și aduși în față să relateze ce se întâmplă când cortinele sunt trase. Și cum Elita României este spațiul în care se celebrează reușitele și sunt scoși în evidență oameni care oferă un exemplu de urmat, Adrian Lepădatu se află printre cei despre care am scris cu drag și cu interes.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *