E frumos să vezi copii ambițioși, talentați și fericiți care își pot urma pasiunea, mai ales că sunt susținuți în totalitate de familie. E frumos să-i vezi visând cu ochii larg deschiși, dar cu picioarele bine așezate pe pământ. Ștefan Pădurariu, elev la Colegiul Național „Costache Negruzzi din Iași, este unul dintre aceștia. Medaliile, trofeele și titlurile obținute până în prezent sunt doar începutul unui drum lung și remarcabil în dans sportiv.  

 

Legitimat încă de la vârsta de șase ani la Clubul de Dans „Dance Studio” sub îndrumarea antrenorilor Alexandra și Silviu Cojocariu, Ștefan a devenit copilul de aur care și-a adjudecat de nenumărate ori medaliile cele mai strălucitoare de la concursurile internaționale de dans. A reprezentat România în țări precum Slovacia, Slovenia, Rusia, Olanda, Italia, Estonia.

Cel mai înălțător moment al său este reprezentat de triumful la un campionat în Germania care i-a reconfirmat că locul lui trebuie să fie pe scenă, respectiv podium. A primit o recunoaștere pe plan local alături de partenera sa, Mălina, și nu se oprește aici.

Însă Ștefan excelează și la școală. Îmbină activitățile școlare cu cele extrașcolare fără să neglijeze vreo parte. Cu medii doar de 10, cu materii preferate precum limba română și biologie, preocupat de tot ce ține de acest univers în domeniul artei în care a decis să pășească, împărtășește pentru Elita României cum reușește să dobândească, cum își gestionează timpul, în rândurile de mai jos.

 

Ștefan Pădurariu primește sprijin și apreciere din partea colegilor, profesorilor, instructorilor

Ștefan se descrie ca fiind un copil ascultător, înțelegător, vesel, sociabil, cu o energie fantastică, cu o pasiune enormă pentru dans, înzestrat cu talent pe care a ales să-l fructifice.

Ușor nu-i este cu programul foarte încărcat pe care-l are, asemănător unui adult, dar nu se vaită. După șapte ore petrecute în băncile școlii și încă două ore la antrenamente, ajunge obosit acasă, dar a doua zi o ia de la capăt. Muncește pentru visul său, iar acest fapt îl ține în priză și mereu determinat.

Se străduiește mult pentru a le aduce recunoștință părinților pentru buna educație oferită și pentru toate eforturile depuse. Dorința sa de a-i face mândri pe aceștia și de a le aduce răsplată este puternică.

Privitor la relatia mea cu școala, cu profesorii, țin să vă spun că sunt susținut de colectivul în care mă aflu 100%. Toți sunt în asentimentul meu: diriginte, profesori, conducerea Colegiului Național Costache Negruzzi. Cu ajutorul lor reușesc să pășesc pe potecile cunoașterii, dar și să evoluez în ceea ce îmi place să fac, dansul.

 

Dansul – un orizont plin de lumini, eleganță, aplauze furtunoase, dar și de sacrificii

Ștefan Pădurariu ne conduce spre un spațiu pe care, la început, l-a privit ca pe un joc și i s-a părut floare la ureche. Pe măsură ce progresa, așteptările sale au crescut odată cu complicarea pașilor de dans.

Repetițiile și antrenamentele s-au intensificat, timpul s-a prelungit, dar și mulțumirea sufletească a crescut. Drumul spre podium a fost presărat deopotrivă de întâmplări frumoase, dar și de obstacole care l-au făcut mai puternic.

Dansul presupune o mulțime de sacrificii care nu sunt întotdeauna plăcute, mai ales pentru familie. Este greu, dar împreună întotdeauna putem reuși.

Suntem familiarizați cu mișcările grațioase și senzuale, dar nu toți conștientizează eforturile pe care le face o familie pentru a-și susține copilul. Bilete de avion, cazări, costume frumoase, pantofi, antrenamente peste antrenamente, toate acestea costă. La final, gustăm cu toții din ceea ce presupune acest sport, deși nu ne pricepem.

Ștefan Pădurariu este atât de absorbit de tot ceea ce face, încât tot timpul său îl dă în slujba dansului. A cucerit multe țări și îi place că începe să fie recunoscut. Și-ar dori să aibă cândva faima idolului său, Ricardo Cocchi, o legendă a dansului sportiv.

 

România are nevoie de copii precum Ștefan Pădurariu!

Dansul sportiv a evoluat dincolo de limitele stricte ale dansului de societate competițional, ajungând să cuprindă astăzi toate stilurile de bază cu o cultură sportivă. Dansul sportiv este o activitate fizică, dar care se poate practica în echipă. Are un impact psihic asupra celor îl practică și dezvoltă relațiile inter-umane.

Ștefan confirmă. El face un cuplu minunat cu Mălina care, din perspectiva sa, este o fată muncitoare și care evoluează cu fiecare antrenament nou. Se înțeleg excelent și este o chimie între ei, întrucât reușitele în echipă s-au și văzut de-a lungul anilor.

Ștefan Pădurariu

Ștefan Pădurariu: „Între noi s-a legat o frumoasă prietenie pe care nu o voi uita niciodată.”

Toți copiii au abilități, dar trebuie observați și încurajați. Unii sunt buni la dans, la limbi străine, la muzică, iar alții au veleități la șah sau sport.

Talentele sunt descoperite acasă, în sânul familiei sau de către profesorii de la clasă. Important este să nu vadă copiii urmarea unei activități extrașcolare ca pe o corvoadă.

În cazul lui Ștefan, premiile, trofeele, titlurile au venit natural. Nu crede că a sacrificat nimic, mai ales când a avut un țel dintotdeauna, de când a gustat din acest univers.

Muncește pentru a-și materializa visul de a ajunge un dansator de succes, recunoscut de toată lumea, cu o carieră încununată de performanțe.

Sentimentele care-l încearcă atunci când este pe podium sunt de nedescris. Plin de emoții, copleșit a fost de fiecare dată când s-a cântat imnul țării noastre pentru el. Poate că are mai puțin timp de joacă, dar nu se plânge.

Este o elită a României și îi dorim putere, forță și toate gândurile senine. Să aibă mintea luminată pentru a obține cele mai bune rezultate atât la școală, căci aceasta primează, cât și la dans.

Dacă o să ajungă departe, nu punem la îndoială. Lumea lui toată se învârte în jurul dansului și îi dorim să rămână la fel de ambițios, pentru a reprezenta cu succes culorile României!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *