Concursul lunii octombrie

Elita României își deschide porțile pentru orice autor talentat. Dacă degetele îți curg ușor pe tastatură și te poți mândri cu acuratețea exprimării, atunci concursul lunii octombrie este pentru tine! Tot ce trebuie să faci e să concepi un articol în linie cu cele pe care le scriem noi aici. Poți câștiga marele premiu de 800 lei sau te poți mândri cu munca ta, pentru că numele tău va apărea pe Elita României! Articolele publicate în urma acestui concurs vor conține mereu numele autorului, cu link către site-ul sau profilul tău de Social Media (dacă îți dorești asta!). Iată mai jos detaliile complete.

 

Probabil știi deja că noi la Elita României construim un anumit tip de reportaje. Ne place să descoperim români de excepție, care pot inspira prin povestea lor. Îi contactăm, le pregătim teme provocatoare de discuție, încercăm să detaliem momente esențiale din viața lor.

De ce sunt ei inediți? Care sunt pașii prin care au ajuns să aibă performanțele de ieri și de azi? Cum au greșit, ce au învățat și ce pot face alții pentru a le urma exemplul?

La doar trei luni de la lansare, ne-am creat deja drumul nostru în media românească, apreciat de un public în continuă creștere. Suntem cei care scot în evidență performanțele 100% românești. Deopotrivă ne bucurăm de reușite și analizăm factori care conduc la succes. Și suntem cam singurii care fac DOAR asta.

Prin concursul lunii octombrie, îți dăm și ție șansa să faci parte dintr-un proiect de elită!

 

Cine poate participa la concursul lunii octombrie pe Elita României

Poți participa în concurs, oricine ai fi. Indiferent dacă ai experiență de 20 ani în jurnalism sau ești lăudat pentru calitatea emailurilor pe care le concepi. Sau poate profesorii te apreciază pentru compunerile la română. Noi căutăm un anumit tipar și vrem să te premiem pentru că ieși din mulțime și ești ca noi!

Așadar, te invităm să scrii unul sau mai multe articole. Cu cât scrii mai mult, cu atât ai mai multe șanse de câștig. Fiecare articol se va concentra pe un personaj principal – un performer român, din orice domeniu de activitate, care se distinge prin performanțe unice. Poate fi din sport, artă, liderul unui ONG, antreprenor sau manager de corporație. Poate fi tatăl, mama, sora ta sau vecinul de peste drum. Sau orice persoană pe care o admiri. Important e să poți răspunde la întrebarea: „De ce este acel om unic și bun?”

 

Înainte de a scrie articolul…

Înainte de a scrie articolul, aruncă un ochi aici și aici. Vei vedea despre cine scriem, cum facem asta și cum abordăm astfel de personalități. Vei vedea lista completă a celor despre care am scris deja. În mod evident, subiectul articolului tău trebuie să fie nou pentru Elita României.

Când te decizi asupra unei persoane, anunță-ne. Poți folosi formularul din pagina de contact, poți trimite un mesaj pe Facebook sau un email la contact@elitaromaniei.ro. Spune-ne numele persoanei despre care vei scrie și de ce. Promitem să-ți confirmăm sau infirmăm rapid dacă simțim că persoana respectivă merită să intre în Elita României!

IMPORTANT: Nu începe să scrii înainte de a ne spune cine este eroul reportajului tău!

 

Cerințele articolului

Departe de noi gândul să omorâm creativitatea, dar sunt câteva cerințe de care e bine să ții cont. Prima ar fi, evident, ca articolul să nu fie copiat de undeva – și avem tool-uri suficiente care să depisteze asta!

Articolele trebuie aibă cel puțin 1000 cuvinte, redactate cu diacritice. Nu va fi de forma Q&A, va reprezenta o poveste construită de către autor, în jurul personajului principal. Sigur că aceste informații sunt redundante, doar ai văzut deja lista celorlalte portete de pe site!

Articolul va dezvălui momente-cheie din evoluția eroului, ineditul activităților trecute și actuale, planuri de viitor. Va conține citate, întâmplări interesante din cariera sa, decizii esențiale, mentori, lecții învățate, sfaturi și recomandări sau orice alte informații relevante. Poți include trăiri personale, de exemplu atunci când te gândești sau comunici cu respectiva persoană. Poți include opinii proprii, comentarii sau interpretări. Și ar fi super dacă reușești să scoți de la el/ea idei noi, nescrise până acum în presă sau bloguri!

Titlul va conține numele personajului plus o afirmație a acestuia de impact sau o descriere relevantă. De asemenea, vei folosi subtitluri în corpul articolului, care să descrie ceea ce urmează și să trezească interesul cititorului.

Articolul se trimite către noi în format Word, până cel târziu 31 octombrie 2018. Te rugăm să incluzi poze ale personajului sau ale proiectului pe care îl reprezintă (format jpg sau png), menționând inclusiv sursa acestor fotografii.

 

Evaluarea articolelor și anunțarea câștigătorului

Toate articolele vor fi analizate intern, corectate acolo unde e necesar și retransmise către autori, cu feedback și track changes. Îți vei da seama imediat dacă ai sau nu șanse de câștig, în funcție de diferențele dintre cele două forme.

Câștigătorul marelui premiu de 800 lei va fi anunțat cel târziu în 10 noiembrie 2018. Va câștiga acel articol unde noi trebuie să muncim cel mai puțin, cel mai apropiat de forma pe care ne-o dorim. Evident că trebuie să ne și placă subiectul ales, tocmai de aceea subliniem încă odată – anunță-ne despre cine scrii înainte de a te apuca de treabă!!

Atât articolul câștigător, cât și cele mai bune articole vor fi postate pe site-ul nostru. Înainte de a face asta, vei transmite mai departe materialul final către eroul articolului tău. Îl/o inviți să aprobe, eventual să aducă completări acolo unde consideră necesar. Abia după ce obții confirmarea acestuia, vom face publicarea pe site.

IMPORTANT: Toate articolele rezultate în urma acestui concurs vor purta semnătura autorilor lor. Vom scrie numele tău în calitate de autor și, dacă consideri relevant, îți vom pune link către site-ul sau profilul tău de Facebook, LinkedIN, Instagram samd. Indiferent dacă câștigi sau nu, este munca ta și vrem să poți să te lauzi cu ea!

 

Cam acestea sunt lucrurile de care să ții cont pentru a participa la concursul lunii octombrie din Elita României. Dacă e ceva neclar sau consideri că am omis ceva important, dă-ne un semn.

Succes!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *