Laura Bianca Popa

I-a plăcut muzica dintotdeauna și dansează de când se știe. A reușit să facă din cele două mari pasiuni ale sale un mod de viață, care o poartă pe toate paralelele și meridianele globului. Ea însăși afirmă că trăiește prin dans, respiră prin dans și mănâncă dans pe pâine, iar fiecare călătorie reprezintă o ocazie de a arăta fața frumoasă a României. Și pentru asta, nici nu are nevoie de gesturi mărețe: trebuie doar să fii un om bun și să lași o amintire plăcută, după cum spune chiar Laura Bianca Popa, protagonista show-ului de dans și acrobații Spectacular, care a încântat publicul român în luna iunie. 

 

Cum părinții săi erau ingineri, au împins-o către matematică, informatică și celelalte știinte exacte, dar au fost ușor de convins atunci când i-a rugat să o ducă la cursuri de dans în perioada liceului. Așa că, la 16 ani, Bianca Popa a ajuns la un club de dans sportiv din București împreună cu un coleg de clasă. Tatăl său a insistat să transmită ideea că vine doar de plăcere, ca o replică la planurile de viitor schițate deja de antrenorul de atunci.

„Tata a avut, totuși, dreptate pentru că de plăcere dansez și astăzi”, spune Bianca Popa, care a terminat o facultate de inginerie, dar nu a renunțat niciodată la visul de a se putea susține numai din dans.

La doi ani după ce a intrat pentru prima oară într-o sală de dans, și-a întâlnit partenerul de scenă și de viață, Dan Luca, alături de care dansează de 13 ani. Împreună, au avut o școală de dans sportiv, principala lor sursă de venit timp de șapte ani.

Nu cred că am considerat niciodată dansul un hobby. Majoritatea câștigului se ducea înapoi în dans, în pregătire, încât în 2011 am ajuns în finala Campionatului Național de 10 Dansuri. Am fost campioni la formații si vicecampioni la categoria showdance.

 

Neseriozitatea oamenilor de la noi, cea mai mare problemă întâmpinată

Drumul spre marea performanță nu a fost deloc ușor. Și asta pentru că dansul sportiv necesită foarte mulți bani: pentru orele particulare, pentru deplasări la competiții, costume, pantofi, iar pentru a urca în clasament, trebuie bifate toate căsuțele.

De aceea, lipsa banilor a reprezentat cel mai mare obstacol întâlnit în perioada activității competiționale. Ulterior, când a început să apară în diferite spectacole, a avut de luptat cu neseriozitatea oamenilor de la noi din țară.

De câteva ori am avut ocazia să organizăm spectacole în România și ne-am lovit de multe ori de atitudinea „lasă că merge și așa” și de lucrurile făcute cu jumătate de măsură. Noi punem foarte multă pasiune în ceea ce facem și ne asteptăm ca și ceilalți să facă același lucru.

Laura Bianca Popa

Laura Bianca Popa și partenerul său, Dan Luca, la Campionatul Național de dansuri din 2011

Se spune că în viață, nimic nu este întâmplător, oricât de greu de crezut pare la un moment dat. La fel au stat lucrurile și în cazul Biancăi. Primul contract în străinătate a apărut, cumva, de nicăieri, fără să îl caute: în martie 2012, era o nevoie urgentă de două perechi de dansatori pe un vas în Marea Baltică și a acceptat într-un final să plece, la rugămintea partenerului său și a colegilor de trupă. O săptămână mai târziu, era pe vasul care mergea între Stockholm și Helsinki.

A urmat un alt contract de șase luni, care a purtat-o din Italia până în Noua Zeelandă și înapoi, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase experiențe până în prezent. Dar locul care i-a intrat cel mai mult la suflet a fost Taiwan-ul.

Am susținut spectacole timp de opt luni în fața publicului taiwanez, împreună cu lecții de dans și activități de divertisment. Sunt foarte diferiți de vestici, însă sunt sinceri, calzi, primitori și ne-au făcut să ne simțim foarte apreciați. Dacă ar fi să aleg unde să ne desfășurăm următorul spectacol, aș zice Taiwan.

 

Laura Bianca Popa: „Când sunt pe scenă, mă simt ca acasă”

Bianca Popa adoră să împartă scena cu colegii și s-a bucurat de fiecare spectacol alături de echipele din care a făcut parte. Dar, la un moment dat, a apărut ideea de a avea propriul show alături de logodnicul ei.

Când sunt pe scenă, mă simt ca acasă. Este ciudat de comod, toate emoțiile dispar, inclusiv rușinea. În urmă cu câțiva ani, ni se părea imposibil ca doar două persoane să ducă un show de 45 de minute, dar acum avem două astfel de spectacole. În plus, răspunsul publicului a fost întotdeauna motivant.

Așa a fost și Spectacular, show-ul de dans și acrobații, susținut de Laura Bianca Popa, Dan Luca și finaliștii de la Australians Got Talent, James Capener și Rebeca Borromei. Cele două perechi au susținut trei reprezentații în luna iunie, la Pitești, București și Iași, iar pentru Bianca și Dan a fost o mare bucurie să poată evolua în fața familiei și a prietenilor.

A fost ceea ce speram și ne doream cel mai mult: să ne întoarcem în țară și să ne putem face meseria pe care o îndrăgim atât de tare.

Laura Bianca Popa Spectacular

Bianca Popa & Dan Luca, Spectacular 2019

 

Laura Bianca Popa, un ambasador special al României în lume

Bianca Popa și partenerul său, Dan Luca, sunt și doi ambasadori deosebiți ai țării noastre, întrucât ei aproape că au făcut ocolul Pământului datorită dansului. Peste tot pe unde merg, în fiecare loc unde i-a purtat pasiunea lor pentru dans, încearcă să facă o imagine cât mai bună României, povestind despre țara noastră.

Știu că România are multe lipsuri, dar sunt atâția care vorbesc despre ele, așa că noi alegem să răspândim ce e frumos și îi invităm pe toți să vină să ne cunoască țara. Imaginea României este diferită de la om la om, de la loc la loc. În Australia, spre exemplu, oamenii nu știu prea multe, ceea ce este un lucru bun pentru că avem ocazia să le facem o impresie plăcută. În Asia, sunt locuri în care nici nu s-a auzit despre România. În Europa, nu aș putea spune acelasi lucru. Cu toții știm ce „faimă” avem printre vecini, așa că nu putem decât să încercăm să le demonstrăm opusul.

Din fericire pentru Bianca, în mediul în care lucrează, oamenii vin din toate colțurile lumii. Poate spune despre ea că „a călătorit” doar prin simplul fapt că a cunoscut mulți oameni dintr-o țară, fără să fi pus piciorul acolo. La fel, și ea speră ca, prin intermediul ei, oamenii aceștia să cunoască România.

De fiecare dată când mă întorc acasă, e ca o trezire la realitate. Pe vas, lucrurile sunt foarte simple, problemele sunt ca niște firimituri comparate cu cele de acasă. Revenim în țară cam o dată la șase luni și nu pot să zic că am văzut schimbări. Nu știu dacă e neapărat un lucru bun sau rău. Poate e bun pentru că mereu reușim să ne reintegrăm dacă totul ne este încă familiar.

Los Angeles, USA

Walvis Bay, Namibia

Mykonos, Grecia

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai, China

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bianca Popa știe că este destul de greu să trăiești în România din artă, așa că își dorește să călătorească în continuare, cât mai mult, pentru a cunoaște cât mai mult oameni din toate colțurile lumii pentru că simte că are de învățat foarte mult de la fiecare dintre ei.

Va dansa și la evenimente în țară prin intermediul companiei sale și va căuta să își ducă spectacolul pe cât mai multe scene în afara granițelor. Asta pentru că acolo are cele mai multe oportunități financiare care să îi permită apoi să organizeze spectacole în România. Totul pentru „plăcerea de a crea, de a dansa, de a-i face pe spectatori fericiti”.

 

surse foto: Facebook Laura Bianca Popa și Scena Showdance

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *