Daciana și Mircea Bule, în viață, afaceri și pielărit, mereu împreună
Daciana şi Mircea Bule sunt doi orădeni talentați, din munca și inspirația cărora s-a născut brandul 74 Street Bags, unde puteți găsi genţi moderne, cu un design special, dar realizate manual, după tehnici vechi.
Poate unii știți, iar alții vă amintiți faptul că și eu sunt orădeancă, lucru care mă bucură ori de câte ori scriu despre un om sau suflet special, al locului, sau urbei de pe Crișul Repede.
Așa a fost și cu Daciana Bule, de care nu este greu deloc să te atașezi și să pornești în călătoria cuvântului. Cunoscând-o, deoarece a crescut la o aruncătură de două blocuri distanță de unde am copilărit eu, mi-am dorit să știți și voi cine este Daciana, imaginea firmei 74 Street Bags, dincolo de tot ce înseamnă notorietate.
Cea mai frumoasă întrebare pe care vreun jurnalist mi-a adresat-o până acum! M-am născut în Oradea, ca mezină într-o minunată familie cu 5 copii. O familie în care se asculta multă muzică bună (am crescut cu jazz, Elvis Presley, Frank Sinatra) și în care se citeau sute de cărţi. Tot acasă, am învăţat dansurile importante de societate chiar de la tata, am învăţat să pictez, să desenez, să cânt, să îmi pun bazele limbii engleze. La noi, arta era la ea acasă. Surorile mele au fost balerine, Julieta excelând până la a fi balerină la Opera Română. Noi toţi cântam, pictam, făceam lucru manual, de la mama începând.
Aceste lucruri au fost remarcate ca reale talente mai târziu, în școală, Daciana dezvoltându-le în cadrul unor cursuri de pictură, canto, gimnastică și artă fotografică. Minunata noastră Cosînzeana, cum îi spun eu, crede că toate acestea au marcat-o cumva să devină ceea ce este azi.
Cumva sunt ceea ce sunt azi, datorită familiei mele minunate care mi-au sprijinit întotdeauna latura artistică, m-au ajutat să o cultiv, m-au încurajat mereu, şi cărţilor pe care le-am citit. Biblioteci întregi.
Iată, pentru a nu știu câta oară ni se reliefează ideea pe care eu o promovez mereu. Educația și iubirea față de frumos, de carte, de artă, începe acasă și se dezvoltă în anii de școală.
Daciana Bule are studii de artă, însă a ajuns să iubească pielăria datorită lui Mircea.
Arta pielăriei a început odată cu povestea noastră de dragoste, a mea şi a sufletului meu pereche, Mircea. Spun suflet pereche pentru că aşa este, m-a întregit din prima clipă, pentru că am simţit că am ajuns acasă în clipa în care ne-am cunoscut.
Când s-au cunoscut, Mircea Bule era deja de câțiva ani buni în arta pielăriei, absolvent de Arte, secțiunea Design Vestimentar. Daciana absolvise facultatea de Inginerie Electrică – și-a dorit să fie inginer pentru a-și dezvolta latura extrem de practică pe care o demonstrase încă din copilărie, dar și pentru a-și urma tatăl.
După câteva specializări în Management la București, Daciana a ajuns exact acolo unde își propusese – manager de companie. După îndeplinirea acestui vis, și-a dat seama că ar trebui să canalizeze în ceva personal tot ceea ce ştia despre a conduce o afacere, aşa că a demisionat şi a decis să își deschidă o cafenea. A fost chiar lângă tribunal, pe o străduţă mică şi se adresa strict magistraţilor.
Cafeneaua sa a mers foarte bine, era mai mult o sufragerie primitoare pentru grupuri de amici sau parteneri de afaceri. Însă la doar câteva luni, unul dintre clienţii fideli i-a spus că se vor muta pentru trei ani, iar clădirea urma a intra în renovare capitală.
A primit vestea cu fruntea sus, a vândut tot ce s-a putut și totul a fost înspre bine. De ce? Pentru că a fost momentul în care Mircea i-a propus să lanseze 74 Street Bags! La acel moment, locuiau împreună de doar două luni și se cunoșteau de trei…
După multiple apariţii în presa din străinătate, au fost catalogați drept adevărat artiști când vine vorba despre o geantă. Ei doi creează designul, tot ei fac manopera propriu-zisă, fără alte ajutoare, organizează şi realizează fotografiile, Daciana ocupându-se de poze, machiaj, coafură, haine şi fotografie. Asta cumva, îi face să se deosebească de tot ceea ce există în domeniul lor.
Arta pielăriei merge așadar mână în mână cu iubirea. Daciana și Mircea Bule sunt doar ei doi, de la concept la produsul finit, şi la tot ce se vede apoi în presă, prin imagini, concepte, colecţii. Dar, Daciana nu s-a mulţumit cu atât şi a vrut să aibă şi ea licenţa în design vestimentar. Ea toată viaţa a studiat, are multiple diplome chiar şi post universitare, de mică a adorat tot ce ţine de domeniul cunoaşterii.
Când eram copil porecla mea era „De ce?” Eu trebuia să ştiu totul. Tot ce se putea! Eram ca un burete, mereu însetată după cunoaştere. Aşa că într-o zi, Mircea m-a scos în oraş, la o plimbare. Nu ştiam, nici prin gând nu mi-a trecut ca de fapt, noi mergeam să mă înscriu la Arte. Acesta a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri din lume pentru mine. Şi aşa am ajuns şi eu să mă licenţiez în Arte, iar acum ne putem amândoi mândri cu asta. Eu şi Mircea ne asemănăm şi ne completam foarte tare, iar cum ne place nouă să spunem, am citit aceleaşi biblioteci de cărţi, fiind amândoi şi doi cinefili însetaţi. Cât despre fotografie, pictura, muzica, mate-fizica, management, toate îmi folosesc azi, aici. Şi da, mai înregistrez câte o melodie din când în când.
Când iubirea, talentul, perseverența și pasiunea pentru ceea ce faci se completează și se îngemănează, nu poate decât să transforme drumul într-un minunat succes, presărat cu bucurii și emoție.
În tot ceea ce fac, ei sunt împreună! Și nu se plictisesc. Din contră. Iubirea lor dă naștere nu doar la liniște, fericire și un cămin minunat, dar și la artă.
L-am cunoscut printr-o nepoată careia îi spusesem că nu doresc să mai cunosc vreodată pe cineva, şi am spus asta crezând cu tărie. I was like:”i’m done!” La două minute m-a sunat înapoi spunând „cunosc pe cineva ca tine, exact ca tine. Şi e şi artist” Aşa a început totul! Ne-am văzut în câteva zile, iar prima întâlnire s-a terminat cu cel mai pasional şi lung sărut, şi totul prin surprindere în pasajul unui cunoscut palat din Oradea. Au urmat în câteva zile cele 5 zile de jazz de la Gărâna care ne-au făcut să ne dăm seama că suntem genetic construiţi unul pentru celălalt.
Pielăria în viaţa lui Mircea, a intrat la 18 ani înainte de toate celelalte. S-a întors şi a plecat de la ea de câteva ori. Totuși, acolo unde există pasiune şi iubire nu se poate altfel.
Întâlnirea lor, le-a schimbat practic vieţile fundamental şi cumva, au ieşit împreună la lumină. Sunt la propriu, un catalizator unul pentru celălalt, din toate punctele de vedere.
Tot ce au fost separat înainte, acum sunt de 100 de ori mai buni, iar acest lucru vine firesc, de la o zi la alta. Parcă tot ce au trăit înainte, atât ea cât şi el, i-a pregătit pentru asta. Pentru Daciana şi Mircea, pentru 74 Street Bags.
Aflăm de la Daciana și Mircea Bule, că pielăria este o artă 3D. Că pielea are o poveste, iar povestea se dă mai departe prin talent și inspirație.
Astăzi, brandul 74street este marcă înregistrată. Ceea ce este însă fantastic, ne spune Daciana, e faptul că sunt inspiraţi de ceea ce simt şi de ceea ce văd: de o carte, un film, iar cel mai minunat i se pare că atunci când achiziţionează o piele, se gândesc cum ar putea să o prezinte lumii întregi în cel mai frumos mod.
Recunoaşterea internaţională a venit la doar câteva luni de relaţie şi de brand. 74 Street Bags a apărut în VOGUE UK, două luni consecutiv, apoi în Cosmopolitan UK, Harper’s Bazar, BestLeather sau Business Woman. Au apărut în presa din Olanda, USA, Italia, Belgia sau Australia.
În presa din România, au ajuns mulți ani mai târziu, direct într-un live, la un matinal.
Ei niciodată nu au fost nevoiți să plătească pentru publicitate. Pur şi simplu, au fost remarcaţi, iar apoi, totul a venit de la sine.
A fost fantastic, am scos prima colecţie împreună şi deja eram prezenţi în presa din toată lumea. Ne-am simţit onoraţi şi am realizat imediat ce se întâmplă. Persoane publice de peste tot din lume ne-au devenit clienti, am fost contactaţi de la Premiile Emmy să participăm ca expozanţi invitaţi de onoare, contactele noastre atunci au ajuns mai departe decât ne-am putut noi imagina. Dar nimic din aceste lucruri nu ne-au schimbat. Ne-au făcut să realizăm că suntem doar noi în competiţie cu noi şi că trebuie să devenim din ce în ce mai buni. Şi asta am făcut în anii care au urmat.
2016 – premiul pentru cel mai bun produs Tech din piele, oferit de Bestleather.org
Daciana Bule ne recomandă să credem în noi şi în visurile noastre. Să fim atenţi cu noi! Şi să fim perseverenţi.
Să nu ascultăm ce se spune în stânga sau dreapta. Să fim siguri pe noi înșine și încrezători, să ne raportăm la realitate, dar strict prin prisma principiilor sănătoase.
Este singura cale de a face ceva remarcabil! Să fiți încrezători în voi şi în visurile voastre. Iar atunci când cineva vă descurajează, înainte să vă lăsați afectați, să vă uitați la realizările persoanei respective, până în acel moment. Imediat veți înțelege despre ce este vorba. Să credeți doar în instinctele voastre şi să nu vă lăsați descurajați. Cu Dumnezeu înainte și cu încredere, puteți să ajungeți oricât de departe. Doar să aveți curaj să visați! Depinde doar de noi, unde vrem să ajungem.
„A fost odată ca niciodată…”, așa încep toate poveștile frumoase ale copilăriei noastre, dar și cele ale maturității. Deoarece, nu e așa? Fără poveștile care ne ajută să visăm, uneori, poate nici nu am îndrăzni să încercăm să împingem limitele, să călătorim, să pornim o afacere sau să luăm de mână un om și să fugim cu el la primărie să ne căsătorim.
Poveștile precum cea de dragoste dintre Daciana și Mircea Bule ne emoționează poate cel mai profund. Într-o lume artificială, superficială și lipsită parcă de empatie și emoții, avem nevoie cel mai mult să credem în puterea Iubirii! A Iubirii și a Succesului! Și nu a oricărui succes, dar a celui concretizat prin sentimente frumoase, încredere și a unui drum comun, împreună prin viață, muncă dar și în afaceri.
Nu sunt omul care să promovez afaceri, dar promovez cu mare drag arta, iar 74street este artă. Povestea drumului unei bucăți de piele! Arta unor mâini dibace și pline de iubire, care o modelează, îi dau viață, culoare și o trimit în lume.
Gențile lor, sunt un fel de Pinocchio! Așa le văd eu. Copiii, talentului lor, plin de entuziasm și bucurie!
Să le urăm împreună, multă iubire, împliniri și succes și să îi prezentăm tuturor. Oamenilor care iubesc lucrurile prelucrate manual, la o mașină Singer veche, plină de suflet și povești, într-un atelier, în care parcă și lumina este o piesă de artă care completează un tablou.
Va informam ca acest site utilizeaza cookies. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu utilizarea acestora. Va rugam sa va informati in prealabil despre datele colectate de acest site citind Politica de confidentialitate.