Arta si Cultura

Marius Mihalache: „Fericirea și bogăția mea sunt reprezentate de bucuria oamenilor care îmi văd spectacolele” (VIDEO)

Marius Mihalache (46 de ani) a dus România pe toate continentele, unde a concertat împreună cu cel mai bun prieten al său, „Țămbălușul”, acest instrument surprinzător, care poate scoate sunete divine când se alătură geniul artistului nostru.

 

Marius a concertat pe cele mai importante scene ale lumii, pornind de la Scala din Milano, continuând cu Opera din Viena și ajungând în America sau Mexic.

Patriot convins, compozitorul român și-a colorat Țambalul în roșu, galben și albastru și le-a spus oamenilor de pretutindeni despre lucrurile bune care se întâmplă în țara noastră, chiar dacă e convins că mai sunt multe de făcut pentru a ajunge la valorile europene.

Ultimul său proiect, Săftița, spectacol care a debutat în 2018 și care se derulează încă pe scena Teatrului Național București, ba chiar a ajuns și în mai multe orașe din țară, este o îmbinare de folclor românesc cu influențe balcanice și cu improvizații geniale. Marius Mihalache a primit, de altfel, Premiul Uniter în 2019 pentru acest spectacol impresionant.

 

Marius Mihalache își spune povestea pentru Elita României, pornind de la sacrificiile copilăriei, continuând cu debutul de interpret și apoi cu debutul de compozitor, când a început să simtă, într-adevăr, satisfacția că munca sa începe să se vadă, să fie simțită și apreciată de oameni.

Interesant este că marele artist a ajuns într-un punct al vieții în care își extrage seva și satisfacția din ceea ce face pe scenă, fiind acum total dezinteresat de câștigurile bănești, în limita unui trai decent. Nu se mai gândește la mașini scumpe și la case luxoase, ci vrea doar să transmită emoția, bucuria și să-i surprindă mereu pozitiv pe cei care-i ascultă creațiile.

 

 

Iată doar câteva idei extrase din acest dialog:

 

Unde își trăiește Marius Mihalache cele mai mari satisfacții

 „Scena e un templu pentru mine. Mă aflu într-un templu în care trebuie să dau tot ce e mai bun din mine!”

 

Despre România și drumul ei spre civilizație

„În România se întâmplă și multe lucruri frumoase și, de câte ori am ocazia, o spun în toată lumea.

România vine dintr-o perioadă comunistă și trebuie să se adapteze la reguli noi, la regulile unor civilizații occidentale care există de foarte mult timp. 

Probabil că avem nevoie de 70-80-100 de ani pentru a ajunge la valorile occidentale. Uniunea Europeană ne-a luat sub aripa ei, eram un paria al Europei. Ușor-ușor, ne vom adapta. Trebuie să fim mai aproape de valorile europene.”

 

Ce înseamnă bogăția pentru Marius Mihalache

„Sunt foarte bogat, dar depinde cum vede fiecare bogăția. Pentru mine banii nu sunt o prioritate a vieții. Fericirea, bogăția mi le iau din alte lucruri. Energia pe care mi-o poate da crearea unei piese nu se compară cu nimic, nu mi-o poate da nicio sumă de bani.

Am o mașină de 3000 de euro. Am avut și mașini scumpe, dar nu mi-au adus nimic în plus față de ce aveam. Satisfacția pe care o văd la oameni când se bucură de ceea ce transmit eu este enormă. De aici îmi iau fericirea. Trebuie să ne învățăm să ne bucurăm de lucrurile mici.

Oamenii trebuie să te aprecieze pe tine ca om, și nu să aprecieze mașina ta. Eu îmi iau fericirea și opulența din altă parte. Eu simt asta pe scenă și nu mai am nevoie de altceva. Am o mare bogăție pe scenă, de zeci de milioane de euro.”

 

Sfat pentru fiul său și pentru tinerii care vor să facă lucruri mărețe în muzică

„Perseverența este una dintre cheile succesului. Niciodată să nu cedezi. Tot timpul să crezi în ceea ce faci, să muncești și mai mult și să devii și mai bun, și mai bun, și mai bun…

Dacă ai ceva de spus oamenilor prin muzica pe care o faci, atunci trebuie să lupți pentru acel crez. Dacă nu ai ce să spui, mai bine nu mai faci muzică.”

 

Am văzut Săftița anul trecut și am fost vrăjit de povestea spusă prin muzică de Marius Mihalache la țambal, Arabela Nicolau (voce, soția lui Marius), Marius Gagiu (flaut și caval), Nicu Băran (bass) și Lorin M. Mihalache (tobe, băiatul lui Marius).

Și pentru că muzica nu se povestește, cum zice Marius în interviu, ci se simte, se trăiește, trebuie să veniți la concertul de pe 28 martie ca să vă convingeți că Săftița este o adevărată capodoperă.

 

Sursa foto: Facebook Marius Mihalache

Distribuie

Ți-a plăcut articolul? Zilnic postăm noi exemple similare de succes! Urmărește-ne pe Facebook și nu rata reportajele noastre!


Implică-te și tu în Elita României! Intră pe Patreon și vezi cum și de ce să ne oferi sprijinul tău!

Become a Patron!

Va informam ca acest site utilizeaza cookies. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu utilizarea acestora. Va rugam sa va informati in prealabil despre datele colectate de acest site citind Politica de confidentialitate.