Noutăți

Continuăm seria de noutăți de la personalitățile despre care am scris în Elita României! Am stat de vorbă cu o parte dintre eroii reportajelor mele și iată ce am aflat:

 

Artă, în cele mai variate forme

Simona Elena Tacu continuă să picteze cu aceeași bucurie pentru pasiunea descoperită la o vârstă înaintată! Este solicitată atât în țară, cât și în străinătate, pentru a-și prezenta lucrările. În 23 iunie 2019, a sustinut evenimentul Ziua Universala a iei Vâlcea 2019, prezentând lucrarea Flori de vis. În 4 iulie a participat la Londra la EXOTIC BLEND 6, alături de 9 alți artiști internaționali.

Flori de Vis, de Simona Elena Tacu

Ilustratoarea Cristina Mureșan Toth a publicat o carte – „Confesiuni antreprenoriale, propria poveste despre antreprenoriat”. A vorbit la radio Kids Blitz despre ilustrația de carte și a participat la organizarea unui workshop creativ în Cluj numit Creative Summer Camp, un șir de ateliere de scris, ilustrație, pictură, ceramică întins pe 5 zile.

Pasiunea pentru frumos l-a împins pe profesorul Laurențiu Bădicioiu să își urmeze visul și să devină… fotograf! Și-a lansat pagina Foto Badicrisma în luna iunie și oferă servicii de fotograf evenimente, ședinte foto și imprimare fotografii la cerere. În același timp, până în 15 decembrie 2019 sunt în derulare înscrierile pentru a XIII-a ediție a festivalului internațional de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”.

 

Noutăți din lumea scriitorilor

Victor Alartes continuă să scrie recenzii de cărți nou-apărute pe Filme-carti.ro. Vedem acolo titluri din literatura românească și universală, recomandări interesante de care putem ține cont pentru următoarea noastră lectură.

În același timp, Stelian Turlea scrie recenzii pentru rubrica „O carte pe zi” de la Mediafax. Una dintre aceste recenzii se referă la „Podul de vechituri”, ultima carte semnată de Dan C. Mihailescu și lansată la Bookfest în 31 mai 2019.

În mediul online îl regăsim din ianuarie 2019 și pe scriitorul și criticul literar Christian Craciun. O combinatie de cortex si content au dat numele noului său blog personal – „Cortext”.

Theo Anghel, cea mai bună scriitoare contemporană de literatură fantasy din România, a publicat ultima carte din seria Păcatele Fiului. Cartea a apărut la circa două săptămâni de la publicarea articolului în Elita României și sunt onorată că un fragment din reportaj a ajuns pe coperta 4! Acum, scriitoarea lucrează la o nouă serie de cărți cu elfi, numită Regatul inocenților.

Înaintându-și demisia de la fostul job și negăsind ceva care să i se potrivească total, scriitoarea Natașa Alina Culea și-a lansat propria editură, unde să poată lucra la fiecare carte până la perfecțiune. Printre altele, Editura Hebe a reeditat toate coperțile Natașei, pentru a reprezenta mai bine acțiunea fiecărei cărți. Pe lângă editarea de cărți, Hebe oferă servicii de ghost writing și librărie online. Totodată, Natașa a participat în proiectul #Fiidiferit #Citește, în cadrul căruia a promovat lectura în rândul liceenilor din București.

Viorica Raduță este prezentă cu amintiri din perioada de profesorat în antologia Prof de română, o altfel de antologie de texte editată alături de 17 alți profesori și coordonată de Un Cristian. De asemenea, ultimul său volum de poezii, „Arsura umblă dupa trup” primește o cronică literară impresionantă sub numele de „Viziunea unei tragedii” din partea lui Gheorghe Grigurcu, unul dintre cei mai mari critici contemporani.

 

Alte noutăți

Revista Bizz în colaborare cu Zelist situează blogul Adinei Banea în top 10 cele mai influente bloguri la categoria relații de cuplu. De asemenea, în topul Best designers in Romania Adina Banea deține locul 12 și a fost nominalizată în Top 10 Best Design Of The World la Categoria Fashion Garment & Apparel.

Din categoria #NataliaSimplifica, alături de Elena Santos, bloggeritza Natalia Dabija a decis să ia parte la provocarea #Project333, adică un proiect al site-ului BeMoreWithLess.com. Provocarea este ca, pentru 3 luni, să se îmbrace folosind doar 33 piese – haine, încălțăminte, accesorii. Ce a ieșit, poate într-un episod viitor!

Aprozărești, magazinul special din Ploiești care promovează lectura, a lansat serviciul de livrări la domiciliu. La comenzi de peste 60 lei, transportul este gratuit în Ploiești. Totodată, cei doi fondatori, Diana și George Joița, se bucură de apariția primului lor copil!

Geanina Spiriduș, învățătoarea din Bacău care schimbă regulile educației prin metode de predare ieșite din comun, a fost nominalizată în cadrul concursului „Creator de educație” pentru proiectul „Orarul personalizat”. Inițiativa doamnei învățătoare avansează ideea conform căreia orarul școlar poate fi adaptat în funcție de aptitudinile și interesele copiilor. În plus, doamna Spiriduș se bucură de venirea pe lume a primului nepoțel, pe nume Matei.

 

Cam atât pentru moment. Fiți siguri că, de îndată ce o personalitate de elită va avea inițiative demne de menționat, eu și colegii mei vom reveni cu actualizări!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *