Eduard Andrei Cioroagă RecoMedica

Zilele acestea, se aude tot mai des despre platforma medicală RecoMedica. Peste 2.000 pacienți le-au accesat serviciile, doar în ultima săptămână, iar procentul de creștere este între 10 și 12% pe zi. Am stat de vorbă cu Eduard Andrei Cioroagă pentru a înțelege necesitatea proiectului, dar și cum a ajuns el, un specialist în marketing și publicitate, să înființeze o platformă medicală.

 

La doar 25 ani, Eduard Cioroagă pare că a găsit cheia educației medicale, o mare lacună a societății noastre. Împreună cu alți doi co-fondatori, conduce o echipă de 10 oameni. Este susținut de 60 medici de familie, un număr care crește zilnic. Împreună, ei gestionează solicitările venite pe RecoMedica, proiect de prevenție și triaj medical.

Pe scurt, solicitantul completează un formular disponibil pe site în care își prezintă simptomele. Răspunsul vine de la unul dintre medici, care evaluează starea pacientului și îl redirecționează către specializările adecvate, acolo unde este nevoie. Totul în aproximativ 20 minute! Recent, a fost adăugat un formular specific noului Coronavirus, care determină existența unei infecții respiratorii acute.

Printr-o simplă evaluare medicală, se determină nevoia de a face (sau nu!) o vizită la un medic specialist și modul ulterior de a acționa medical. O idee aparent banală dar la care, iată, s-a gândit un tânăr fără nicio legătură cu sistemul medical…

 

Activitățile extrașcolare – esențiale pentru maturizarea unui elev

Întreaga sa copilărie, Eduard s-a bucurat de o libertate unică. Părinții l-au încurajat să încerce tot ce se putea, iar Eduard a beneficiat din plin. Trei ani de cercetași, sportiv la Aeroclubul României (planorism), prezențe în cluburi de teatru și Cluburi Moto, Membru în peste 6 ONG-uri, Youth Exchange-uri prin Europa – puțini se pot mândri cu o asemenea varietate!

Eduard Andrei Cioroagă

A cunoscut oameni din toate categoriile, și-a dezvoltat pasiuni diverse, iar din clasa a 11-a știa ce dorea să facă în viață.

Am avut mintea deschisă, dar un rol important l-au avut oamenii din jurul meu. Datorită lor, îmi doream să fiu mai bun și să încerc tot felul de lucruri noi!

Printre multele sale activități extra, Eduard Andrei Cioroagă a fost la 16 ani, timp de șase luni, co-prezentator al Matinalului Antena 1 Deva. La „Neatza cu Raluca și Andrei” a întâlnit un mediu super profesionist, de la care a avut numai și numai de câștigat.

Aici au avut loc primele tentative de producție video. Mai important, a înțeles că trebuie să se îndrepte către București, să învețe marketing, să-și ia viața în propriile mâini.

 

Drumul spre RecoMedica, presărat cu primul milion!

În paralel cu studiile universitare (Comunicare și Relații Publice la Universitatea Titu Maiorescu), Eduard a trebuit să își găsească rapid un loc de muncă. Nu și-a pus niciodată problema să stea în București, pe banii părinților.

Și-a folosit din plin abilitățile de producție video, pentru una din cele mai mari agenții de publicitate din România. Însă examenul cel mare a fost faptul că a reușit să depășească așteptările celor care au avut încredere în el:

Sunt prieten din copilărie cu Mikey și Alexandra Hash, iar în câțiva ani de lucrat la canalul Doza de Hash am depășit pragul de un milion de abonați pe Youtube!

O carte de vizită excelentă și un puternic motivator de a-și deschide propria agenție de publicitate. Chiar și astăzi, Eduard Cioroagă livrează proiecte pentru câțiva clienți, o activitate care îi permite să susțină financiar platforma RecoMedica. O platformă apărută dintr-o nevoie personală și delicată în același timp.

 

Fără să își dorească asta, Eduard Cioroagă a înțeles dedesubturile sistemului medical

Din păcate, mama lui Eduard a decedat anul trecut. De peste 20 ani, suferea de scleroză în plăci – o boală care, treptat, atacă sistemul nervos până la oprirea tuturor funcțiilor din organism.

Dacă în copilărie, Eduard se bucura de libertate și pentru că părinții lui se concentrau pe tratament, în ultimii trei ani chiar el și-a asumat exclusiv rolul de a o îngriji pe mama sa. Un efort care, chiar dacă a condus la deznodământul previzibil, nu a fost întru totul în zadar.

Am călătorit împreună cu părinții mei prin foarte multe spitale din România și din Europa, în căutarea celui mai potrivit tratament. Am învățat ce înseamnă comunicarea cu medicii, cum ar trebui să arate un sistem medical profesionist și cel mai important, am văzut și înteles lucrurile din punctul de vedere al pacientului. În România, există tehnologia, medicii au cunoștințele, avem nevoie doar de intersectarea lor.

Pentru a gestiona mai bine comunicarea cu medicii mamei sale, Eduard a creat un grup de Whatsapp. Patru dintre ei fac și astăzi parte din ecosistemul RecoMedica – o platformă care luptă pentru o lume fără erori medicale.

Există multe tipologii de pacienți, dar 2 dintre ele ne atrag foarte tare atenția. Primii sunt cei care nu reacționează medical sau o fac mult prea târziu, când un minim de prevenție i-ar salva în peste 85% din cazuri. Pe de altă parte, sunt cei care se impacientează prea repede și aglomerează camerele de urgență, cabinetele de familie pentru non-urgențe.

 

Eduard Cioroagă: „Am tot respectul pentru medicii de familie!”

La doi ani de la înființare, pe RecoMedica 60 medici de familie răspund la fiecare solicitare în parte. Peste 30 dintre ei sunt zilnic pe platformă.

Preiau solicitările și le răspund după programul lor de lucru, sau chiar în pauzele dintre doi pacienți în cabinet. Durează circa 2-3 minute să formuleze un răspuns, iar un timp mediu de așteptare pentru un solicitant este de 20 de minute. Doar în ore mai aglomerate se poate ajunge la maxim 3 ore.

Doar în noaptea de 22 spre 23 martie (duminică spre luni) s-au înregistrat pe platformă 85 cereri, finalizate cu răspuns în câteva ore. Dintre acestea, foarte multe cereri au fost adresate între orele 3-4 dimineața!

Am tot respectul pentru medicii de familie! Au o gamă variată de cunoștințe, înțeleg imediat o situație medicală și știu exact către cine să redirecționeze un pacient. De asemenea, știu să formuleze un răspuns atunci când e nevoie să liniștească un solicitant. Datorită implicării lor pro-bono, reușim să păstrăm platforma gratuită, iar atunci când vom putea, ei vor fi primii recompensați!

 

Bugetul, cea mai mare provocare

Ca orice platformă care își dorește să crească, cea mai mare provocare pentru RecoMedica e să identifice un investitor foarte bun, care să înțeleagă ideea proiectului pe termen lung. Până la urmă, toți cei care intră în contact cu RecoMedica au un beneficiu, direct sau indirect.

Pacienții primesc o excelentă recomandare de continuare, fără să aștepte zile întregi pentru o programare. Cabinetele medicale au șansa să evite aglomerația, atâta vreme cât numărul de utilizatori pe platformă va crește.

În același timp, un grup de medici contribuie la educarea populației, pentru că nu totul se rezolvă prin drumuri inutile la doctor!

RecoMedica

Foarte curând, se va lansa versiunea PRO a site-ului, acolo unde publicul se va putea întâlni cu peste 130 medici specialiști. De altfel, RecoMedicaPRO funcționează deja de ceva vreme, dar cu circuit închis. Anul acesta, noua platformă va fi accesibilă publicului larg.

Până atunci însă, ca o notă personală de final, sunt întru totul în asentimentul lui Eduard Cioroagă când afirmă că, oferind plus-valoare pe termen lung, vor veni și beneficiile materiale. Nu degeaba dezvoltăm amândoi platforme care se luptă să schimbe mentalități, perseverează în consistență și sprijin oferit unui public cât mai mare!

Dacă e să rămâneți cu ceva din această poveste, vă recomand să vă salvați la favorite www.recomedica.com. De fiecare dată când veți simți un disconfort, apelați cu încredere la serviciile lor. E posibil să salvați timp și bani!

 

* Sursa foto: Facebook Eduard Andrei Cioroagă

** Contactul cu Eduard ne-a fost facilitat de către Cristian Gheorghe. În cazul în care cunoști și tu pe cineva despre care merită să scriem în Elita României, dă-ne un semn!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *