Arta si Cultura

Iarina Slobozeanu, abonată la premiul 1: 38 trofee obținute la concursuri de pictură, până la 16 ani!

Are 16 ani, dar mâna ei desenează adevărate minunăţii. Iarina Slobozeanu şi-a făcut deja un nume în artă prin multitudinea de premii câştigate, dar eleva Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti mai este cunoscută şi datorită implicării sale în diferite activităţi extraşcolare şi proiecte de voluntariat.

 

Iarina Slobozeanu a adus arta pe stradă

Doi ani la rând, în 2017 şi 2018, ploieşteanca a participat la Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEDU unde a ţinut ateliere creative pentru copii. De asemenea, Iarina este voluntar în cadrul centrului Evrika Learning Center, unde predă celor mici limba germană – de care este atât de îndrăgostită.

Ca un veritabil dascăl, a făcut cu copiii cursuri de pictură pe măşti, i-a învăţat tehnica picturii pe apă, le-a predat cursuri de origami, dar a ţinut şi ateliere de educaţie non-formală prin joc şi artă.

Iarina a aplicat şi pentru o bursă în Programul MOL – de promovare a tinerelor talente, acesta fiind un mare pas înainte pentru ea.

Această fundaţie pentru comunitate m-a ajutat foarte mult în pasiunea mea, fiind de 2 ori bursieră, în 2016 şi 2019, iar proiectul cu care am câştigat se numeşte „Arta pe străzi”. Am pornit de la ideea că lumea nu mai intră ca înainte în galeriile de artă pentru a admira tablouri, de aceea am decis să aduc arta pe stradă – unde poate fi vazută de oricine şi, totodată, poate inspira alte persoane.

Partea aceasta artistică a atras-o încă de mică. Picta întotdeauna atunci când era la grădiniță, dar şi după, iar odată cu trecerea anilor această pasiune a devenit din ce în ce mai intensă pentru ea.

 

Pereţii apartamentului – primele ei pânze

Primele ei „opere” s-au văzut pe pereţii apartamentului în care locuia cu familia, cam pe la vârsta de 3 ani. În fiecare zi mai desena câte ceva în spatele… canapelei, dulapului, până când mama ei, Cornelia, i-a descoperit „capodoperele”. Tot răul spre bine, pentru că atunci părinţii şi-au dat seama că fetiţei îi place pictura.

Aşa au apărut în coşul de cumpărături un set de acuarele, pensule şi pânze de pictat. La vârsta de 4 ani, mama a dus-o pe Iarina, timp de trei ani, la cursurile de pictură de la Palatul Culturii din Ploieşti, după care şi-a definitivat “penelul” la Palatul Copiilor.

Pictura mă relaxa, mă făcea să visez. Pictura este marea mea pasiune, dar am vrut să învăţ să şi desenez în creion. Aşa că am participat în 2 ani consecutivi la cursul de Desen cu emisfera dreaptă ţinut de D-na Iudita Pelea. Atunci m-am ales şi cu un critic extrem de exigent – sora mea.

Iarina îşi aduce aminte cu drag când o duceau părinţii la bunici. Aici îşi făcea de cap în garaj, unde era lăsată să deseneze. Mai mult mâzgălea, dar ea era foarte încântată de rezultat şi de fiecare dată când desenul era gata îl ştergea şi o lua de la capăt. Aşa şi-a exersat mâna şi dorinţa de a face lucrurile cât mai perfecte.

Iarina şi-a încercat norocul la concursurile de pictură încă de mică, atât pe plan local şi naţional, cât şi internaţional. Unul dintre primele ei concursuri a fost “Carmen Sylva pentru tinere talente”. Şi a fost unul norocos – în chiar primul ei an de participare a cucerit premiul 1!

Acela a fost momentul în care a simţit că poate mai mult, se poate dezvolta, aşa că a luat la rând toate concursurile posibile de pictură îndrumată fiind de către învăţătoarea ei, Natalia Butnaru.

 

Iarina Slobozeanu, abonată la concursurile “Picasso Art Contest”

Iarina Slobozeanu nu mai are loc acum în vitrină unde să pună premiile câştigate la diferitele concursuri la care a participat. Are peste de 38 de trofee cucerite, dintre care 24 sunt pentru premiul 1! Acestea, pe lângă altele strălucitoare obţinute în străinătate, cum ar fi: “Star Artist – Concursul “Season 2 Picasso Art Contest 2016” (23 octombrie 2016) sau Golden Artist – Concursul “Annual International Watercolor Art Contest 2016” (27 iunie 2016).

Modelul ei în pictură este Vincent Van Gogh. De altfel, sloganul după care se conduce în tot ce face sunt chiar cuvintele lăsate moştenire de către genialul pictor olandez post-impresionist – “I dream my painting and I pant my dream” (îmi visez pictura şi îmi zugrăvesc visul).

A încercat şi ea multe tehnici de pictură, inclusiv în ulei cu cuţitul urmărind tutorialele pe youtube ale pictorului Leonid Afremov. Dar cel mai mult îi place să picteze ochi şi chipuri, tablourile ei fiind extrem de colorate.

Chiar ea recunoaşte că în toate desenele sale îi place să pună accent pe culori şi detalii. Cel mai mult o inspiră peisajele, îi place să privească natura, cum bate vântul, cum se schimbă lumina în funcţie de momentul zilei şi mai ales să admire apusurile.

Întotdeauna când călătoresc undeva îmi place să fac poze ca atunci când ajung acasă să pictez ceea ce am văzut. De exemplu, colecţia SANTORINI a fost realizată după întoarcerea din Grecia, unde am vrut sa surprind frumuseţea acelei insule şi bucuria culorilor, a nuanţei de albastru care îţi rămâne întipărit în minte.

 

Implicare în proiecte educaţionale

Iarina se implică ori de câte ori are ocazia în diferite proiecte de voluntariat şi activităţi extraşcolare. Pe lângă cei doi ani consecutivi (2017 şi 2018) în care a participat la Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEDU, ea a fost voluntar în echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” unde s-a ocupat de partea de creaţie şi de promovare. Împreună cu cei din acest club a organizat pe 1 Decembrie 2019, cu ocazia Centenatului 10 ateliere, 10 ore de activităţi non-formale, creative şi de educaţie Stem.

Totodată, Iarina Slobozeanu este voluntar în cadrul Asociaţiei “Un Strop de Fericire” – care se ocupă cu activităţi de informare privind protecţia mediului. Împreună cu profesoara de engleză Oana Zahiu a participat şi la 2 proiecte “Erasmus” – unul care a prevăzut vizita elevilor din Danemarca, Estonia şi Spania în ţara noastră şi celălalt desfăşurat în Danemarca.

De asemenea a fost parte din proiectul Creatori de viitor, în anul 2019, proiect ce reuneşte 80 de tineri performeri din România şi Republica Moldova.

Şi asta nu e totul, pentru că din acest an ea mai are şi o altă preocupare:

De anul acesta m-am înscris în echipa de Debate a Şcolii “ARGO CNMV”, alături de care am participat la câteva competiţii. Îmi doresc să devin din ce în ce mai bună în acest domeniu şi poate chiar să ajung să câştig unele competiţii.

În ceea ce priveşte pictura, Iarina îşi doreşte să participe la cât mai multe concursuri de gen şi, de asemenea, să aibe un nou vernisaj cu lucrările ei unde să-și invite, ca de fiecare dată, toţi colegii şi prietenii. Ca temă se gândeşte la feminism şi deja a început această colecţie.

Iarina este elevă în clasa a 9-a la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti – clasa de ştiinţe intensive limba germană. A intrat la două colegii – în afartă de cel la care învaţă, a reuşit cu brio şi la Colegiul de Artă “Carmen Sylva”. Nu a fost o alegere ușoară, dar nu îi pare rău deloc pentru că a continuat în acelaşi Colegiu pe aceeaşi linie de germană intensiv. Timp de 3 ani ea a obţinut premiul 1 la Olimpiada pe judeţ, într-un an premiul 3 la Olimpiada Naţională de Limba Germană.

Pentru luna aprilie se pregătise din nou pentru încă o reprezentare la nivel național, dar pandemia de coronavirus i-a stricat planurile. Şi-a dorit, şi îşi doreşte foarte mult, să viziteze Germania. În iunie trebuia să plece cu un proiect Erasmus organizat de şcoală şi de D-na profesoară Octavia Popescu, dar din păcate totul a fost amânat din cauza situaţiei internaţionale. Dar pentru ea, pandemia a reprezentat o perioadă foarte plină.

În prima parte m-am pregătit pentru naţionala de germană şi pentru examenul Goethe – nivel B2, dar am participat şi la alte cursuri şi workshopuri. M-am bucurat de invitaţia de a participa pe 28 martie la evenimentul “Metafora versului sublime”, ediţia a 5-a a Salonului Literar artistic “Arta prin educaţie” şi pe 25 aprilie la ediţia cu nr 6 intitulată “Paştele – Lumina gândului”, la care am avut vernisaje cu lucrările mele online.

 

Înotul şi zborul cu parapanta – plăcerile „vinovate”

Clasele 1-4 le-a urmat la Şcoala “Mathias Berthlot”, cu profil sportiv. A făcut parte din clasa de înot, sport care a rămas şi în acest moment preferatul ei.

Făcea antrenamente de 3 ori pe săptămână în bazinul Vega – cel în care s-a antrenat cu ani în urmă şi prima campioană mondială a României la nataţie, Tamara Costache. Iarina îşi aduce aminte că încă de-atunci, când înota pe spate, analiza cu atenţie culorile… mucegaiului de pe tavanul bazinului.

Cele mai frumoase amintiri sunt cele în care toţi cei 30 de copii se zbenguiau pe un culoar şi inotau cu toţii în stilul cerut de către profesorul de înot. Mereu era aglomeraţie, dar îi plăcea cel mai mult pentru că simţea că face parte dintr-un grup mare cu acelaşi scop. La finalul orei era cea mai fericită dacă reuşea să depăşească cele 50 de bazine cerute.

Din clasa a 5-a a renunţat la antrenamente, pentru că îi era greu cu naveta şi pentru că o perioadă bazinul a fost inchis. Dar îi lipsesc acele momente.

La capitolul „nebunii”, Iarina Slobozeanu are o singură dorinţă:

Îmi doresc foarte mult să zbor cu parapanta. Îl vedeam pe fratele meu în fiecare an la Mare cât se distra, dar nu îmi făcusem atunci curajul necesar. Acum mi se pare că este o experienţă care te face să te simţi liber, fără griji, şi în care poţi să analizezi totul de la înălţime, panoramic. Dar cât de curând îmi voi îndeplini şi această dorinţă.

 

“Books&Art&Tea” – proiect pe facebook cu sora ei

Iarina are multe idei pentru ce ar vrea să facă în viitor, dar spune că înca nu s-a decis. Mereu a vrut să urmeze cursuri sau chiar o facultate de psihologie, iar mai apoi să devină psiholog pentru copii şi să ţină cursuri de art-terapie.

O altă mare dorinţă a ei este să devină profesoară de germană. De curând, însă, şi-a dat seama că înclinaţia ei pentru pictură nu ar vrea să rămână doar o pasiune, de aceea şi-ar dori să afle mai multe despre designul interior şi cel vestimentar.

Cât priveşte picturile ei, acestea pot fi admirate pe pagina personală de facebook – Miss Art&Craft. Alături de sora ei, Tea (care este pasionată de lectură şi booktube), a înfiinţat pe social media şi grupul Books & Art & Tea – unde cele două fete au peste 1.900 de urmăritori pasionați de artă și lectură.

La capitolul planuri de viitor, Iarina Slobozeanu are pe agendă o expoziţie de mobilă pictată, dar şi să paticipe la Concursul internaţional de arte plastice “Martha Bibescu”.

Mama m-a învăţat să mă bucur de contribuţia pe care o pot aduce la viaţa celor din jur – fie că e vorba de talent, cunoştinte, mod de gândire, creativitate sau încurajare. Şi că nu trebuie să mă conformez aşteptărilor nimănui, putând să îmi definesc propria versiune a perfecţiunii. Cunoscându-mă drept o persoană conştiincioasă şi determinată, ştiu că voi ajunge la un moment dat să îmi îndeplinesc tot ce-mi propun. Cred că cel mai important este să ştii care îţi sunt priorităţile şi să realizezi că nu poţi face totul deodată, ai nevoie de răbdare şi încredere în ideile tale.

 

Iarina Slobozeanu – palmares

Deși are doar 16 ani, Iarina Slobozeanu se poate mândri cu o mulțime de premii în concursuri de pictură din țară și străinătate.

Și pentru că palmaresul său nu este publicat nicăieri altundeva, îi dedicăm Iarinei acest spațiu și pentru a arăta vitrina impresionantă de trofee.

Mai mult decât atât, sperăm că și voi, cititorii, veți reține câte oportunități există pentru un copil cu un talent sau o pasiune.

Așadar, iată toate realizările Iarinei:

  • Bursier Fundaţia pentru Comunitate – Mol Romania –secţiunea Arte plastice, Iunie 2019
  • Realizarea coperţii cărţii „Lingvistică, Logică şi Matematică”, Casa Coprului Didactic Prahova, autori Roxana şi Gabriel Ţaga, 2019
  • Premiul II – Concursul „The Future of Piece” , Lions International, 2018
  • Locul III, Concursul International de Pictură “SOS – Patrimoniul cultural al omenirii în pericol!” organizat cu ocazia Zilei Dreptului Internaţional Umanitar de Asociaţia de Drept Umanitar – Filiala Prahova – Ediţia a IV-a, 14 Mai 2017
  • Câştigătoare Concurs organizat de Ordinul Povestitorilor – Editura Arthur, apariţie ilustraţie în Revista Ordinul Povestitorilor – Nr. 5 – Primăvară-Vară 2017
  • Câştigătoare Concurs organizat de Ordinul Povestitorilor – Editura Arthur, apariţie ilustraţie în Revista Ordinul Povestitorilor – Nr. 4 – Iarna 2016
  • Bursier Fundaţia pentru Comunitate – Mol România – secţiunea Arte plastice, Iunie 2016
  • Certificate of Apreciation –“A Celebration of Peace” – concurs organizat de Lions Clubs International, 05.11.2016
  • Premiul I, Concursul Internaţional “Oraşul Meu” – concurs organizat de Şcoala Raională de Arte Plastice “Nicolae Moisei” din Teleneşti – Republica Moldova – 30.10.2016
  • Star Artist, Concursul “Season 2 Picasso Art Contest 2016”, organizat de Picasso Art Contest, 23.10.2016
  • Golden Artist, Concursul “Annual International Watercolor Art Contest 2016” , organizat de Picasso Art Contest ,27.06.2016
  • Premiul I, Olimpiada Naţională de Arte Vizuale pentru Copii – concurs organizat de Asociaţia “Dintr-un Basm”, Bucureşti, Ediţia a XI-a, Iunie 2016
  • Premiul I, Concursul “Rătăcind în lume în cautarea speranţei” organizat cu ocazia zilei dreptului umanitar internaţional – 13.05.2016
  • Premiul II la secţiunea pictură – Concurs “Carmen Sylva” pentru Tinere Talente – Mai 2016
  • Marele Premiu oferit de U.A.P. Sucursala Câmpina şi oferirea calităţii de Membru Onorific al Uniunii Artiştilor Plastici – Aprilie 2016
  • Participarea la “Târg Idei de Afaceri” organizat în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului eveniment susţinut de Junior Achievement România în parteneriat cu Asociaţia “Un Strop de Fericire” – galerie de artă cu scopul promovării tinerelor talente – Martie 2016
  • Premiul I, Festivalul concurs “Tradiţii şi obiceiuri populare româneşti”, Mai 2014
  • Premiul Special, Concurs “Umbrela Verde” , ediţia a-V-a, 2014
  • Premiul II, Olimpiada de Educaţie Civică – secţiunea pictură, 2013-2014
  • Premiul II, Concursul “Cuvânt şi Culoare” – secţiunea pictură, etapa I, Decembrie 2013
  • Premiul I, Concursul cuvânt şi Culoare, secţiunea pictură, etapa judeţeană, Ianuarie 2013
  • Premiul I, Concursul de educaţie rutieră ”Desenăm, ne jucăm, circulaţie învăţăm”, etapa a-II-a ,Mai 2013
  • Premiul III, Concursul de educaţie rutieră “Desenăm, ne jucăm, circulaţie îinvăţăm”, etapa I, Aprilie 2013
  • Menţiune, Concurs de pictură, “Mama – o minune a minunilor” – ediţia a-III-a, 2013
  • Diploma de Merit, Concursul Inter-Judetean: “Cosuletul Iepurasului“, Aprilie 2011 – Mai 2012
  • Premiul I, Concursul ”Cuvânt şi Culoare”, secţiunea pictură, etapa judeţeană, Ianuarie 2012
  • Diploma de Originalitate, Concurs “Felicitări de Crăciun”, Iaşi, Ianuarie 2012
  • Premiul I, Concursul Naţional “Cele 4 Anotimpuri”, Timişoara, Martie 2012
  • Premiul I, Concurs Naţional “Mărţişorul românesc”, Roman, Martie 2012
  • Premiul II, Proiect Naţional “Prietenie şi Cunoaştere”, Martie 2012, Tinosu, Prahova
  • Menţiune, Concurs Naţional “Popas pe Tărâmul Fanteziei – tehnică quilling”, Iaşi, Martie 2012
  • Premiul II ,Concurs Naţional “Lumină din Lumina Învierii”,Caraş Severin ,Martie 2012
  • Premiul I ,Concursul “Un Mărţişor de Lumină” ,Iaşi ,Martie 2012
  • Premiul II ,Concurs “Umbrela Verde”, Câmpina ,Martie 2012
  • Mentiune, Concurs Naţional “Un zâmbet, O floare, O rază de soare-pentru mama mea”, Buzău, Martie 2012
  • Premiul I, Concurs “Călător prin Europa”, Bucureşti, Aprilie 2012
  • Premiul I, Concursul Inter-Judeţean “Generaţia Eco_Terra”, Mediaş, Aprilie 2012
  • Premiul I, Fesivalul Naţional “Bucuria Primăverii-Bucuria Învierii”, Jud. Neamţ, Aprilie 2012
  • Premiul II, Concurs Naţional “Pământ sănătos-alimentaţie sănătoasă” Râmnicu Valcea, Aprilie 2012
  • Premiul I, Concursul Inter-Judeţean “Festivalul Primăverii”, Roman, 2012
  • Premiul I, Expoziţia-Concurs ”Bucuria Învierii în Ochii de Copil”, Craiova, 2012
  • Premiul III, Concursul Inter-Judeţean “Alaiul Primăverii”, Mai 2012
  • Premiul I, Concursul Inter-Judeţean ”Portul popular românesc de ieri, de azi şi de mâine”, Neamt, Iunie 2012
  • Premiul I, Concursul Naţional, “Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, Sinaia, 2012
  • Premiul I, Concursul Cuvânt şi Culoare, secţiunea pictură, ediţia a-VII-a, etapa I, Noiembrie 2012,
  • Premiul I, secţiunea pictură, Concurs “Săptămâna Arhanghelilor”, Ploieşti, 2012
  • Premiul I, Concursul interjudeţean de artă plastică “Nu uita că eşti Român”, 2012, editia a IV a
  • Premiul I, Concursul naţional “Ia şi Green bag, creează şi responsabilizează pentru Ecoooo-ul naturii’ ediţia a-III-a, Iaşi, Aprilie 2012
  • Premiul II, Concurs “Culorile Copilariei”, Organizator fundaţia “Voluntar în Spital”
  • Premiul III, Concurs Naţional “Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, secţiunea pictură
  • Premiul I, Concurs Naţional “Mesaj de Prietenie”, Dorohoi, Mai 2011
  • Premiul I, Concurs Internaţional “Carnavalul Primăverii”, Cluj, Aprilie 2011

 

Vernisaje și expoziții:

  • 04.2020 Participare vernisaj on line în cadrul Salonului literar artistic Artă prin educaţie –ediţia a 6 a “Paştele – Lumina gândului creştin”
  • 03.2020 Participare vernisaj on line în cadrul Salonului literar artistic Artă prin educaţie –ediţia a 5 a “Metafora versului sublim”
  • 7-20.09.2017 Vernisaj expoziţie “Contraste’’ – Galeria de Artă ,Ploieşti
  • 17-29.05.2017 – Expoziţia “Salonul de Primăvară” organizată de Asociaţia iArt – International Artists, Ediţia a IV-a, Biblioteca Centrală Universitară, Iaşi
  • 02-31.05.2017 – Expoziţia “Discover Africa” by Iarina Slobozeanu, Anticaffe New Experience, Ploieşti
  • 03.2017 – Expoziţia “Pledoarie pentru Forme” organizată de Cenaclul de Arte Plastice Arcade, Biblioteca Judeţeană “Nicolae Iorga”, Ploieşti
  • 02-10.02.2017 – Expoziţia “Salonul de Iarnă” organizată de Asociaţia iArt – International Artists, Editia a III-a, Biblioteca Centrală Universitară, Iaşi
  • 14-20.11.2016 – Prezentare Proiect “Artă pe Străzi” – Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, organizat de Youth Hub – Asociaţia “Un strop de Fericire”, Ploieşti
  • 10-10.11.2016 – Expoziţia personală “The Mask”, ArtCafe, Ploieşti
  • 10-15.10.2016 – Expoziţia personală “Vis-Vise-Visuri”, ArtCafe, Ploieşti
  • 09-30.09.2016 – Expoziţia “The Colours of My Life” by Iarina Slobozeanu, Anticaffe New Experience, Ploieşti
  • 09-02.09.2016 – Expoziţia “Universul în Culori” în cadrul Evenimentului “Strada Artelor” organizat de Festivalul de Fotografie Secvenţe, Palatul Culturii, Ploieşti
  • 08-09.09.2016 – Expoziţia “Salonul de Vară” organizată de Asociatia iArt – International Artists, Editia a III-a, Biblioteca Centrală Universitară, Iaşi
  • 06-30.08.2016 – Expoziţia personală “Painting the Music”, Anticaffe New Experience, Ploieşti
  • 07-10.07.2016 – Vernisaj Expoziţie personală “Universuri”, ArtCafe, Ploieşti
  • 07-23.08.2016 – Expoziţia colectivă “Ferestre Înspre Munte”, organizată de Centrul Cultural “Carmen Sylva” şi UAP Câmpina, Sinaia
  • 06.2016 – Vernisaj Expoziţie “Vis” by Iarina Slobozeanu, Anticaffe New Experience, Ploieşti
  • 06-31.07.2016 – Expoziţia “Anotimpuri” by Iarina Slobozeanu, Anticaffe New Experience, Ploieşti
  • 05 – 28.06.2016 – Vernisaj Colectiv cu lucrările câştigătoare ale concursului “Carmen Sylva” pentru Tinere Talente 2016
  • 02.06.2016 – Expoziţia personală – “Vis de copil” – Cercul Militar Ploieşti
  • Aprilie 2016 – participare expoziţie colectivă “Rătăcind în lume în căutarea speranţei” organizată la Muzeul de Istorie Ploieşti
  • 10.2015 – 18.06.2016 – Vernisaj individual Holul Central al Liceului Mihai Viteazul
  • 05.2014 – Vernisaj colectiv Palatul Parlamentului, organizat de Fundaţia Voluntar în Spital cu lucrările câştigătoare ale concursului “Culorile Copilariei”
  • 06-15.07.2014 – Vernisaj colectiv la Castelul Pelişor, Sinaia, cu lucrările câştigătoare la concursul “Carmen Sylva pentru Tinere Talente
  • Aprilie 2013 – Vernisaj individual Şcoala Gen. Berthelot
  • Iunie 2012 – Vernisaj colectiv Ludart, cu lucrările participanţilor la curs, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Ploieşti
  • 04.-01.05.2012 Vernisaj colectiv la Castelul Pelişor, Sinaia, cu lucrările câştigătoare la concursul “Carmen Sylva pentru Tinere Talente”

 

Voluntariat:

  • 2019 până în prezent: Asociaţia “Un strop de fericire” – divizia protecţia mediului WWF România
  • 2019 pănă în prezent Evrika Learning Center – activităţi de educaţie non formală, de creativitate şi de germană prin joc şi artă
  • 2018 F.I.E.D.U – Festivalul internaţional de educaţie pentru copii Ploieşti – ateliere de creaţie pentru copii
  • 2018-2019 Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” – RO2D2
  • 2017 F.I.E.D.U – Festivalul internaţional de educaţie pentru copii Ploieşti – ateliere de creaţie pentru copii
Distribuie
Scris de:

Ți-a plăcut articolul? Zilnic postăm noi exemple similare de succes! Urmărește-ne pe Facebook și nu rata reportajele noastre!


Implică-te și tu în Elita României! Intră pe Patreon și vezi cum și de ce să ne oferi sprijinul tău!

Become a Patron!

Va informam ca acest site utilizeaza cookies. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu utilizarea acestora. Va rugam sa va informati in prealabil despre datele colectate de acest site citind Politica de confidentialitate.