Dacă ești depresiv și crezi că nu există soluții pentru problemele tale, află că nimic nu este insurmontabil. Prin intermediul cărților sale, Aurelia Grosu ne învață că nimic nu este de netrecut, ci cu credință și dăruire poți rezolva orice problemă.

 

Aurelia Grosu s-a născut în ținutul vechi al Dobrogei, o zonă îmbietoare în felul său. Este o femeie care a răzbit luptând cu tot ce i s-a pus în cale.

Absolventă a secției Învățătoare-maistră a Liceului Pedagogic “Costache Negri” din orașul Galați, lucrează cu copii de 43 ani, timp în care a acumulat cunoștințe și experiențe din cele mai variate. În ultimii 10 ani, a realizat că cea mai mare satisfacție îi aduce lucrul cu copiii cu dizabilități.

Numele său vine de la un metal prețios, „aur” și are rezonanțe latine ducând cu gândul la împărații romani din Antichitate. În fond, numele are o semnificație puternică exact ca ea, fiind un „nume sonor de Soare sau lumină”.

 

Depresia: o luptă victorioasă

O bună perioadă de timp a avut de luptat cu depresia, pe lângă suferințe de tot felul. Boala i-a distrus interiorul, i-a furat familia și mai mult de 10 ani de existență.

Deși i-au trebuit ani lungi pentru a-și reveni, deși a fost la un pas de moarte, a reușit și se bucură enorm. A căzut, dar s-a și ridicat din valurile înspumate.

Din fiecare provocare a învățat ceva și a construit o filosofie de viață deosebită. Aceasta o ajută atât pe ea personal, să treacă peste probleme mai ușor, dar și pe cei care o urmăresc să își învingă condiția și să trăiască o viață fericită.

După 30 ani de predare la învățământul primar, Aurelia Grosu a rămas fără post. Inspectoratul a mutat-o la învățământul special, o trecere de-a dreptul dureroasă, din cauza marilor diferențe dintre cele două sisteme.

Câțiva ani de interacțiune cu acești copii au convins-o că datoria sa nu este doar să îi educe, ci să le dăruiască dragoste. Copiii cu dizabilități sunt defavorizați de soartă, de întreaga societate și nu primesc iubire de nicăieri.

O surpriză plăcută avea să îi schimbe traiectoria, făcând un „imens salt cuantic și spiritual”. Aurelia Grosu consideră că Dumnezeu a atins-o în mod supranatural, binecuvântând-o și astfel făcând-o folositoare prin experiența și înțelepciunea adunate de-a lungul evoluției sale.

Pentru că e nevoie de oameni care au ieșit din lungi perioade dificile, pentru că am harul de a putea scrie ceva valoros și extrem de util.

 

Cum a ajuns Aurelia Grosu să scrie

În 2012, o prietenă îi oferea un calculator vechi, un moment care i-a deschis larg porțile cunoașterii. Avea 54 ani și nu știa nimic despre lumea virtuală. Acel aparat uzat i-a oferit imboldul pentru a se descoperi pe sine în timp ce descoperea lumea de dincolo de monitor.

Dezvoltarea personală și spirituală abia începea. Gândirea i-a fost puternic influențată și și-a schimbat radical mentalitatea negativă și rigidă. Doar cu ajutorul acestei schimbări a putut scrie 5 cărți bazate pe o temelie puternică.

Cărțile sale sunt o „alternanță perfectă între spiritualitate și antrenament mental, o împletire fericită între credința în Dumnezeu și aplicarea valorilor morale”.

În 2013 a scris și publicat prima carte „Ești mai puternic decât crezi – Dacă am putut eu poți și tu”. Nu și-a imaginat vreodată că va intra în această lume fascinantă a scriitorilor, iată însă că a devenit unul dintre primii reprezentanți ai literaturii self-help, așa numita categorie de dezvoltare personală. Încă suntem la început și este important că autorii români încep să scrie astfel de cărți inspirate din propria experiență.

Odată cu lansarea cărții, editorul o descria astfel:

„Cu o tenacitate și o perseverență ieșite din comun, Aurelia Grosu ne face martori la un veritabil exercițiu de credință, prin care avem ocazia să ne reîntâlnim cu propriul nostru potențial nevalorificat. Ceea ce ne va surprinde și — în același timp — ne va inspira de fiecare dată este munca asiduă și angajamentul mereu reînnoit, care i-au permis autoarei să facă pasul de la o experiență personală spre o atitudine cu adevărat luminoasă în fața vieții.”

Aurelia Grosu nu este fan al încadrărilor de vreun fel. Nu îi plac „canoanele literaturii și nici nu aparțin vreunei forme stabilite de oameni”. Tot ce a scris a fost scris cu inima din propriile experiențe, din dorința de a ajuta alți oameni să se dezvolte personal și spiritual.

Scriitoarea se pune la dispoziția celorlalți pentru a-i învăța și îndruma în mod corect pentru a nu repeta greșelile generațiilor trecute. Avem nevoie de dezvoltare personală pentru a înainta.

Cred cu toată inima că noi, românii, avem nevoie de o resetare majoră în modul de a gândi şi în dezvoltarea personală a fiecărui cetăţean din ţara noastră.

 

Ce face Aurelia Grosu cu timpul său?

Îi place să doneze și să ofere cărți făcând din acest lucru un obiectiv pe care îl urmărește cu cea mai mare atenție.

Când scrie, își găsește inspirația din interiorul său. De fapt, ar caracteriza inspirația drept motorul cu care Dumnezeu a înzestrat-o după o grea suferință.

El îmi dă putere, pricepere, motivație, lumină și bucurie de a ajuta prin scris.

Scrisul este ca o eliberare și un mod de a se face auzită. Experiența sa vastă îi oferă subiecte pe care le poate despacheta și din care ceilalți pot învăța lecții prețioase de viață. Consideră că scrisul este un dar și o misiune pe care le-a primit prea târziu, motiv pentru care le tratează cu seriozitate și responsabilitate.

Vocația de învățător i-a oferit șansa de a învăța caligrafia și a avea o gândire ordonată. De fapt, cele două sunt strâns legate, iar ea militează pentru reintroducerea în școli a acestei materii utile.

Top 3 cărți pe care ar trebui să le citească orice om?

  1. Isus, destinul nostru de Wilhelm-Busch
  2. Putem crește copii buni într-o lume negativă de Zig Ziglar
  3. Ești mai puternic decât crezi – Dacă am putut eu, poți și tu de Aurelia Grosu.

Aurelia Grosu ne oferă un răspuns subiectiv, deoarece este convinsă că cele trei cărți stau la baza unei vieți pline de sens. O viață de care ea se bucură din plin acum, de când și-a descoperit talentul și puterea de a influența mii de oameni care i-au citit cărțile și i-au devenit prieteni.

Din 2018, Aurelia Grosu a ieșit la pensie, dar printr-o lege s-a putut reîntoarce la școală pentru încă 3 ani. Încă mai predă, ceea ce reprezintă o bucurie și un avantaj în același timp. Din salariu strânge bănuți pentru a publica în acest an a șasea carte.

Pentru viitor, își dorește enorm să mai aibă zile să publice titlul numărul șapte, însă totul depinde de Cel de Sus. Ar dori să aibă evenimente și întâlniri, să ajute copiii la lecții, chiar să candideze peste 4 ani la Senatul României.

Până atunci, să reținem asta de la Aurelia Grosu. Când grijile, stresul și problemele par că te doboară, gândește-te că nu ești singur/ă în lume. Mai există oameni care au trecut prin anxietate și depresie. Nu renunța: citește, documentează-te și luptă cu demonii interiori până revii la liniștea dinaintea furtunii. Dacă eu pot, și tu poți!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *