Alec Blenche

În copilărie, Alec Blenche asculta cu mare bucurie povești împreună cu sora sa de pe discuri de vinil. Pe o măsuță trona un pick-up în fața căruia petrecea ore în șir și nu-l mai putea opri din visare. A crescut cu imaginile unor eroi, ale unor voinici sau Feți-Frumoși care nu cedau niciodată, iar de câțiva ani buni, „călare pe calul curajului”, scrie povești magice pentru copii dintre cele mai citite. În 2019, a fost declarat cel mai citit autor de cărți pentru copii.

 

Nu doar fetița sa, Emma, îi stimulează creativitatea și imaginația, ci găsește muze peste tot. Toți copiii, natura, animalele, păsările, copacii, plantele sunt alte motive care-l fac pe scriitor să se așeze în colțul său și-l îndeamnă să dea contur multor istorisiri.

Știe că viața și soarta cărților sale se află în mâinile celor mai mici și sinceri oameni, întrucât aduce în fața lor dintre cele mai actuale teme. A scris 35 de cărți din care 25 au fost publicate până acum, iar restul urmează să fie publicate anul acesta.

Efectele cărților sale sunt cele pe care le și aștepta. A avut mesaje în care oamenii i-au mărturisit că și-au vindecat traume din copilărie citind și plângând în timp ce citeau poveștile sale.

A primit feedback în care părinții îi relatau cum copiii au început să mănânce mai sănătos sau au devenit mai generoși și mai răbdători sau că așa au început să îndrăgească cititul. A avut mesaje în care oamenii îi spuneau că au început să îmbrățișeze copacii prin parcuri și să aprecieze altfel lucrurile din jur.

Există un gând într-un colț de suflet de a așeza idei în pagini și pentru adulți, dar toate la timpul potrivit. În schimb, s-a deschis precum o carte și a așezat povestea vieții sale în pagini adunate sub numele „Trezește” si care speră sa apară anul acesta pe piață.

 

Ce a învățat Alec Blenche în familie transmite mai departe

A copilărit în perioada comunistă. A învățat ce înseamnă munca, devoțiunea, generozitatea în acea perioadă, unde era mai mult despre supraviețuire, despre a avea ca să nu înduri.

A învățat să dăruiască ca să primească. A învățat că în spatele unei reușite, este efort mult și constant. A învățat să viseze, să spere, să creadă. A învățat să spună „mulțumesc!” și „te iubesc!”.

Cu drag mărturisește Alec Blenche că a avut o copilărie frumoasă cu vacanțe lungi la bunici. Își bucura sufletul atunci când ningea ca-n povești și în pragul sărbătorilor de iarnă mergea din casă-n casă și colinda. I-a lipsit, totuși, timpul cu părinții, de aceea este motivul pentru care petrece îndelung cu Emma.

Eu îmi doresc pentru copilul meu să își trăiască viața după cum le bate inima. Să trăiască corect, să își urmeze pasiunea. Să aibe un vis care să o facă fericită pe ea, dar și pe cei din jur. Consider că cele mai importante valori pentru un copil sunt răbdarea, generozitatea, iubirea și recunoștința. Dacă acestea sunt învățate și structurate bine în primii ani de viață, restul lucrurilor se vor așeza mult mai clar și mai ușor peste această fundație morală.

 

S-a dedicat total scrisului, deși, formal, este jurist

Alec Blenche s-a declarat un visător incurabil, iar până nu a ajuns să urmeze studii cu profil uman, s-a tot căutat. În liceu, prefera engleza și istoria. Dacă unii dintre noi se întreabă de ce nu s-a îndreptat spre literatură când era adolescent, scriitorul are și un răspuns.

Nu am avut noroc să am un mentor, cineva care să creadă în mine și să mă încurajeze să urmez un drum sau altul. Dar poate că a fost mai bine așa, a trebuit să gust singur din amarul rătăcirii pentru a-mi găsi drumul.

La bază este jurist, după prima facultate. Mai târziu, a urmat diverse specializări în nutriție și stil de viață sănătos și a activat cu succes în această zonă vreo șapte ani.

A ținut activ site-ul Viața Verde Viu prin conținut zilnic, întrucât și-a dat seama că-l iubește, iar cuvintele frumos alese așezate în rânduri îl mențin viu și echilibrat.

Dupa aceea am terminat Facultatea de Pedagogie Muzicală din Constanța, ceea ce mă face profesor de muzică. Nicăieri însă nu m-am regăsit așa cum mă regăsesc în poveștile pentru copii și în orice activități legate de copii. Îi iubesc pur și simplu.

A existat, când era mic, gândul de a lucra cu copiii în calitate de învățător. Pentru că îi iubește mult, astăzi contribuie prin cărțile sale la educarea copiilor de pretutindeni. Drept urmare, timpul pe care-l închină scrisului este prețios. Alec Blenche scrie cu pricepere, cu grijă, cu răbdare, cu pasiune, cu dedicare.

 

Când a început povestea cărților lui Alec Blenche?

Cărțile au devenit afacerea sa frumoasă. Lasă toată inspirația să curgă, iar în acest spațiu luminos și liniștit nu înseamnă că stă doar să scrie. Este o lume interactivă care-l provoacă pe scriitor la tot felul de întâlniri și expuneri.

Sunt mereu în contact cu cei care mă citesc. În fiecare săptămână am întâlniri în online cu diverse clase de copii din toată țara. Semnez foarte multe cărți. Sunt perioade în care îmi vin acasă paleți întregi de cărți la semnat. Sunt în legătură cu profesori, învățători și alți educatori. Și nu în ultimul rând lucrez împreună cu soția mea la noi materiale educative desprinse din poveștile pe care le scriu.

Creionează povești magice pentru copii magici, cu cele mai reale și inspiraționale personaje. A fost odată un tânăr care a dorit să scrie o poveste, pentru că își dorea să ajute copiii să mănânce mai sănătos și să înțeleagă responsabilitatea pe care o au față de ce îi înconjoară. Nu credea că va stârni un așa val foarte mare de reacții pozitive.

De atunci acest tânăr călătorește prin această lume fantastica bucurându-se de fiecare moment. Însă, pentru a putea rămâne cât mai mult aici, el trebuie să scrie mereu alte și alte povești. Așa că scrie în continuare cărți din seria cu Erus. Scrie în continuare la seria cu „Jup un pisoi de soi” și la seria „Cronicile pădurii”. Recent a terminat de scris a treia carte din seria cu Aventuri care se numește „Aventuri în țara Prieteniei”, dar și cel mai lung roman scris de el pentru copii care se va numi: „Fantastica călătorie a baronului Van Piskel până la capătul lumii și înapoi”.

Greu de descris și de exprimat în cuvinte sentimentele care l-au încercat pe autorul Alec Blenche atunci când și-a ținut prima carte în mână. Un amalgam de emoții frumoase combinat cu o stare de mândrie.

Nu toți au crezut în operele sale, că vor capta un așa public mare. Deși cărțile sunt unelte care pot fi folosite în educație, redactorul șef al editurii Curtea Veche, atunci când i-a răsfoit prima carte cu Erus, pe un ton zeflemitor i-a transmis că nu e cine știe ce și că va fi nevoie să o perieze bine ca să iasă ceva din ea.

Ba mai mult, voia să schimbe multe lucruri și să mai taie că era prea lungă. Noroc că m-am ținut tare și nu s-a schimbat nimic. După ce cărțile au început să aibă succes, la 100 de mesaje de apreciere și încurajare primeam și 10 mesaje negative. Și mă afectau mai mult decât mă impresionau cele 100 pozitive. Apoi, încet, m-am călit și am înțeles că nu o să pot mulțumi niciodată pe toata lumea. Este imposibil.

 

Omul, tatăl, scriitorul Alec Blenche sunt unul și același

Omul caută sensul vieții, iar atunci când simte că a creat un echilibru între partea personală și cea profesională, se simte împlinit și câștigat pe vecie. Fiecare dintre noi definim fericirea diferit, după propriile simțiri.

Pentru unii, contează să ai sănătate. Unii aleargă după bani și faimă, alții stau în pătrățica lor și-și văd de cursul vieții.

Important este să lași ceva în urma ta și să te folosești de talentul cu care ești înzestrat. Nu contează modalitatea prin care îți lași amprenta, important este, indiferent de rolul tău în societate, să nu uiți de educație și valori.

Alec Blenche rămâne același și aduce contribuție pentru care îi mulțumim noi și copiii noștri. Încheie pentru Elita României cu următorul mesaj:

Dacă reușești să echilibrezi viața împreuna cu cei dragi și „munca”/ocupația ta, să acorzi timp de calitate și pentru una și pentru alta, în timp ce te menții într-o stare de pace interioară, ai reușit să obții ceea ce și împărații și cei mai mari magnați doar visează să aibă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *