Diverse

Ce am aflat nou de la Webstock 2018 și ce urmează după acest premiu

La cea mai tare conferință de social media din România, platforma noastră a obținut premiul 3 la categoria Publishing! Asta înseamnă că Elita României este al 3-lea cel mai bun proiect online de conținut lansat în 2018! Astăzi vă spun cum a fost la Webstock 2018, ce am învățat valoros din speech-uri și ce mi-aș fi dorit să spun audienței dacă aș fi avut mai mult timp pe scenă… și mai mult timp de pregătire!

 

Așadar, în 5 octombrie Webstock a împlinit 10 ani! Eu sunt pentru prima oară la acest eveniment, lumea online-ului este relativ nouă pentru mine. Am participat deoarece organizatorii m-au invitat în calitate de nominalizat, și nu mi-a părut rău.

O să spuneți că deviez de la scopul platformei. Poate, tocmai de aceea vreau să vă arăt, în primul rând, cum a fost la Webstock 2018 din perspectiva participantului. Am fost prezent începând cu a doua parte a evenimentului, la New Trends Stage offered by Raiffeisen Bank. Nu știu ce a fost prin alte săli sau în prima parte, însă această scenă chiar a meritat. Să vă spun, așadar…

 

Ce am aflat nou de la speakerii Webstock 2018

Dacă sunteți agenții de publicitate, trebuie să știți că ar fi bine să nu mai acceptați proiecte din orice domeniu. Să vă specializați pe o anumită industrie și să nu mai faceți de toate pentru toți. Este opinia lui Radu Ionescu, unul din veteranii publicității digitale din România.

De la Monica Jitariuc am aflat despre răbdarea în online. De fapt, răbdare în orice domeniu. Am apreciat foarte mult prezentarea ei deoarece ea este așa, ca noi. Vine cu un concept total contra curentului. Răbdare în secolul vitezei? Când alergăm după clienți de nu mai știm de noi? Da, oameni buni, aveți răbdare să vă deserviți partenerii, să nu mai faceți lucrurile de mântuială. Să nu mai postați 300 statusuri pe Facebook. Mai bine 2-3 clienți buni și super satisfăcuți decât un mega-portofoliu de proiecte bifate!

Apoi, au urmat Claudiu Butacu și Mihai Teodor-Pasti. Îi cunoașteți, am scris deja despre minunatul lor EFdeN, aici. De altfel, pentru ei am venit special la această secțiune. Doi băieți extraordinari, care mereu și mereu ne arată cât de multe se vor schimba în viitor. Și cât de repede.

Mihai ne-a atras atenția să nu ajungem ca Nokia sau BlackBerry și să credem că orice e posibil să se întâmple. A vorbit despre toate schimbările pe care acum 15-20 ani abia ni le imaginam, mai puțin despre teleportare. Că am face bine să rezistăm până prin 2045, deoarece se pare că atunci vom deveni nemuritori! Sigur, dacă ne dorim asta… Și nu, nu vom suprapopula Planeta, pentru că la vremea aia vom putea călători în spațiu… Ireal, nu-i așa?

L-am apreciat pe Mikey Hash că a crescut alături de Youtube, că a ascultat sfatul criticilor și nu face doar entertainment, dar și educație. De la Alex Negrea am primit încredere – cum că 70% dintre oameni vor să afle despre o companie din articole, nu din reclame. Iar Val Vesa mi-a reconfirmat ce știam – Instagram-ul nu e din păcate potrivit pentru proiectul nostru!

Și apoi, a urmat gala…

 

Am urcat pe scena Webstock 2018…

… și m-am cam blocat 🙂 Da, cei care mă cunoașteți din industria de training, știți că nu prea îmi place să ies în față și prefer să îi pun pe alții în valoare. Cei care mă știți de și mai mulți ani – spontaneitatea nu e punctul meu forte. De când mă știu îmi place să analizez, să mă pregătesc bine înainte să deschid gura. Or asta nu iese niciodată bine când ești pus în fața faptului împlinit!

Sigur, pregătisem eu ceva în caz de… Cam superficial, ce-i drept, și s-a văzut. Poate că nu am crezut cu adevărat că voi lua vreun premiu. Adevărul e că, dintre cele 20 proiecte nominalizate, am citit niște idei absolut senzaționale. Chiar vă invit să citiți despre Kidibot, Campania Națională Scrisul Face Bine, Acces la Cultura ALTFEL sau Zig Zag prin România. Apreciez enorm ce fac acești oameni și chiar mă bucur că Zig Zag a câștigat!

Revenind la mine, de fapt la noi… Că suntem aici o echipă! De vineri primesc zeci de mesaje de felicitări, și vă mulțumesc! Elita nu este însă deloc un „one man show”, doar viziunea unui idealist la care se alătură tot mai mulți adepți! Țineți minte numele astea – Adela Petrușe, Adina Lukacs, Alina Lerca, Alina Petcu, Bogdan Mitrea, Dani Godja, Lavinia Peter. Plus onoarea de a avea printre colaboratori pe Revista CARIERE prin Daniela Palade Teodorescu…

Ei sunt cei datorită cărora acest proiect există. Cu toții scriu absolut senzațional, din pasiune pură, cred în acest demers și merită la fel de mult acest premiu. Eu doar mă felicit că le-am creat cadrul să își folosească toate calitățile la adevărata lor valoare.

 

De fapt, ce vroiam să spun este că…

Pentru mine, acest premiu este foarte relevant și are o mare însemnătate. Au fost 46 de jurați cu experiență bogată în online, care au citit toate proiectele nominalizate. Nu știu câți dintre ei au votat Elita, însă dacă am ajuns pe locul 3 este clar că le-a plăcut ce au văzut pe site-ul nostru.

Cred că au înțeles foarte bine și au apreciat mesajul pozitiv pe care noi îl transmitem aici. România anului 2018 nu înseamnă doar corupție, interese personale, valori negative. Știam cu toții asta, evident, Elita României dorește doar să strige asta clar și răspicat.

Sunt o grămadă de români care au succes pentru că în viața lor s-au întâmplat diverse evenimente care i-au transformat în ceea ce sunt ei azi. O mulțime de români care nu se vaită cât de rău le este, și se vede perfect în viața lor. Noi ne-am asumat această misiune – să îi descoperim și să le spunem povestea. Iar dacă auzim că aceste povești vor inspira pe cineva să-și schimbe abordarea, noi vom fi fericiți!

Cam asta mi-aș fi dorit de fapt să spun pentru audiența de la Webstock 2018. Sigur că e mult mai simplu la rece, poate pentru alții e mai ușor, pentru mine nu. Important e că suntem unde suntem pentru că facem un lucru frumos, nobil, iar oameni care contează ne apreciază tot mai des.

 

Ce urmează pentru Elita României după Webstock 2018

E foarte simplu. Ne vom face treaba mai departe cu aceeași conștiinciozitate. Vom dezvolta o secțiune de proiecte speciale, unde vom posta acele idei de impact care ne impresionează și merită girul nostru (și atenția voastră, a audienței). Ne vom bucura în continuare că există un public care ne citește constant.

Toată luna octombrie avem în derulare un concurs prin care vrem să identificăm alți și alți redactori care să ne împărtășească valorile.

Însă cel mai important – vom căuta metode prin care acești oameni despre care scriem să fie și mai apreciați la nivel național. Să devină adevărate exemple de bune practici, de așa da. Și, nu în ultimul rând, ne vom lupta pentru imaginea terfelită a frumoasei noastre țări, care nu merită tratamentul unora care habar n-au să se poarte cu o asemenea bogăție.

Cine vrea să se alăture acestui demers, este mai mult decât binevenit!

Distribuie
Scris de:

Ți-a plăcut articolul? Zilnic postăm noi exemple similare de succes! Urmărește-ne pe Facebook și nu rata reportajele noastre!


Implică-te și tu în Elita României! Intră pe Patreon și vezi cum și de ce să ne oferi sprijinul tău!

Become a Patron!

Va informam ca acest site utilizeaza cookies. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu utilizarea acestora. Va rugam sa va informati in prealabil despre datele colectate de acest site citind Politica de confidentialitate.