Simona Elena Tacu

Simona Elena Tacu pictează cu bucurie și dragoste, creând lucrări încărcate de emoție. Operele sale au fost expuse in 2018 la Londra, la Parallax Art Fair, la Queens Theatre și la Chelsea Gallery Museum. Recent, în 2019, a fost invitată în cadrul Bienalei de Artă din Barcelona, unde a câștigat premiul internațional Diego Velasquez pentru merite artistice. 

 

Simona Tacu are studii în ștințele naturii și ale mediului înconjurător, o licență în informatică, un masterat în Managementul Afacerilor. Pe deasupra, a urmat cursuri postuniversitare în Managementul Proiectelor, Comunicare, Inovare, etc.

Deși studiile o îndreptau spre un domeniu rigid, cu reguli stricte, viața a adus-o în cu totul altă postură.

Astfel, în 2012, la peste 40 ani, un gând constant îi răsuna în minte: „Ar trebui să începi să pictezi”. Auzindu-și vocea interioară, se gândea că totul ar fi ireal, doar nu mai atinsese o pensulă din anii de școală.

Lucrurile aveau să se schimbe rapid când, la o analiză amănunțită a vieții sale, în care bifa cu zâmbetul pe buze familia, soțul, două fiice, profesia, Simona Tacu i-a dat gândului șansa să devină faptă. A luat pensula în mână și și-a desenat un nou drum în viață.

 

O carieră atipică, dar de succes

Cei mai mulți consideră că o carieră începe la tinerețe, de preferat după absolvirea unei universități. Pe la 40 ani, cariera este deja stabilită, traseul vieții deja creionat.

Simona Elena Tacu spune un răspicat „Nu” acestei idei preconcepute. Nu totul trebuie să crească treptat și în aceeași direcție. Cel mai important este ca fiecare om să își asculte acea voce interioară care îi spune ce-și dorește cu adevărat sau ce îi lipsește.

Cronologic, viața Simonei Tacu a urmat o traiectorie care se identifică pe calea succesului. A fost decizia corectă pentru că și-a ascultat sufletul, pentru că a fost ceea ce îi era menit să facă.

Arta reprezintă pasiune în stare pură, libertatea absolută de a transpune sentimentele în lucrări, actul responsabil de a crea și infinite posibilități de exprimare!

Modul în care vede pictura, această activitate simplă pe care o știm cu toții din școală, o face diferită. Pentru Simona Tacu, arta este o descătușare a imaginației, a sufletului, punând în culori un univers personal.

Creația în general oferă celor care au o pasiune pentru acea latură un sentiment enorm, profund de libertate și de eliberare a emoțiilor.

Momente cheie din viața sa

Reperele artistice din viața Simonei Tacu sunt cu surprize plăcute și de neașteptat. Astfel, 3 momente cheie pe care aceasta le-a putut selecta pentru noi ar fi:

  • în anul 2012, un potențial creator care aștepta să fie dezvăluit a determinat-o să înceapă să împartă cu ceilalți oameni bucuria și energia transpusă în artă.
  • în anul 2016, munca și pasiunea sa pentru pictură o aduceau la primul moment de expunere – prima expoziție personală în cadrul Muzeului Județean Vâlcea.
  • în anul 2018, arta creată de mâinile sale ajungea la mulți iubitori de artă la nivel european, datorită expozițiilor internaționale, în Londra, la Parallax Art Fair – considerat, probabil, cel mai mare eveniment de artă contemporană din Europa.

Cele mai mari realizări ale sale sunt o familie frumoasă și tot ceea ce creează prin arta sa. Aceste două aspecte diferite se împletesc frumos, armonios, într-o viață fericită, echilibrată.

Expoziții și motive de mulțumire

Din 2012, Simona Elena Tacu a participat în mod constant la un număr de peste 20 de vernisaje. Au fost expoziții personale, dar și unele colective, organizate de Centrul de Creație Vâlcea.

A expus în evenimente cu participare națională și internațională la București, de exemplu la Galeria de Artă Elite Prof Art, în saloanele de la Cotroceni, la Crowne Plaza Hotel sau Athenee Palace Hilton.

Fiind remarcată la Parallax Art Fair London, au urmat încă două expoziții colective realizate în cadrul Queens Theatre Hornchurch London și la London Chelsea Gallery Museum.

Toate aceste evenimente au fost organizate împreună cu Tashiart Gallery, în urma cărora s-a realizat un material de prezentare a lucrărilor. Astfel, Simona Elena Tacu și alți artiși au primit expunere, într-o selecție a celor mai buni artiști din jurul lumii (articol realizat de Fine Arts and Aesthetics Franco-British Magazine).

Cel mai recent și deopotrivă important eveniment pentru palmaresul său artistic a avut loc în aprilie anul curent. Tabloul său “Energii din Sirius B” a fost selectat de către reprezentanții Asociației de Artă din Italia EA Effeto Arte și publicat în International Contemporary Art Magazine.

La expoziția internațională de la Londra, unde au venit oameni din întreaga lume, lucrările sale au fost văzute de către 10.000 de vizitatori. Expunerea la public a fost imensă, iar lucrările sale au devenit extrem de apreciate și de populare.

Mai mult, a fost premiată în mod „onorant”, după cum spune, cu premiul “International Prize Velasquez” în cadrul Bienalei de Artă din Barcelona – eveniment găzduit de Muzeul de Artă Modernă, MEAM, în cadrul Palatului Gomis.

Niciun talent nu rămâne nedescoperit până la urmă, iar epoca în care trăim ne oferă cea mai mare oportunitate: auto-promovarea gratuită, pe rețelele de socializare.

 

Pictura ca motiv de bucurie

Simona Tacu mărturisește că a început să picteze luând decizia de a aduce bucurie atât ei însăși, cât și celor dragi. Bucuria creației este inestimabilă și poate fi confirmată de absolut toți artiștii din lume. Chiar și cei care azi nu mai sunt au lăsat mărturii în acest sens.

Pentru sine, pictura a fost și este un mod de a împărți bucurie tuturor celor care îi privesc tablourile cu drag și interes, dar și galeriilor sau celor care îi vor cumpăra lucrările.

Totul are drept scop mulțumirea și împărtășirea unui sentiment de bucurie tuturor celor care iau contact cu ceea ce creează.

Pictura pentru mine reprezintă pasiune, bucurie, fericire. Am ales să pictez doar în momentele de bucurie, pentru că sentimentele trec prin intermediul nostru în opera de artă.

Pentru Simona Elena Tacu, pictura reprezintă bucurie în stare pură și așa își dorește să fie receptată.

 

Simona Elena Tacu: „Avem opțiunea de a face bine și trebuie să alegem cu responsabilitate!”

Inspirația îi vine din experiențele anterioare, iar actul creației Simona Tacude acum va rămâne în urma autorului 100, 200, 500 ani.

Creatorii, artiștii în general sunt un instrument viu de creare a semnelor pentru generațiile viitoare. Leonardo da Vinci este un exemplu pur al faptului că arta đăinuiește sute de ani.

Oamenii sunt diferiți și fiecare are ideile sale despre artă. De aceea, Simona Tacu a experimentat o gamă largă de reacții, începând cu indiferență și terminând cu admirație și respect.

Cuvintele de laudă cum ar fi „fabulos” venite de la experți cu recunoaștere internațională, au asigurat-o că merge pe drumul cel bun.

 

Fiecare om are puterea de a crea!

Dacă devenim conștienți de acest har-dar, putem să devenim creatori responsabili, chiar excepționali.

Personalitățile pe care le admiră sunt Aristotel, Tesla, Einstein, iar în domeniul artei Leonardo da Vinci și Constantin Brâncuși.

Au fascinat-o dintotdeauna căutările marelui artist român de a surprinde întruchiparea formei perfecte. Din acest motiv a încercat să transpună în pictură ceea ce a făcut el în sculptură.

Simona Elena Tacu a preluat conceptul formelor perfecte ale lui Brâncuși și le-a transpus în forme de energie. Totul după ce au fost trecute prin propria imaginație și abia apoi așezate în culoare pe pânză.

 

Toți avem posibilitatea de a deveni oameni de elită dacă facem alegeri fericite și responsabile

Planurile sale de viitor includ dorința de a crea cea mai valoroasă colecție de artă a tuturor timpurilor. Indiferent dacă acest țel este mult sau puțin, timpul va oferi răspunsurile.

Această cale îi oferă șansa de a se simți apreciată și recunoscută „acasă”, la Râmnicu Vâlcea, dar și în colțurile lumii unde a expus deja.

Este ideal pentru un artist să fie recunoscut în lume și de asemenea iubit și apreciat în țara de origine.

Picasso spunea: „Fiți cu ochii pe arta contemporană, nu poate exista artă în viitor fără să existe în prezent”. După acest principiu se ghidează și Simona Tacu.

Cu o viață al cărui drum a cotit spre pasiune și artă, Simona Elena Tacu ne încântă simțurile cu picturi diverse. Picturi florale de talia lui Grigorescu sau picturi de chipuri demne de Picasso, toate sunt extraordinar de vii.

Ar trebui să fim mândri că numele de român a ajuns atât de departe în lume. Cel mai mare motiv de mândrie este că mari artiști internaționali în domeniu o apreciază!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *