Finala Voluntarul Anului

În luna noiembrie, campania #VoluntarDeElita a scos la iveală cei mai apreciați oameni de bine din România. Am invitat publicul să distribuie mesajul celor care se luptă pentru binele semenilor lor. Zeci de mii de share-uri au transformat campania într-un adevărat fenomen, dar mai ales le-au arătat acestor voluntari cât de iubiți și apreciați sunt pentru altruismul lor. Acum, șapte dintre ei se pregătesc pentru etapa finală, desfășurată între 5 și 15 decembrie 2019!

 

Cum funcționează etapa finală

  • Îți alegi favoritul din cele șapte opțiuni;
  • Trimiți un SMS cu NUMELE DE FAMILIE al participantului la 1278 (număr valabil în rețelele Orange, Vodafone, Telekom și DigiMobil);
  • Pe 15 decembrie, ora 23.59, spunem STOP VOT, numărăm voturile și anunțăm cel mai apreciat voluntar din România!

IMPORTANT: votul se înregistrează doar dacă trimiți un SMS cu NUMELE DE FAMILIE. Orice altă formulă (prenume, prenume nume, nume prenume etc) nu este valabilă. În cazul în care nu primești un SMS automat cu înregistrarea votului, înseamnă că SMS-ul tău nu e valid.

Alte variante de vot:

  • www.paypal.me/elitaromaniei – x EURO = x voturi (nu uita să treci în notă numele finalistului către care merg voturile!)
  • Dacă nu ai cont de Paypal, pe Patreon găsești un Poll pe care îl poți debloca cu minim 1 USD. x USD donație = x voturi;

Din păcate, dacă locuiești în Diaspora, nu vei putea vota prin SMS. De aceea, e de preferat să folosești una din celelalte 2 variante. Sau, în ultimă instanță, să rogi o cunoștință din țară să trimită un SMS cu votul tău.

 

De ce să votezi?

Pentru că, prin această campanie, creștem împreună popularitatea unor oameni minunați, cunoscuți și iubiți în primul rând în comunitățile lor locale. Câțiva dintre ei au fost deja contactați de mari jurnaliști ai României, pentru că au citit un material despre munca lor pe platforma noastră. Și așa, Elita României aduce în toate colțurile țării exemple demne de urmat!

Cei șapte finaliști sunt liderii unor inițiative regionale. Au în comun, pe lângă bunătate și altruism, respectul pe care și l-au câștigat în mediul lor. Faptul că mii de oameni îi urmăresc și le sunt alături în toate demersurile.

De aceea, votul din finală reprezintă mai mult decât măsura valorii lor. Câștigătorii vor fi determinați în primul rând de nivelul de implicare al acestor comunități locale.

Arad, Sălaj, Neamț, Bistrița, Dâmbovița, Suceava – sunt prezente în finală! Cine va fi mai activ?

Cei care îi cunoașteți, am convingerea că îi veți vota cu ochii închiși. Pentru ceilalți, sper că următoarele rânduri vă vor ajuta să faceți o alegere obiectivă:

 

Ei sunt cei 7 participanți în finală!

 

Anamaria Popa, Cetatea Voluntarilor, Arad

A intrat în familia voluntarilor pe la 14 ani, după ce a acționat ca voluntar în taberele de copii. A activat în diverse asociații, urmând ca la 23 de ani să dea viață la ce reprezintă azi Cetatea Voluntarilor Arad.

Cele mai importante proiecte:

  • „Cu drag pentru viitor” – reabilitarea Secției Boli Infecțioase Copii și a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Arad, o campanie deja premiată la nivel național;
  • „Banca de scutece” – produse destinate copiilor abandonați în spitale;
  • Cea mai mare „inimă umană” din Europa – semnal de alarmă de Ziua Internațională a Bolilor Rare, o campanie nominalizată la Gala Global din California.

În prezent, este în derulare o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea Secției de Pediatrie 2 din cadrul aceluiași Spital Județean.

Anamaria Popa reușește să-și mobilizeze exemplar arădenii, mărturie stând toate proiectele de mare anvergură implementate cu succes, dar și, de ce nu, prezența în această finală!

finală

 

Corina Țurcaș, Asociația Împreună-i vom face fericiți, Zalău

În doar 5 ani, a pus umărul decisiv la schimbarea mentalității în Zalău, de la „răutatea primează” la „vreau să ajut”. Astăzi, sălăjenii o recunosc drept omul care mobilizează oameni și îi face să înțeleagă că doar uniți putem răsturna munții.

Printre cele mai marcante campanii din ultimele 18 luni:

  • Dotarea cu 3 nebulizatoare a secției pediatrice din Spitalul Județean Sălaj
  • Finanțarea unor cazuri medicale grave sau achiziția unei case pentru un tată cu două fete;
  • Mobilizarea a 380 voluntari pentru adunarea a 2.5 tone de gunoaie din munții Meseșului;
  • Acțiuni dedicate copiilor sărmani, de sărbători și nu numai.

Sălajul o iubește pentru că nu spune niciodată nu, pentru că sunt mulți oameni care și-au schimbat destinul datorită ei. Tocmai de aceea, un județ a propulsat-o pe Corina Țurcaș către această finală!

finală

 

Ionuț Ursu, Asociația Volunteer for Life, Piatra Neamț

Unul dintre cei mai implicați voluntari din județul Neamț, cu o poveste impresionantă. Abandonat la naștere, a locuit 26 ani în orfelinat. Când s-a desprins de sistemul social, și-a spus că va face toată viața voluntariat și va încerca să determine cât mai mulți oameni să îi urmeze calea.

Cunoscut pentru organizarea unei misiuni anuale în Nepal, se implică la fel de puternic în cazuri umanitare din țară.

Cel mai recent proiect – dotarea, exclusiv din donații, a unui cabinet stomatologic chiar în orfelinatul în care el a crescut, unde 3 medici vor face voluntariat. Acolo vor fi tratați gratuit peste 500 minori din județ, dintre care mulți copii cu autism sau dizabilități.

Pentru exemplul pe care îl oferă tinerilor de vârsta sa, pentru felul în care împărtășește din experiența sa și promovează voluntariatul, Ionuț Ursu este respectat în Neamț și București. Ionuț Ursu a ajuns în finală tocmai datorită acestui respect de care se bucură!

finală

 

Iosif Ciunterei, Realizator Cu Iosif pe coclauri, București 

Tânărul originar din Feldru, județul Bistrița-Năsăud, umblă toată ziua prin satele românești. Ne aduce pe micile ecrane ale telefoanelor oameni de la țară, pe care nu i-ar fi descoperit nimeni.

Visează că nu ne vom uita niciodată originile și tradițiile, iar interviurile sale se concentrează tocmai pe promovarea unor obiceiuri locale de toată frumusețea.

Totodată, Iosif Ciunterei se implică în campanii umanitare, acolo unde simte că poate aduce un zâmbet săteanului aflat la ananghie.

Este un altfel de voluntar, complex, pentru că îmbină acțiunile de binefacere cu o promovare unică, modernă, fără susținere financiară, a unor români de toată isprava!

finală

 

Marius Simionică, Asociația Marius și Prietenii, București

Fost luptător în Legiunea străină, a locuit mulți ani în Marea Britanie. Acolo, a descoperit magia altruismului, mai întâi oferind informații utile românilor din UK, apoi, treptat, prin ajutoare materiale.

Recent s-a întors în România, pentru a schimba destine. În 2019, a construit de la zero, cu mâinile lui, două case pentru două familii nevoiașe din județele Dâmbovița, respectiv Prahova.

Marius Simionică nu mai știe ce înseamnă Sărbători legale sau weekend. Azi e în Timișoara, mâine ajunge în Alba sau la Tulcea. Pleacă dimineața din București și se întoarce seara înapoi. Nu îi pasă de oboseală, vrea doar să vadă copii sărmani zâmbind.

Acum, în prag de Sărbători, și-a ales patru sate din Mureș, Călărași, Tulcea și Bacău, unde va ajuta nu mai puțin de 1000 copii și 300 bătrâni cu câte un cadou util de Crăciun!

 

Nicoleta Bogoș, Asociația Licuricii Fericiți, Câmpulung Moldovenesc

În afara faptului că este o învățătoare excepțională, care înoată contra curentului, adună în jurul său oameni buni pentru a dărui zâmbete și visuri împlinite. Printre cele mai de impact proiecte:

  • Renovarea Secției de Pediatrie de la Spitalul Municipal Câmpulung și reabilitarea parcului acestuia;
  • Șapte case complet renovate, mobilate și utilate;
  • O serie de campanii în sprijinul a 100 bătrâni, pentru care se organizează diverse evenimente – mese de prânz, plimbări în aer liber, spectacole sau curățenie în casele lor;
  • Sprijin acordat unui număr impresionant de copii nevoiași din întreg județul.

Acum, Licuricii se concentrează pe finalizarea până la Crăciun a unei case pentru o familie cu patru copii minori. Ce e cel mai frumos e că, în calitate de învățătoare, Nicoleta Bogoș își implică de fiecare dată elevii, învățându-i de mici ce înseamnă voluntariatul. Măcar și pentru asta, Câmpulung Moldovenesc este un oraș mai frumos!

 

Nicoleta Ioniță, Asociația Give&Help, Târgoviște

A iubit școala, dar nu a reușit să o termine. Se uita la copiii săi cum studiau în cele mai grele condiții, însă nu prea avea cum să le schimbe destinul.

Un cadou surpriză venit de la un elvețian necunoscut a scos-o din sărăcie și i-a transformat viața. De atunci, din 2015, Nicoleta Ioniță se luptă ca niciun alt copil să nu mai treacă prin problemele cu care s-a confruntat familia sa!

 

Ei sunt așadar cei mai populari din România. Niciun alt voluntar sau asociație nu s-a ridicat la nivelul lor în această perioadă. Reprezintă cele mai unite comunități, oameni care de dragul lor au fost dispuși inclusiv să li se blocheze accesul la Facebook.

Dintre ei, în urma votului, Elita României va alege Voluntarul Anului 2019 și va acorda trei donații pentru primele trei locuri, în valoare de 2000, 3000 respectiv 5000 lei!

Și nu, nu reunim cine știe ce comisie care să facă analize complexe. Așa ceva e imposibil, în condițiile în care toți au misiuni delicate. E greu să alegi dintre atâtea povești impresionante, cauze umanitare, impact în societate etc.

Și atunci, diferența poate fi făcută doar prin numărul de urmăritori. Iar votul prin SMS, considerăm că e cea mai transparentă și facilă formă. Nu doar că se poate face cel mai rapid, dar denotă un grad de implicare pe care alte sondaje sau chestionare nu au cum să îl egaleze!

Așadar, între 5 și 15 decembrie 2019, nu uita să votezi în finala campaniei #VoluntarDeElita!

 

Later Edit, 13 decembrie: datorită voturilor publicului, fondul de premiere s-a ridicat la nu mai puțin de 14.300 lei: locurile 4-7 au garantate câte o donație de 1.000 lei! Continuați să votați, nu doar pentru ca favoritul vostru să aibă o șansă la o donație mai mare, dar și pentru ca mai multe campanii să aibă o șansă de câștig!

 

Succes tuturor!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *