Corina Ungureanu

Corina Ungureanu face parte din Generaţia de Aur a gimnasticii feminine româneşti. Ploieşteanca este dublă campioană mondială şi europeană, dar mai deţine şi un alt record –  este a doua gimnastă din România care a pozat goală pentru ediţia românească a revistei Playboy, după Aurelia Dobre.

 

Corina avea 19 ani când a decis să se dezbrace pentru celebra revistă pentru adulţi. Tocmai se retrăsese din activitate, dar chiar şi aşa decizia ei a declanşat un “tsunami”…Nu le-a picat bine celor dragi..

Cât tupeu am avut! Dar nu regret nimic. Nu m-a certat nimeni acasă, dar tata mi-a reproşat că l-am pus în faţa faptului împlinit. Ar fi preferat să-i spun dinainte…Asta e, am comis-o atunci!..

Ploieşteanca a mai „comis-o” de două ori după aceea, o dată tot pentru respectiva revistă, iar a doua oară în Japonia. A făcut-o alături de două din colegele de la lot, Lavinia Miloşovici şi buna ei prietenă Claudia Presecan. Intrigată de scandalul iscat, ultima a decis să plece în Anglia.

Cele două s-au reîntâlnit în 2007, atunci când Corina a acceptat propunerea prietenei sale de a antrena în „Regat”.

De Claudia mă leagă o prietenie de 30 de ani. Nu avem secrete una faţă de alta şi nu am avut niciodată. Părinţii mei au adoptat-o repede. În premieră vă pot spune că ea are chiar mutaţie în buletin la adresa unde au locuiesc acum, în Păuleşti.

 

Frica teribilă de avion

Alături de Claudia Presecan, Corina Ungureanu a trăit un adevărat coşmar la o deplasare cu avionul. Aterizau la Viena, moment în care aeronava a început să se zgâlţâie din toate încheieturile. Au crezut că sunt ultimele lor clipe. În momentul în care au aterizat, s-au gândit amândouă să sărute pământul. Corinei nu i-a fost întotdeauna frică de avion.

Nu aveam niciun stres… Ba chiar ne simţeam ca acasă în avion. Pentru că simţeam nevoia să ne întindem picioarele, ca să nu ne doară genunchii, ne culcam pe jos, pe culoar… Stewardesele treceau foarte greu de noi. Mi-aduc aminte că una, micuţă, chiar s-a împiedicat… Şi avea ceai fierbinte pe tavă…

Reîntoarsă în 2011 în ţară, după experienţa din Anglia, Corina a decis să intre în politică. A devenit consilierul primarului de atunci al Ploieştiului, iar trei ani mai târziu a candidat, ca independentă, pe listele pentru Parlamentul European. A ratat concursul, cu 28.000 de voturi. Avea nevoie de minim 100.000. Recunoaşte că a fost o decizie greşită.

 

Belu şi Bitang, salvarea lotului olimpic al României!

Eşecul a făcut-o să se concentreze din nou pe cariera de antrenoare, dar pentru ea problemele nu se terminaseră. Şi asta pentru că atât ea, cât şi colegele ei de la club suportă cu greu condiţiile mizerabile în care sunt obligate să antreneze.

Actualul ministru al Sportului, Marian Ionuţ Stroe a venit într-o vizită fulger la Ploieşti şi s-a speriat şi el de ce a văzut la CS Petrolul.

Corina Ungureanu

Corina Ungureanu alături de Ministrul Sportului, Marian Ionuț Stroe

De fapt, nu s-a schimbat nimic de 50 de ani! Singura soluţie este construirea unei săli noi, pe structură metalică. Nu costă mai mult de 650 de mii de euro. Dacă nu investim acum în infrastructură, nu vom mai conta în lume!

Este marele „of” al Corinei, care după ultimul dezastru de la senioare vede o singură cale de salvare de la faliment a gimnasticii femine româneşti: întoarcerea cuplului Belu şi Bitang ca antrenori coordonatori.

 

Salariu de 1.800 lei la CS Petrolul

Ploieşteanca dezvăluie că a pus chiar ea pe hârtie un Program Naţional, pentru ieşirea din criză. Unul care să pună accent pe egalitatea de şanse şi acces la sport pentru toţi copiii din România, gratuitate pe mijloacele de transport şi o selecţie reală la nivel naţional.

Pentru asta, însă, este nevoie de antrenori. Momentan, cu toţii dau bir cu fugiţii din cauza salariilor jenante.

Eu una primesc, lunar, un salariu de 1.800 ron… Noroc cu renta viageră, „îngheţată” şi ea la nivelul anului 2017. (nn – aproximativ 2.000 de euro pe lună). La noi, la CS Petrolul, suntem 5 antrenoare… Extrem de puţin, comparativ cu sportivele pe care le pregătim. Aproximativ 6.000 de copii au trecut prin sala noastră, în ultimii 10 ani…

Corina Ungureanu are, momentan, 3 sportive la clasa „performanţă” – Elisa Ruşină, Maria Izbăşoiu şi Maria Pârvu, toate „navetiste” – din afara Ploieştiului. Cu muncă multă, fosta mare gimnastă este convinsă că vor scrie şi ele istorie în gimnastica feminină românească.

 

Festin cu pizza la 12 noaptea, în hotel la Cincinnati!

Corina Ungureanu a ajuns la 13 ani la lotul naţional de junioare, în martie 1993. Cântărea puţin peste 26 de kilograme, dar avea o voinţă de „taur”. Se îngrăşa de fiecare dată, însă, când veneau sărbătorile…

…Dormeam în frigider! Eram topită după bunătăţile gătite de mama. Nu ratam nimic! După, alergam ca nebuna în cantonamente să dau kilogramele jos. Dar merita efortul.

Şi-a făcut de cap, împreună cu colegele de la lot, şi într-un cantonament peste Ocean. Se întâmpla prin 1997. După o zi în care au răbdat de foame, fetele au comandat pizza în toiul nopţii. Belu şi Bitang nu ştiau că hotelul în care s-au cazat are “room service Pizza Hut”, dar şi dulciuri…

Nu a suflat nimeni nicio vorbă. Foştii antrenori coordonatori ai lotulului olimpic al României vor afla acum, citind aceste rânduri, după 22 de ani!

 

Nopţi de coşmar după operaţia greşită

Avea 14 ani şi o durere la genunchiul stâng a adus-o în faţa unui medic din Bucureşti. De fapt, nu avea nimic, era doar din vina programului greşit de antrenament făcut de antrenorii de la lotul de junioare.

Nici nu ştie cum a ajuns în sala de operaţie. Ştie doar că s-a trezit speriată, la terapie, cu mama alături foarte îngrijorată.

Aveam tuburi pe gât şi mă sufocam… Cel mai rău m-am speriat că nu mai vedeam. Mă durea şi celălalt genunchi, dar nu am spus nimic de teama că m-ar fi operat din nou. Ani la rând am avut coşmaruri şi mă trezeam ţipând! Dar nu a plătit nimeni pentru ce am păţit eu.

Tatăl Corinei a cerut explicaţii atunci, dar degeaba. A fost singurul care a crezut că nu are nimic. Tot el a dus-o şi la gimnastică.

Electrician de meserie, acesta i-a reparat la un moment dat instalaţia electrică antrenoarei Leana Sima, cea care dă şi numele sălii de gimnastică a CS Petrolul. De aici şi până la sală nu a mai fost decât un pas pentru Corina, care a bătut sportive ce făceau gimnastică de doi ani la selecţia făcută de fosta mare gimnastă şi antrenoare. A fost „trenul” pe care fosta dublă campioană mondială şi europeană l-a prins din…întâmplare.

 

Santiago, iubirea vieţii ei

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre actualul ei iubit. Santiago Munoz este spaniol şi un valoros jucător profesionist de golf. I-a dat şi ei acest „microb”. S-au cunoscut în urmă cu cinci ani, în Bucureşti, iar de atunci trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

Santiago este mai mic cu doi ani decât Corina. Îl aşteaptă să se stabilească la Păuleşti. La anul au plănuit să se căsătorească.

Nu are încotro! Asta e, trebuie să se stabilească în România! Abia îl aştept acasă, pentru că e greu…

Corina Ungureanu și Santiago Munoz

Corina este „Cetăţean de Onoare” al Ploieştiului dar, incredibil, pe peretele Primăriei din Ploieşti numele ei nu apare! Şi nici al lui Leonard Doroftei, celălalt „monument” al sportului prahovean. Corina se amuză teribil de beneficiile unui Cetăţean de Onoare, printre care un… loc de veci gratuit!!

Fosta mare gimnastă umbla după cadouri când am realizat acest material. Este şi o tânără mătuşică – are doi nepoţei de la fratele ei: Nicolas (5 ani) şi Teodor (5 luni). Speră ca măcar unul din ei să ajungă ca Marian Drăgulescu – despre care spune că are şansa lui la Olimpiada de la Tokyo, chiar dacă la anul va împlini 40 de ani.

 

Palmares Corina Ungureanu

 • 1994 – aur (paralele) şi argint (individual compus) – Campionatele Naționale de juniori
 • 1996 – aur, “EcoAir Cup” (individual compus)
 • 1997 – aur, Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Lausanne (cu echipa)
 • 1997 – argint, Campionatele Internaționale ale României (individual compus)
 • 1997 – argint (bârnă), Campionatele Naționale ale României
 • 1997 – aur, bilateral România-Germania (cu echipa)
 • 1997 – aur confruntare România-Italia-Ucraina (cu echipa)
 • 1998 – bronz, “Goodwill Games” (bârnă şi sol)
 • 1998 – aur, Campionatele Europene de la St. Petersburg (sol şi cu echipa)
 • 1999 – argint, Campionatele Internaționale ale României (cu echipa)
 • 1999 – aur, Campionatele Mondiale de la Tianjin (cu echipa)

 

Sursă Foto: Facebook Corina Ungureanu

1 răspunde

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *