Voluntar de Elită

Da, ați citit bine. 10.000 lei! Mai exact, trei premii de 5.000, 3.000 și respectiv 2.000 lei, destinate unor oameni, asociații sau acțiuni care fac bine în România. Concursul se numește „Voluntar de Elită”, iar voi, cititorii, ne veți ajuta să alegem câștigătorii!

 

De când am publicat primul articol din secțiunea Social, ne-am tot gândit cum să recompensăm cu adevărat altruismul. Pentru că da, pe lângă fugă interminabilă după bani, succes și interesul propriu, pe lângă achiziții de case, mașini și vacanțe de lux, există în România și o categorie altfel.

Aproape zilnic descoperim noi și noi oameni, pentru care salariul nu reprezintă principala motivație. Sunt determinați de valori ca binele suprem, bunăstarea celorlalți, viitorul României, poate chiar normalitate într-o societate bolnavă. Prin acest concurs, încercăm să fim noi cei care îi aducem pe toți sub același acoperiș, chiar virtual așa cum este el!

Poate că trei donații sunt prea puține. Poate că ar fi necesare 30, 300 sau 3000 de astfel de campanii. Deocamdată atât s-a putut, din resurse proprii, însă sperăm că și alții ne vor urma exemplul.

Ne propunem așadar să premiem cele mai apreciate acțiuni de voluntariat din România. Mai important de atât, vrem ca România să conștientizeze că se poate face o carieră și altfel. Pornind de la un suflet mărinimos, cu care te-ai născut, poate l-ai moștenit sau l-ai câștigat pe parcurs.

 

Ce înseamnă, pentru noi, un voluntar de elită

Voluntar de elită înseamnă un om, o asociație sau o echipă de proiect care descoperă o nevoie, o lacună a societății sau a unei comunități și încearcă să găsească rezolvări, prin forțe proprii sau cerând ajutor.

De cele mai multe ori, vorbim despre boli sau sărăcie, însă nu ne limităm la atât, deși acestea sunt cele mai emoționante. Credem că, cel puțin în acest concurs, merită o șansă și cei care se dedică altor probleme, cum ar fi sportul, curățenia sau educația.

Cuvântul „voluntar” ne duce, bineînțeles, cu gândul la cineva care face asta din pasiune, în afara jobului de bază sau pur și simplu pentru că are ceva resurse și simte să le aloce într-o direcție sau alta. Nu excludem, evident, conceptul de antreprenor social, chiar dacă vorbim de un alt nivel. În momentul în care te lupți să rezolvi o problemă a societății și îți mai permiți să plătești și niște salarii, o donație suplimentară poate face oricând diferența!

Noi pe platforma noastră avem circa 30 de reportaje despre oameni sau proiecte care corespund descrierii. Toți vor intra în concurs, dar nu ne vom limita doar la ei!

 

Cum funcționează concursul

În săptămâna 28 octombrie – 3 noiembrie, vom anunța pe pagina noastră de Facebook toate personalitățile și proiectele despre care am scris în Elita României și care participă în concurs. Postările noastre din următoarele 7 zile vor avea #VoluntarDeElita și le vor fi dedicate în exclusivitate.

Fiecare personalitate din concurs va avea dedicată o singură postare. În copia postării (textul din fața link-ului) va exista o frază care va anunța faptul că proiectul respectiv participă în concurs.

Dacă vrei ca favoritul tău să câștige, va trebui să distribui articolul sau postarea către rețeaua ta. IMPORTANT: când dai Share, copiază textul distinctiv („X participă în concursul #VoluntarDeElita și poate câștiga o donație de până la 5000 lei! Copiază acest text și distribuie împreună cu articolul, pentru a-i crește șansele!”). Astfel, te asiguri că află cât mai multă lume de demersul său, iar el/ea adună Share-uri.

 

Cum propui și tu un voluntar de elită

Cum spuneam și mai sus, concursul nu se limitează doar la cei despre care am scris în Elita României. În următoarele 14 zile (până în 10 noiembrie) primim sugestii de alte personalități care corespund descrierii: voluntari, asociații sau echipe de proiect.

Trimite-ne un email la contact@elitaromaniei.ro, un mesaj pe formularul de contact sau pe messenger-ul paginii noastre de Facebook, cu propunerea ta. Mesajul trebuie să conțină un link către un articol de pe orice platformă media, care descrie cât mai bine activitatea respectivului voluntar. Vom face o analiză rapidă și, în cazul în care se califică, îl/o vom include imediat în concurs, cu aceleași reguli ca cele de mai sus!

 

Faza 2: Finala

La sfârșitul zilei de 30 noiembrie, tragem linie și aflăm care sunt cele mai distribuite 5 postări. Acestea vor fi verificate de oricine, deoarece Facebook încă arată public numărul de Shares pe care le primește o postare.

Pe 1 decembrie, vom anunța cei 5 finaliști, „posesorii” celor mai distribuite articole). Finala se desfășoară între 5 și 15 decembrie, când cei 5 finaliști vor fi aleși prin sistem de votare.

Pe 16 decembrie, primii trei din clasamentul nostru vor ști că vor avea Sărbători de Crăciun mai frumoase!

 

De reținut

  • Urmărește pagina noastră de Facebook sau #VoluntarDeElita;
  • Alege participantul/participanții preferați și dă Share la articolele dedicate lor (pe Facebook și alte rețele!);
  • Când dai Share, nu uita să copiezi textul din fața articolului, astfel încât și cei din rețeaua ta să știe că pot ajuta distribuind mai departe;
  • Pe 1 decembrie anunțăm finaliștii, pe 16 decembrie câștigătorii celor trei donații (2.000, 3.000, respectiv 5.000 lei!)

Înainte de a încheia, o ultimă observație. Concursul „Voluntar De Elită” se desfășoară exclusiv din fonduri proprii. Dacă vrei să susții acest demers, o poți face individual, cu o donație aici. De asemenea, dacă reprezinți un brand și dorești să te asociezi cu această campanie, dă-ne un semn și discutăm.

Noi vom oferi aceleași premii, însă orice sprijin financiar este mai mult decât binevenit.

Acestea fiind spuse, să înceapă concursul! Sperăm să îți placă inițiativa noastră și mulțumim pentru o implicare cât mai responsabilă!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *