Rocsana Timotin

Când pasiunea devine profesia de zi cu zi, atunci se poate spune că viața acelui om este frumos trăită. Rocsana Timotin este unul dintre puținii oameni norocoși să facă în fiecare zi ceea ce iubește. Înconjurată de pisici, își dedică viața bunăstării acestor feline mlădioase și delicate care ne-au fascinat încă de pe vremea egiptenilor.

 

Rocsana Timotin este o tânără efervescentă, mereu în căutarea dezvoltării personale, aflată într-o continuă mișcare și „schimbare la interior”. Azi nu este ca ieri, mâine nu este ca azi. Deși timpul își lasă urmele pe trupul sau fața unui om, la interior își poate conserva anumite trăsături.

Astfel Rocsana și-a păstrat spiritul ludic, sociabilitatea, curiozitatea, voința nezdruncinată, un simț extrem al corectitudinii și dreptății, empatia exagerată, idealismul și o dragoste indescriptibilă pentru animăluțe.

Fata cu pisici este soție, mamă a trei copii umani și a patru copii pisicoși. Trupa este formată din: Letiția, 11 ani – „Luna Mea”, Luca, 7 ani – „Soarele Meu” și Roua, un an și jumătate – „Steaua Mea”. Bibi, 11 ani, Blitz, 5 ani, Felix, 4 ani și Pișcot, 3 ani.

În plan profesional, Rocsana este Doctorița pisicilor și o cititoare pasionată de literatură medicală de specialitate, biografii, tratate de istoria cultelor religioase, spiritualitate și misticism. Adoră florile, dulciurile, cafeaua, bucătăria asiatică și orice cu și despre pisici.

 

Rocsana Timotin, cel mai iubit dintre pământeni?

Rocsana se consideră un om binecuvântat și iubit de divinitate, în principal fiindcă viața ei conține mai multe momente frumoase decât ar fi crezut. Evenimentele „bune” sau „rele” prin care a trecut au învățat-o să vadă frumosul din orice.

Sunt un om care în permanență a făcut tot ce-a vrut în viață și n-am lăsat pe nimeni să mă influențeze chiar dacă deciziile pe care le-am luat nu au fost întotdeauna cele mai corecte.

S-a ferit pe cât posibil de compromisuri și a căutat armonia în tot ce gândește sau întreprinde. Văzând lumea așa, lucruri frumoase se petrec în fiecare zi.

Deși viața trăită după propriile reguli este cea mai frumoasă, uneori societatea sau familia ne învață să devenim temători, analitici. Tot aceștia ne învață să facem ce ne spun mintea și judecata, ignorând strigătele inimii. Nu de puține ori ni se întâmplă să fim purtați pe căi străine sufletului nostru și este esențial să ne găsim calea

În funcție de circumstanțe și de personalitatea fiecăruia, dăm sau nu curs freamătului, intuiției și pasiunii care ne îndrumă spre descoperirea și asumarea harului și destinului.

 

Drumul de la oameni la pisici

Rocsana trebuia să devină medic stomatolog, dar destinul, inima au vrut altfel. A lăsat medicina animalelor exotice după aproape 10 ani pentru adevărata sa pasiune: medicina felină.

Deși are specializări și pregătiri în cele mai diverse domenii ce includ: oftalmologie, neurologie, endocrinologie, dermatologie, medicină de urgență, într-un final a ajuns… doctoriță de pisici.

Acum, misiunea sa este să salveze fiecare „pisicoasă-pacientă”, ceea ce, din păcate, nu e posibil chiar de fiecare dată. Este poate cel mai urât moment cu care se confruntă în meseria sa. Viața este ciclică, începe, curge și se termină, dar uneori acest final este greu de acceptat.

Poate și de aceea, Rocsana intervine doar acolo unde poate aduce starea de mai bine. ”Primum non nocere!” (Întâi de toate, nu face rău!) ne spunea Hipocrat în urmă cu multe secole, un principiu fundamental pentru Rocsana Timotin. La fel cum cele cele 10 porunci reprezintă chintesența propriei conduite, fiindcă ele țin în picioare relaționarea și onorează prezența omului pe Pământ.

Rocsana Timotin are o etică profesională impecabilă și își face meseria doar pentru a aduce bine în viața pisicilor, nu pentru complimente sau cadouri. De aceea când le primește se simte deseori stânjenită și nu știe cum să reacționeze. Se simte măgulită, privilegiată sau iubită, dar mai mult aceste lucruri o fac să devină timidă și cumva stângace, chiar anxioasă ca pisicile sale.

Încă din copilărie, a avut tendința de a se autoevalua constant. Așa a ajuns la concluzia că în lipsa unor calități fizice incontestabile va trebui să compenseze prin altceva. A ales să se remarce prin inteligență, înțelepciune, sociabilitate și optimism. Și-a dorit mereu ca oamenii să o vadă astfel și a reușit.

Ce reprezintă pisicile pentru Rocsana Timotin

Poate nu are nici timpul, nici spațiul să exprime tot ce ar vrea. Totuși a făcut-o în mesajul de mulțumire de Ziua Internațională a Pisicii – 8 august. Așa putem vedea părerea, iubirea, pasiunea, obsesia și interesul pentru „Maiestatea Sa, Pisica!”:

„Nu trebuie să subestimăm niciodată această magistrală creatură. De la înfățișarea și întruparea într-o perfectă armonie la personalitatea care o animă și atitudinile înțelepte față de ordinea vieții, toate făcând-o supraviețuitorul suprem. Nimic din ceea ce intuiește și pune în stare de fapt, Maiestatea Sa, Pisica, nu e niciodată prea puțin sau prea mult.

În repetate rânduri, am afirmat că dacă Creatorul Suprem al tuturor lucrurilor a gândit vreodată să creeze o făptură aidoma după chipul și asemănarea sa, fără îndoială, aceasta trebuie să fie Pisica și nu Omul, cum ar fi de la sine înțeles. În consecință, cred că, având privilegiul de a le fi aproape, avem multe de învățat din conduita și filozofia lor de viață.

La mulți ani, fabuloasă întrupare și spirit liber! Noi, admiratorii tăi, ne înclinăm în fața Măreției Tale și-ți dorim viață lungă, lipsită de griji și plină de răsfăț. Iar, eu, mai presus de toți, îți sunt recunoscătoare că mi-ai oferit un scop al vieții și mă declar de-a pururi, umilă și devotată apărătoare a bunăstării și sănătății Măriei Tale!”

 

Lumea este oglinda fiecăruia dintre noi

Rocsana Timotin este o sumă de emoții într-un trup care a reușit să dețină creierul pe care și-l dorea. Frumusețea sa interioară se vede pe chip, iar bucuria i se citește de fiecare dată când tratează o pisică.

Singurii pe care avem puterea de a-i schimba suntem noi înșine și, în consecință, numai înțelegând acest lucru putem avem speranța că viața și lumea se vor armoniza și ne vor oferi încântare, tihnă și bucurie.

Vorbele Rocsanei denotă înțelepciune, profunzime și adevăr, pe cât de multă iubire pentru oameni și viețuitoare în general. Îți inspiră o pace interioară și o dorință de a oferi acest sentiment tuturor.

Singurul lucru pe care îl schimbă în fiecare zi este sinele său. Cizelându-și laturile „abrupte”, are speranță la o lume mai bună.

Rocsana Timotin nu are o viziune convențională asupra vieții, sau nu mai are. A ales să nu își mai facă planuri, deoarece acestea sunt chestiuni foarte atent gândite, rigide, lipsite de bucurie, inedit, magie.

Pe de altă parte, visurile și dorințele de tot felul sunt relativ imposibile la prima vedere. Te forțează să îți depășești limitele și perspectiva, dar au esență de mister și bucurie.

Visurile sunt pline de spontaneitate, creativitate, intuiție, inedit și în fond un mic miracol al fiecăruia dintre noi. Mai mult, ele creează mai puține frustrări deoarece nu urmează un plan rigid si laborios, ci doar câteva borne care duc mai aproape de țel.

Un astfel de vis este o casă medicală a pisicilor care să emane prin fiecare por speranță, bucurii, prietenie, iubire și mai ales consolare. Rocsana Timotin visează la călătorii în diverse colțuri ale lumii, la experiențe magice, miraculoase, la descoperiri impresionante.

Visez la vieți frumoase, fabuloase, împlinite și pline de scop pentru copiii mei. Visez la a mă dărui soțului meu ca cel mai potrivit, loial, iubitor și înțelept tovarăș în călătoria noastră de viață.

Cuvinte de duh care o inspiră

Pe Rocsana Timotin o îndeamnă la introspecție mai multe citate pe care și le însușește zi de zi:

„Tu ești omul care nu te încadrezi în statistici” – profesorul Alin Bârțoiu, specializarea Obstretică. 

„Cu Dumnezeu totul este cu putință…Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede..” (Marcu 9:23) 

„Bucură-te!…da’ mai bine fii bucurie! – autor necunoscut

iar citatul pe care l-ar lăsa moștenire copiilor săi vine de la Ralph Waldo Emerson:

„Să ştii râde adesea şi mult; să câştigi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor; să fii apreciat de criticii oneşti şi să poţi îndura trădarea falşilor prieteni. Să apreciezi frumuseţea; să scoţi ce-i mai bun din ceilalţi; să pleci din lume puţin mai bun, fie că ai crescut un copil sănătos, ai sădit un petic de grădină ori că ţi-ai ridicat condiţia socială; să fii împăcat că cel puţin o viaţă respiră mai uşor de pe urma existenţei tale – înseamnă că ai reuşit!” 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *