Afaceri

Cum să te diversifici cu succes în carieră: Bianca Pop, între proiecte europene și estetică medicală

Bianca Pop, numele din spatele brandului de cosmeceutice PBSerum Cosmeceuticals din România, este femeia ambițioasă și pasionată de frumusețe care a trecut cu ușurință de la rigorile ingineriei la eleganța distribuției în domeniul cosmeticii.

 

Este atât mamă, cât și soție, iar cea mai mare parte a timpului său este dedicată antreprenoriatului. În anul 2006 a debutat ca proprietar de afacere, poziție care i-a adus un grad înalt de satisfacție la nivel profesional.

Bianca Pop are și un al doilea job – cel de consultant extern pentru Comisia Europeană. De-a lungul carierei sale, a ocupat diverse funcții, toate corelate cu domeniul evaluării și monitorizării proiectelor.

Atracția pentru antreprenoriat a început datorită fostului său șef. El este cel care i-a observat potențialul de manager și a determinat-o să intre pe acest drum. A ajutat-o și faptul că a fost extrem de ambițioasă, a căutat să evolueze, să depășească obstacole, dar și propriile limitări.

Bianca Pop a avut ocazia să lucreze în Germania, în calitate de manager de proiecte europene. S-a acomodat ușor într-un mediu de muncă dominat de valori precum eficiență, respect, puterea cuvântului dat. A simțit gustul succesului și aprecierea partenerilor de afaceri, deoarece a demonstrat implicare, pasiune pentru precizie și eficiență.

După cinci ani petrecuți în Germania, Bianca s-a întors în țară, din dorința de a dezvolta proiecte similare. De altfel, spune despre ea că dintotdeauna s-a remarcat pentru dorința de a contribui pozitiv în societatea din care face parte.

 

Bianca Pop: „Aveam voință și încredere în calitatea produselor, calitate care nu m-a dezamăgit”

Tritecc este primul său demers antreprenorial, dar și cel mai important. În anul 2006, Bianca Pop a înființat firma de management și consultanță în proiectele de cercetare finanțate de Comisia Europeană prin intermediul programelor cadru. Este în continuare partener în proiecte și intermediaza participarea altor IMM-uri din România în programe cu finanțare europeană.

Mulți ani mai târziu, mai exact în 2015, a intrat în lumea cosmeticelor după o prezentare care i-a stârnit interesul. În această perioadă, se bucura de o mică „pauză” între programele europene Cadru 7 și Horizon 2020.

Îi cunoștea deja pe fondatorul și pe directoarea tehnică a Proteos Biotech, producătorii PBSerum Cosmeceuticals, deoarece cu 3 ani în urmă făcuseră parte dintr-o echipă comună de cercetare. În tot acest timp, s-a convins de eficiența produselor PBSerum, care i-au plăcut atât de mult încât a acceptat provocarea de a deveni distribuitor exclusiv pentru piața din România.

Bianca Pop intra așadar într-un domeniu în care nu avea experiență, singurul sprijin venind din partea soțului ei. Inclusiv fondatorul Proteos, cu care a semnat contractul de exclusivitate, se îndoia de reușita sa. I-a acordat totuși o șansă datorită calităților de lider și spiritului de inițiativă, iar timpul a demonstrat că nu s-a înșelat.

Voința și încrederea în calitatea produselor au fost mai presus decât experiența. Astăzi, la șase ani de la lansarea în România, PBSerum este lider mondial în enzime recombinante bioactive.

 

PBSerum, produse pentru revoluția industriei medical-estetice

PBSerum Cosmeceuticals este o linie inovativă de produse profesionale aflate la bariera între estetica medicală și cosmetică care tratează ridurile, cicatricile, flaciditate, pielea grasă, celulita, coaja de portocală sau retenția de lichide.

Eficiența lor a fost dovedită de studii clinice, iar rezultatele se văd încă de la prima utilizare. Produsele sunt 100% biologice și utilizează o tehnologie de peeling inteligent.

Aceste produse sunt utilizate în general de specialiști în estetica medicală, cosmetică și terapii corporale prin metode minim-invazive.

Laboratoarele de biotehnologie spaniole, denumite Proteos Biotech folosesc biotehnologia în procesele de cercetare și dezvoltare pentru a obține ingrediente active de ultimă generație.

Enzimele recombinante oferă o multitudine de beneficii, printre care puritatea produsului finit, coerență și legare, accesibilitate, dar și o calitate ireproșabilă. Produsele PBSerum pot fi achiziționate doar din centrele estetice partenere din întreaga țară. Se pot folosi acasă sau în centrul dedicat.

 

Planuri de viitor

De profesie inginer, Bianca Pop are tendința de a vedea lucrurile în alb și negru. Acest mod de gândire a ajutat-o să fie mereu optimistă și să creadă în schimbare pentru a oferi cunoștințe și sprijin „celor care doresc să evolueze alături de noi.”

A încercat mereu să fie cât mai bine informată în ceea ce privește business-ul pe care îl conduce. Consideră că doar un om bine informat poate avea o contribuție în orice domeniu dorește să profeseze.

Tocmai de aceea, își propune să înființeze o academie în cadrul căreia să formeze specialiști în cosmeceutică (produse cosmetice cu acțiune farmaceutică). Un domeniu relativ nou are nevoie de specialiști care nu doar să vândă produse, dar și să educe populația despre beneficiile produselor profesionale şi a unei rutine de îngrijire adaptate nevoilor individuale.

Pe plan personal își dorește mai mult timp pe care să îl petreacă cu fiul ei și de cât mai multe călătorii cu familia.

Marele său vis este ca fiecare femeie din România să aibă acces la produse cosmetice de cea mai bună calitate. Dacă această industrie se dezvoltă armonios, prin educație și practici de vânzare oneste, atunci înseamnă că au meritat din plin toate eforturile depuse în acești ani.

Mulțumim, Bianca Pop, pentru exemplul de curaj, ambiție și perseverență!

Distribuie
Scris de:

Ți-a plăcut articolul? Zilnic postăm noi exemple similare de succes! Urmărește-ne pe Facebook și nu rata reportajele noastre!


Implică-te și tu în Elita României! Intră pe Patreon și vezi cum și de ce să ne oferi sprijinul tău!

Become a Patron!

Va informam ca acest site utilizeaza cookies. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu utilizarea acestora. Va rugam sa va informati in prealabil despre datele colectate de acest site citind Politica de confidentialitate.