Radu Dimulescu a ieșit în evidență datorită plăcerii imense pentru numere și cifre. A iubit matematica, iar până la obținerea titlului de olimpic național a fost vorba doar de constanță la învățătură. A împărtășit din cunoștințele sale fără nicio pretenție cu cei care i-au solicitat sprijinul în perioada de pandemie, atunci când școala față în față se tranformase într-o și mai incapabilă școală online.
Ambiția l-a caracterizat întotdeauna, deoarece nu toți dintre noi la doar 14 ani am lua calea Bucureștiului, doar pentru a studia la un liceu mai bun. S-a învârtit în jurul școlii și rău nu i-a prins. Disciplina socială este o manifestare și o variantă a disciplinei școlare.
În momentul prezent studiază medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, dar nu-l felicit doar pentru specializarea pe care dorește să o urmeze, cea de oncologie pediatrică. Pentru că viața a fost bună cu el, s-a oferit ori de câte ori a fost nevoie să fie voluntar. În timp ce alți tineri de vârsta lui nu reușesc să-și îndeplinească nici măcar minumul de obligații, astfel de preocupări l-au ținut ocupat pe Radu.
De curând, a pășit și în zona antreprenorială. Dealul Astronomic reprezintă pentru tânăr un nou început, un nou orizont, o nouă nișă, o nouă provocare, un nou spațiu în care își etalează abilitățile de antreprenor. Antreprenoriatul înseamnă un mod de viață activ, dinamic, creativ și provocator, ceea ce i se potrivește mănușă.
Totuși, să dezvolți propria afacere nu este tocmai ușor, pentru că înseamnă o sumă mare de riscuri asumate combinată cu un pumn imens de stres. Nu se dă înlături Radu, din contră. Și-a setat direcția de dezvoltare și continuă să pășească cu încredere.
Radu Dimulescu s-a născut sub o stea norocoasă – familia
Pleci de acasă pentru a-ți găsi calea, norocul, pentru a vedea cu ochii tăi ce înseamnă o viață cu bune și cu rele laolaltă. Pleci de acasă pentru a simți ce înseamnă să fii singur printre străini doar pentru a împărtăși la final reușita cu familia. Ce poate fi mai frumos atunci când te întorci acasă și ești întâmpinat cu dragoste și armonie?
Radu Dimulescu a învățat ce semnifică o familie adevărată și se simte privilegiat. A învățat că singurul obstacol poți fi tu însuți și că nu există lucruri imposibile.
A avut parte de o familie unită, care i-a transmis să calce cu încredere și mândrie pe oriunde trece. A învățat să fie corect, să nu fie îngâmfat, să lase loc de bună ziua, să ajute mereu când poate și să fie mereu pregătit. Ai lui i-au arătat ce important e să înveți, să citești, să faci sport, să ții capul sus, să ai încredere în tine și-n viață și să nu se sperie de orice chestie.
Cred că e mare lucru să crești un copil așa cum trebuie. Cum zicea Moromete „nu să-i îmbraci și să le dai să mănânce, (…) dar ce le spui, ce-i înveți?”. Am avut parte doar de exemple bune.
Trecerea de la evenimente sportive, culturale și caritabile la un business de familie
Membrii familiei sale nu doar că au crezut în ideea de a-și crea un business, ci au implicare totală. Vreme de 7-8 ani a organizat evenimente cu diferite scopuri și diverse ocazii. Astfel, Dealul Astronomic a venit ca o continuare firească, doar că de data aceasta datele „problemei” schimbă un pic situația.
Dacă până acum implicarea sa era benevolă, fără să aibă vreun beneficiu bănesc sau vreun alt avantaj de acest fel, de data aceasta Radu susține că a urmărit să obțină și profit. Este o afacere de familie și când spune familie se referă la vreo 12 membri.
A fost ideea mătușii mele Cristina (care e dovada vie a faptului că optimistul ăsta exagerat e câteodată bun!). În starea de urgență s-a gândit să organizeze un eveniment cu dormit la cort, grătar, muzică la foc de tabără și privit Perseidele în mijlocul câmpului. Eu am crezut că ideea poate să prindă, așa că a doua zi deja ne apucaserăm de cumpărat corturi, saltele, saci de dormit și tot ce mai trebuia, doar că nu aveam niciun participant.
A continuat să-și promoveze ideea născută dintr-o nebunie frumoasă, pentru că nu îi stă în fire să dea înapoi. Culmea, în trei săptămâni a fost sold-out. Au mai urmat câteva seri de film în aer liber și un eveniment caritabil la Biserica de la ei din sat și pare că se descurcă din ce în ce mai bine.
Dealul Astronomic a devenit una din proritățile de care este preocupat tânărul Radu. Este un spațiu pe care dorește să-l transforme într-o adevărată oază de petrecere a timpului liber, cu toate condițiile.
Pentru Radu Dimulescu, România e tot ce trebuie. Cu câteva condiții…
Școala e departe de a fi un loc de pregătire pentru tinerii care doresc să îmbrățișeze antreprenoriatul. Statul român ar trebui să promoveze antreprenoriatul în școală. Educația antreprenorială timpurie este vitală pentru a dezvolta și forma comportamentul întreprinzător.
Încă prezent pe băncile școlii în ultimul an de studiu, Radu menționează că în mediul școlar se învață despre baliverne despre bani, dar doar atât. Când a terminat liceul a avut primul gând de business și a început să citească, să întrebe, să asculte, să meargă la cursuri și să încerce o grămadă de lucruri.
Aripile nu i-au fost tăiate de tot, dar nici avânt prea mare nu a avut în acel moment din cauza lipsei informațiilor. Toți cei care aleg calea antreprenoriatului, aleg calea libertății, dar în special calea responsabilității.
Oricum, poate nici nu trebuie să ne învețe în școală despre asta, poate nu-i pentru toată lumea. Antreprenoriat înseamnă risc, nu există fără. Am înțeles și eu asta abia de curând. Și dacă ești un om stresat sau fricos, nu poți să trăiești zi de zi cu riscul. Trebuie să-ți asumi de la început.
În ciuda acestor aspecte, nu a purtat gândul de a pleca peste granițele țării noastre. Declară că România e tot ce trebuie, doar să ai simțul răspunderii pentru viața ta, să nu aștepți să ți se dea ceva gratis, să ți se bage în traistă fără să muncești și să nu te plângi din orice.
Medicina și voluntariatul reprezintă ușa deschisă pentru ceilalți
Pentru că viața mea a fost bună și am avut de toate mă simt dator să dau și eu la schimb ceva bun altora. De aici medicina.
Radu Dimulescu simte să mulțumească din proprie conștiință pentru ce a primit frumos de la Dumnezeu. Consideră că doar astfel poată să întoarcă binele primit în viață.
Poate să aducă un bun societății românești și dorește să fie unul din contributorii țării noastre. Și-a ales deja specializarea. Vrea să facă oncologie pediatrică. Îi aduce satisfacție enormă, căci știe că rata de vindecare este mare la copiii bolnavi de cancer.
Crede că treaba medicului e să vindece și frica pacientului, nu doar boala fizică, pentru că în afară de doctor și de credință nu mai poate să facă altcineva asta.
Iubește voluntariatul și este mai bogat și mai împlinit. A cunoscut foarte mulți oameni, unii îi sunt și acum prieteni. A căpătat experiență și mai mult curaj și se folosește de acestea în scopurile personale.
A coordonat vreme de trei ani proiectul Sport pentru sănătate, unde îi încuraja pe copii să mânânce sănătos și să facă sport. Prin site-ul Tarelamate.ro a ajutat fără vreun cost 50 de copii cu temele la matematică.
De unde provine dorința de a practica sport
Relu, unchiul meu, ne-a cumpărat primele cursiere (biciclete de șosea) acum 7 ani, mie și vărului meu Tudor, și așa a început. În vara aia am pedalat vreo 5000 km prin toată România împreună. Și de acolo au venit toate în avalanșă (alergare, schi, lupte, înot, drumeții), că nu poți să te mai oprești. E ceva extraordinar în creier când faci sport. Avantajele pentru minte sunt mai mari decât pe fizic, zic eu.
Plăcerile sportive îi înlocuiesc stresul și îi alungă agitația pe care o simte uneori. S-a reinventat, a descoperit dragostea pentru viață.
Sportul l-a ajutat să-și descopere o altă latură a sa. Sportul de performanță este diferit față de cel de plăcere sau de întreținere. Când vrea și dacă vrea, azi poate să fie la munte, urmând un traseu, pe pârtia de schi sau la bazin.
Radu Dimulescu este un tânăr preocupat de tot ce se întâmplă în societate. Apleacă urechea când semenii strigă după ajutor, dacă ar avea zece mâini le-ar întinde pe toate, dar în ciuda altruismului mare de care a tot dat dovadă, nu se uită pe el.
Lasă un răspuns
Tu ce părere ai?Lasă un comentariu!