O seară de elită

Ce ai spune de o seară petrecută altfel, chiar la tine în oraș? Anul acesta, Elita României are în plan o serie de evenimente inedite, în mai multe zone ale țării. „O seară de elită” va veni în acele orașe din România de obicei evitate de marii organizatori de evenimente!

 

O ieșire în oraș ca oricare alta poate scoate la iveală cea mai bună versiune a ta!

Vor urca pe scenă câteva personalități de care, probabil, nu ai auzit foarte mult. Nu sunt cei mai mediatizați din România. Sunt români obișnuiți, cu un trecut asemănător cu al tău, care au urmărit cu perseverență propria pasiune sau, de ce nu, rezolvarea unei frustrări.

Îți vor spune cum au reușit ei, cum s-au evidențiat în mulțime. Ce i-a motivat, unde au greșit, cum și-au construit drumul prin viață.

Îți vor demonstra că orice se poate, oriunde în România. Prima condiție – să nu ne mai punem frână nouă înșine. Să ne eliminăm din minte și suflet așa-zisele limitări. Să fim atenți la oportunități sau să cunoaștem oamenii potriviți.

În fiecare oră, circa șase români părăsesc țara. Pornesc spre Vest în căutarea unui loc unde speră să se simtă respectați. Ce găsesc acolo, este greu de spus. Câini cu covrigi în coadă nu circulă pe nicăieri…

Fără să neglijăm obișnuitele obstacole, încă putem influența în bine viața celor din jur. Cum? Prin afaceri sustenabile sau cauze umanitare. Prin mesaje pozitive și atenție la oportunități. Prin hrănirea propriilor pasiuni sau prin implicare activă în comunitatea locală.

Da, de acord, de multe ori statul poate reprezenta o piedică. În același timp, toate taxele suplimentare, toată birocrația excesivă sau lipsa proiectelor de dezvoltare ne ridică mingi la fileu, ne oferă șansa să ne forțăm să fim și mai buni.

Stă doar în puterea ta să ajungi acolo unde îți dorești. Iar dacă ești deja acolo, poate că e momentul să îți cauți o nouă motivație!

 

Îți vom reaminti că:

 • România este încă țara tuturor posibilităților, în sensul bun al expresiei. Oportunități sunt la tot pasul, trebuie doar să știm să ni le apropiem.
 • Secretul stă în identificarea acelui lucru pe care-l poți face cel mai bine. Nu ce spun alții despre tine, ce simți tu că ești capabil să faci!
 • Sprijinul este foarte ușor de obținut. Atunci când crezi că nu îți poți urma pasiunea, există mii de variante prin care îți poți anula pretextele.
 • Vei ajunge acolo unde îți dorești doar arătându-ți mereu felul tău de a fi. Fii autentic, iar lumea te va respecta pentru cine ești!
 • Riscurile nu trebuie să te oprească. Dacă le cântărești și le asumi, de unul singur sau cu ajutorul cuiva, vei porni pe un drum anevoios dar nu imposibil. Destinația finală va fi un premiu extraordinar!
 • Nu există satisfacție mai mare decât atunci când vezi încununarea eforturilor tale, în pofida tuturor greutăților.

Iar lista rămâne deschisă…

 

„O seară de elită” va fi util pentru:

 • Antreprenori integri care au dezvoltat afaceri sănătoase;
 • Reprezentanți ai ONG-urilor care adresează problemele comunităților locale;
 • Companii care caută metode de a se implica în proiecte de dezvoltare regională;
 • Artiști care își dezvăluie talentul către publicul local;
 • Profesioniști în diverse arii (medici, avocați, profesori etc), care dovedesc zilnic că își respectă meseria;
 • Elevi, adolescenți și părinții lor care își caută un drum frumos în viață;
 • Oricine este interesat de propria dezvoltare, de inspirație, de a face lucrurile diferit încă de a doua zi.

 

Ce aduce nou „O seară de elită” față de alte evenimente similare:

 • Are o arie largă de aplicabilitate și promite momente importante de reflecție, dacă nu chiar schimbări la nivel personal.
 • Se va organiza în orașe mai puțin expuse genului acesta de conferințe.
 • Nu se adresează doar unei categorii de public, cum ar fi oameni de afaceri sau pasionați de cultură. Oricine este binevenit, atâta vreme cât își dorește să se perfecționeze, să extragă esențialul dintr-o poveste de succes și să aplice la nivel personal.
 • Nu aduce în față aceeași și aceeași oameni, cei despre care auzi mereu că urcă pe scene, de obicei pentru a mai pune o cărămidă la brandul personal sau a vinde ceva. Sigur că exemplele lor sunt utile și inspiraționale, doar că e bine să analizăm succesul și din alte perspective. Acest cuvânt, inspirațional, foarte frumos și relevant, a cam căzut în derizoriu…
 • Este accesibil din toate punctele de vedere. Nu te va ține ocupat o zi întreagă, nu te va întrerupe din activitățile tale obișnuite și te va costa cam cât o cină la un restaurant bun!

 

Tu ce părere ai?

Într-o postare dinainte de Crăciun, spuneam că în 2019 vom ieși un pic din sfera scrisului consistent cu care v-am obișnuit. „O seară de elită” este doar un astfel de exemplu.

Viziunea este simplă. Cred că în orice colț al țării, în orice piață considerată mică de către alții, există mulți oameni excepționali care să rezoneze cu un asemenea concept.

Toată luna ianuarie, mi-am petrecut-o validând această filosofie cu o parte din cei despre care am scris în Elita României. Au răspuns prezent 14 personalități, remarcabile prin autenticitate, consistență și deschidere în a împărtăși din experiența lor. Cu ajutorul lor, dar și al altora care încep să afle despre concept, vom construi un program coerent, care să-ți fie util.

De săptămâna viitoare, începem faza a doua a acestui proiect. Suntem în căutare de parteneri naționali și regionali care să se alăture acestui demers. Alegem cele mai potrivite locuri în care să aducem „O seară de elită”, de ce nu, chiar în orașul tău! Stabilim calendarul evenimentelor și invitații. Pregătim tehnologia necesară înregistrării la eveniment.

Poate că e un pic cam devreme să facem această descriere. Sunt încă multe detalii de pus la punct și mai e ceva timp până vom programa prima ediție.

În această etapă însă, e important să știm cum vezi tu această oportunitate pentru orașul tău. Ai participa? Ce ți-ai dori să se întâmple ca să fie relevant, pentru tine personal și pentru comunitatea din care faci parte?

Spune-ți așadar opinia printr-un comentariu la acest articol sau pe pagina de Facebook, la postarea fixă. Este momentul perfect să te exprimi acum, cât încă suntem în faza de planificare.

 

Împreună, aducem un suflu nou societății românești! Mulțumesc!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *