Din pasiune pentru istorie, cultură, din dragoste pentru elevi, Corina Lenard a înființat școala online Korinthus Edu. Când totul a ajuns online, ea a profitat de ocazie și a ridicat o afacere care a produs peste 90.000 euro la un an de la lansare, ajutând peste 600 cursanți să devină mai buni la istorie.
Din dorința de a crea un mediu de învățare ca în Occident, Corina Lenard a înființat o școală diferită tot ce mai vedem la noi prin țară. Ideea sa a fost primită cu bucurie și entuziasm, dovadă stând cursanții mulțumiți, al căror număr crește de la an la an.
Cine este Corina Lenard?
Când oamenii cu idei mărețe s-au gândit cum să fructifice posibilitățile infinite ale mediului online, lumea s-a schimbat. Încetul cu încetul, au pus bazele unor proiecte care s-au dovedit a fi nu doar inspirate, ci și deosebit de educative.
Corina Lenard, doctor în istorie, profesor, autor și antreprenor, s-a decis să-și împărtășească mai departe cunoștințele, făcându-le accesibile tuturor celor care sunt interesați să ia parte la workshop-uri și webinarii de istorie
Se consideră o persoană multilateral dezvoltată, fiindcă într-o lume minimalistă, generaliștii întotdeauna vor triumfa. Cu studii în istorie, drept și științe politice, luând parte la proiecte de cercetare din țări europene, Corina Lenard a creat, în 2021, primul curs online de istorie din țară.
„Cum să obții nota dorită la Istorie pentru Bacalaureat” a pregătit până în prezent peste 620 de tineri pentru a susține acest examen. Mai mult decât atât, a scris și cartea „Istoria pentru Tine(ri)”, care a fost foarte bine receptată de către public.
Tranziția de la profesorat la antreprenoriat
„Mediul de stat nu mi se potrivește”, o propoziție pe care aproape fiecare antreprenor a spus-o măcar o dată în viață. Iar aici lucrurile nu fac referire la remunerație sau la ideea de a lucra într-un birou pentru „un șef”, ci la limitarea specifică pe care „mediul de stat”, involuntar sau nu, o impune.
Când ambițiile sunt mult mai mari, cu siguranță trebuie să schimbi planul de acțiune. Asta a făcut Corina, chiar dacă a eșuat de mai multe ori, a crezut în „muncă, rezultate și în rutină”. Nu a renunțat la visul ei chiar dacă uneori viața a pus-o față în față cu numeroase momente dificile, atât în plan profesional, cât și personal.
În activitatea antreprenorială, pentru Corina cel mai mult contează modul în care privești lucrurile, felul în care, din cele rele, reușești să iei întotdeauna ce este mai bun. Atitudinea de învingător contează, iar „mindset-ul” pe care îl cultivi încă din tinerețe este cel care, de-a lungul drumului, te va însoți întotdeauna.
Vor exista momente de izbândă și momente de eșec, bineînțeles, însă întotdeauna va conta nu neapărat destinația, ci călătoria în sine.
Învață, educă-te și muncește pentru ceea ce dorești să devii! Lucrurile bune nu vin niciodată din noroc, ci din muncă și efort.
Dincolo de a fi un om frumos, puternic și muncitor, Corina este o adevărată inspirație.
Provocări, reușite și multă muncă
Poate una dintre cele mai mari provocări pe care Corina le-a întâmpinat a fost deschiderea școlii online Korinthus Edu, care a presupus un volum enorm de muncă și timp investit. După cum ea însăși afirmă, în prima parte a anului 2021, a petrecut „între 14-18 ore de muncă aproape zilnic”. Dictonul ei călăuzitor a fost să creeze „ceva durabil, calitativ, în sistemul de educație românesc”.
Mai mult decât atât, Corina și-a dat seama că omul, ca personalitate și identitate socială, este definit de istoria propriei țări, de „dezvoltarea personală prin istorie”. Chiar dacă unii au râs, alții nu și-au exprimat încrederea în proiect, Corina a reușit prin acest proiect autofinanțat să revoluționeze numeroase domenii de activitate. Inclusiv pe cel al antreprenorilor.
Prin Korinthus Edu, Corina Lenard și-a propus să pregătească elevi din toată țara cu ajutorul materialelor și webinariilor gratuite. Aici nu vorbim doar despre un examen de trei ore, ci de o pregătire pentru ceea ce înseamnă viață. Visul ei a devenit, în cele din urmă, un pod de legătură între visurile și realizările altor persoane.
Corina ne reamintește că istoria ne ajută să ne cunoaștem identitatea socială, să ne înțelegem contextul și viitorul. Am auzit foarte des că istoria se repetă, uneori în circumstanțe nepotrivite. De aceea, pentru a gestiona lucrurile mult mai bine, trebuie să ne cunoaștem cât mai bine identitatea națională. Până la urmă, fructele din vârfurile ramurilor își datorează dulceața rădăcinilor din pământ.
Visuri, planuri și curaj pentru Corina Lenard
Prin proiectul căruia i-a pus bazele, antreprenoarea și-a dorit să îmbunătățească sistemul educațional din România. Un sistem, de altfel, plin de lacune și fragmentat, care de multe ori nu pune la dispoziția elevilor și studenților posibilitățile necesare pentru a evolua. Corina și-a propus să scoată la lumină o nouă perspectivă asupra dezvoltării tinerilor, adulților și antreprenorilor.
Raportându-se la ideea că individul este parte integrantă a unei societăți, fiecare persoană, în sine, joacă un rol major în dinamica firească a acesteia. Astfel, Korinthus Edu a reușit să deschidă noi orizonturi în ceea ce privește istoria țării noastre, poziționând-o într-un context socio-politico-economic actual. Pentru că, așa cum am mai spus, istoria se repetă, fiind perpetuată de-a lungul fiecărei generații.
Educația este pilonul de salvare al lumii în care ne aflăm, este catargul unei bărci aflate în mijlocul furtunii. Dacă reușim să schimbăm percepția istoriei în România, cu siguranță vom ști cum să îmbunătățim aspecte deficitare care definesc societatea.
Corina și echipa de la Korinthus Edu se află în plină lansare a unui proiect unic în România, dar de data aceasta dedicat antreprenorilor. Este vorba despre un „Program Premium de Consultanță bazat pe expertiză și analiză istorio-economică”, care să le ofere antreprenorilor perspective multilaterale în ceea ce privește dinamica unei afaceri: reinventarea, promovarea, stimularea cifrei de afaceri.
Astfel, „Elite Entrepreneur” își propune să ajungă la acei antreprenori care „au nevoie de un suflu nou, de o viziune nouă în 2022”.
Deoarece Corina știe că are multe de oferit, după cum ea însăși afirmă, încearcă să fie prezentă peste tot, motiv pentru care poate fi găsită pe rețelele de socializare, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, sau pe pagina oficială www.corinalenard.ro. De asemenea, mai apare și în publicații scrise, ziare sau emisiuni TV.
Corina Lenard este exemplul viu că se poate: se pot face schimbări în România, se pot face bani din educație, se poate face tranziția de la sistemul de stat la cel privat, de la incertitudine la stabilitate.
Lasă un răspuns
Tu ce părere ai?Lasă un comentariu!