Daniel Matei Impact Hub

Un accident grav i-a afectat funcțiile motorii, dar i-a păstrat neatinsă personalitatea simplă, caldă și fără aere. Pe mulți i-ar fi dărâmat, în timp ce pe Daniel Matei l-a ajutat să înțeleagă că viața în sine este un dar. A început să trăiască mai bine, iar acum este artizanul unor proiecte interesante în cadrul Impact Hub.

 

Vise și alegeri

Daniel Matei a început cursurile la facultatea de Cibernetică din cadrul ASE, dar nu a apucat să le termine. Apoi a continuat cu domeniul marketingului pe care s-a și specializat.

Când era mic, visele sale erau mărețe, dar ușor schimbătoare. De exemplu, prima dată și-a dorit să fie polițist „cu căciulă”, adică să nu stea în frig pe stradă, ci în mașină la căldură.

Mai târziu, după ce a participat la concursul Sanitarii Pricepuți, a crezut că menirea sa este să devină medic. Însă când a leșinat în spital pentru prima dată și-a dat seama că nu poate face asta.

Odată admis la facultate a crezut că menirea sa reală este domeniul IT, dar nici aici nu a fost așa. Când a descoperit AIESEC lucrurile au luat cu totul altă turnură.

Daniel Matei își găsise locul și descoperise ceea ce îi place să facă, iar astăzi ia parte la un proiect la fel de ambițios.

Daniel Matei Impact Hub

Matei.biz – marketing pentru antreprenori

Daniel Matei este numele din spatele matei.biz, un site de educație în marketing.  Când a lansat proiectul, pe piața românească era o intensă nevoie de formare în domeniul marketingului online.

Antreprenorii mici și mijlocii aveau nevoie de informații pentru a-și dezvolta afacerea. Deși existau cursuri destinate specialiștilor, antreprenorii nu primeau aceeași atenție. Aveau mare nevoie de ajutor în promovare, iar aici intervenea Daniel Matei. Și-a dorit să le ofere posibilitatea de a-și gestiona singuri campaniile sau să învețe cum să lucreze cu un specialist.

Este vital ca antreprenorul să știe să externalizeze serviciile în deplină cunoștință de cauză. Proiectul a funcționat 2-3 ani, iar la cursurile organizate au participat câteva sute de antreprenori și manageri de marketing din IMM-uri.

Deși a fost mereu încurajat să continue, proiectul este momentan pus pe pauză deoarece a decis să se dedice total Impact Hub.

Daniel Matei Impact Hub

Impact Hub – locul unde se întâmplă lucruri

În 2010, Daniel Matei a început să lucreze cu echipa care își propunea să lanseze Impact Hub. Mai întâi ca marketer online, apoi a preluat întreaga parte de comunicare, iar timp de 2 ani a gestionat activitățile din capitală ca manager operațional.

Anul 2019 îl găsește în zona de business development, unde se simte cel mai bine. Din punctul său de vedere, acest rol este „o punte între diverse organizații ce își doresc să inoveze cu ajutorul antreprenorilor și soluțiile pe care startup-urile din România le pot propune la provocările întâlnite.”

Impact Hub este locul unde freelancerii și antreprenorii se întâlnesc și discută, dezbat, colaborează. La început erau pionieri în domeniu, dar în timp rolul lor a devenit unul de conector între diferiții actori din ecosistemul antreprenorial.

Noile generații de antreprenori sunt încurajate și susținute cu resursele de care au nevoie pentru a reuși. Mai mult, sunt ajutați să depășească teama de eșec, motivul principal pentru care startup-urile din România nu se dezvoltă, conform unui studiu desfășurat de Impact Hub alături de EY.

De aceea, Impact Hub dorește să încurajeze antreprenorii să înceapă o afacere și apoi să aibă instrumentele necesare pentru șanse de reușită cât mai mari.

Daniel Matei: 3 sfaturi pentru succes

  1. Succesul nu este țelul unei afaceri, ci impactul pe care acea inițiativă îl are este poate cel mai important. Nu vorbim doar de impact social, ci vorbim de impact economic, impact de mediu, de impactul asupra viitorilor angajați sau asupra viitorilor clienți.
  2. Alegerea domeniului să se facă din prisma cunoștințelor sau a pasiunii.
  3. Să învățăm să colaborăm! Ca națiune unită de aceeași cultură, ne-am dezvoltat o adversiune pentru colaborare. Privind colaborarea ca pe un element negativ, ne este teamă că dacă vom spune cuiva ideea, ne va fi furată. Ceea ce trebuie să înțelegem este faptul că nu ideea în sine, ci implementarea ei este cea care face diferența.

Pentru a dezvolta o afacere în mod rapid trebuie să cerem feedback în stadiile incipiente, să abordăm potențiali clienți sau să căutăm mentori. Clienții ne vor da o idee dacă produsul sau serviciul este dorit, iar mentorii ne pot ajuta să creștem.

 

Momente cruciale în viața lui Daniel Matei

Acum câțiva ani, Daniel Matei a avut un accident peste care nu ar fi putut să treacă fără ajutorul familiei și prietenilor. Deși acum merge sprijinindu-se în cârje, se bucură de viață poate mai mult decât alți oameni complet sănătoși.

Acum declară că oamenii l-au ajutat cel mai mult. Cel mai important ajutor a venit din partea „tribului” care l-a susținut într-un proces de vindecare nu tocmai ușor.

Uneori, un moment „zguduitor” în care omul este pus față în față cu moartea îi schimbă atitudinea.

Sunt mult mai ancorat în ceea ce trăiesc acum, nu mai privesc la fel de mult înapoi și mă concentrez pe ce mi se întâmplă în prezent.

Motivația personală ține de personalitatea fiecăruia, de aceea este de datoria sa să găsească resorturile interioare sau exterioare de motivare zilnică. Daniel Matei pornește de la faptul că trăiește o nouă zi, iar din acest punct depinde doar de el să facă puțin mai mult în fiecare zi.

Motto-ul său, care îl înspiră în această perioadă a vieții, este cel de la Samsung -“Do What You Can’t”.

Daniel Matei Impact Hub

Aș folosi un clișeu și aș spune că viitorul este acum însă dincolo de clișeul acestei expresii, chiar cred în asta. Este foarte important să fim ancorați cu adevărat în prezent, să nu ne uităm cu așteptări înalte la viitor. Dar mai ales să nu trăim pentru viitor pentru că lucrurile se pot schimba în orice moment.

Dacă îl auzi vorbind Daniel Matei, vei remarca un calm imperturbabil. Debordează de o blândețe uimitoare, atât în vorbă, cât și în gesturi. Cunoștințele sale trec mult peste exprimarea domoală de ardelean, iar fizionomia sa denotă un optimism nelimitat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *