Codruța Filip

Îi plac copiii foarte mult și datorită acestui fapt părinții au îndrumat-o pe Codruța Filip să dea admiterea la Școala Normală Vasile Lupu”, profil învățător-educator. Pe la sfârșitul clasei a X-a, a realizat că această nobilă meserie nu o reprezintă în totalitate, în pofida respectului pe care-l poartă, dar și a faptului că alături de cei mici poate simți clipe minunate.

 

Dreptul i s-a potrivit mănușă, obținând pe parcursul anilor de studiu numai premiul I, deoarece este sârguincioasă și responsabilă. Tot în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a urmat un master în Drept European, îmbinând armonios studiile cu muzica, cea de care se ocupă de mică.

A fost cucerită de frumusețea muzicii, încă de la vârstă fragedă. A jonglat cu scena în paralel cu studiile, fără să neglijeze cele din urmă.

Nu este doar o coincidență, pentru că și în momentul prezent își dorește o carieră muzicală. „Să-mi fii vară” se numește primul single al său, iar ce va urma merită apreciat.

Să aducă mângâiere în sufletul oamenilor prin mesajele pe care le transmite cu ajutorul notelor muzicale este una dintre bucuriile cele mai mari ale tinerei. Atunci când Codruța împarte scena cu Valentin, soțul său, vibrează de fiecare dată și emoțiile sunt la cote maxime.

Are doar 24 de ani, dar multe vise pe care nu le va lăsa pe modul „așteptare”. Este și încă tânără, ce-i drept, iar timpul îi permite să-și pună lucrurile și gândurile în ordine.

 

Ce a primit Codruța Filip bun, de pus la suflet în sânul familiei

Ambientul din casă a ajutat-o să-și mențină entuziasmul sus, să fie permanent un copil cu dorință de viață, să devină un adult sensibil la nevoile altora. A făcut cunoștință cu iubirea și a simțit-o din plin datorită relației pe care și-a creat-o cu părinții săi.

Se simte mai bogată, deoarece cu timpul a înțeles ce înseamnă empatia și o exersează zilnic cu cei din jurul său. De respect nu se lipsește în niciun loc pentru unde trece. Merge la pas cu sinceritatea, cinstea, seriozitatea, ambiția, cuvinte ce o definesc, primite în sânul familiei.

Părinții săi au avut frumoasa grijă să-i ofere cele mai bune exemple după care a putut să se ghideze tânăra Codruța.

Ai mei mereu mi-au insuflat faptul că trebuie să fiu încrezătoare în forțele proprii în primul rând, autonomă, că trebuie să conștientiez că orice problemă are o rezolvare. Totodată, mi-au spus să nu fiu vreodata egoistă, ci sensibilă la nevoile altora, deoarece acest lucru îmi va aduce doar sentimente de împlinire, satisfacție și  bucurie. Însă, cel mai de preț pentru mine a fost faptul că m-au învățat să fiu responsabilă, lucru ce implică punctualitate și corectitudine.

Poate că pare prea siropos, dar mărturisește că rolul de fiică al părinților cei mai buni din lume este ipostaza care o împlinește. Le este profund recunoscătoare pentru tot ce i-au dăruit și se străduiește în fiecare zi să-i recompenseze.

Mamei îi mulțumește pentru prețioasele îndrumări ca de la femeie la femeie, pentru dragostea necondiționată și pentru modelul pe care i l-a oferit. Tatălui îi este recunoscătoare pentru că a fost mereu în urma sa și a știut să aibă permanent o vorbă bună de încurajare.

Părinții Codruței Filip

De doi ani și-a găsit și iubirea cu care va petrece alături toată viața, cântărețul de muzică populară, cunoscutul Valentin Sanfira. Îi întoarce sentimente înzecit acestuia grație siguranței și iubirii sincere ce i-o dăruiește fără limite.

 

Codruța Filip și muzica – o iubire împărtășită

Pune suflet în tot ceea ce întreprinde. Deși nu toate zilele sunt colorate, reușește să alunge norii și să aducă soarele pe drumul său. Cu demnitate, trece peste tot greul întâlnit și înlătură toate obstacolele.

Se declară iubitoare de muzică, iar scena e făcută pentru ea. Prezență frumoasă, elegantă, manierată, dar și talentată, îi stă bine pe podium. Se mândrește cu participări multe la concursuri naționale, dar și internaționale de muzică ușoară, unde a obținut premii și trofee ale căror număr le-a pierdut.

Chiar și acum suntem în continuă negociere cu mama, deoarece încercăm să o convingem să transferăm trofeele obținute, de la Tătăruși la București, însă fără reușită și așa cred că va și rămâne situația. Are un perete întreg decorat cu acestea.

A muncit de mică. Rezultatele obținute pe parcursul studiilor sunt confirmarea a ceea ce declar aici. La 14 ani a fost pregătită pentru a urma cursuri de muzica ușoară la Palatul Copiilor din Iași, iar laudele au venit pe măsura talentului și a eforturilor depuse.

Deși a iubit muzica dintotdeauna la intensitate maximă, a avut totuși nevoie de siguranța pe care ți-o dă o facultate de stat, cu o specializare precum Dreptul. Crede în sintagma „Nu există nu se poate!”, de aceea va îmbina ambele domenii și nu va renunța la niciuna. Nu îl ia pe „Nu” în brațe din comoditate și e de luat aminte.

Codruta Filip

Nu crede în termenul vedetă, ci crede în artiști, dar consideră, în schimb, că aceștia sunt mai apreciați odată cu trecerea timpului.

 

Mărturisiri despre proiectele sale

Codruța Filip a colaborat pe durata parcursului său muzical cu Victor Lavric, cel ce i-a descoperit calitățile și a avut încredere în abilitățile sale. A avut numeroase reprezentații alături de el în spectacole mari, cât și la emisiuni televizate, dar a venit timpul să-și lanseze primul single.

„Să-mi fii vară” s-a născut, culmea, într-o zi de toamnă, după-amiază, prin noiembrie 2019. Mereu a dorit ca piesele sale să reflecte realitatea propriile trăiri, astfel artistul Edward Sanda a înțeles exact ceea ce își dorea tânăra.

Vor urma și alte piese, alte colaborări frumoase și speciale, dar ne va dezvălui în timp. Deocamdată, ne anunță că, foarte curând, va lansa o piesă în duet cu Valentin.

Ce știm însă foarte clar este că îi va fi devotată muzicii, pentru că prin intermediul ei poate simți și totodată transmite infinite sentimente.

Știe că o femeie reușește în viață dacă își stabilește bine prioritățile, dacă are încredere în forțele proprii și dacă este conștientă de puterea sa. Muncește cât se poate de mult să devină cea mai bună versiune a sa.

Are la rândul ei satisfacții. Își contruiește o carieră frumoasă. Trăiește o poveste de dragoste ce îi umple inima de bucurie, urmând să-și întemeieze o familie.

Poartă și temeri, dar nu într-atât de mari încât să nu fie depășite. Evident că și dezamăgirea a venit în clipa în care a fost blamată pe nedrept, într-o situație în care nici ea nu știe cum a intrat și de ce. Chiar și pe Codruța, cea cu cinci ani în urmă, ar sfătui-o să nu mai bage în seamă răutățile celor din jur.

Întotdeauna vor fi oameni care nu vor fi împăcați cu ideea că tu ai putea face mai multe lucruri deodată și mai ales, că le-ai putea face bine.

 

Tabieturile care o fac să se simtă bine pe Codruța Filip

Este o tânără vivace, plină de energie și activă. Când nu este cu treburi pe acasă, în București, o găsim în Tătăruși, județul Iași, unde a copilărit și a studiat. Își poate continua drumul, undeva la munte, după câteva zile petrecute cu oamenii dragi ei, și o găsim conectată cu natura. O relaxează enorm să admire peisajele, dar și să audă vuietul râurilor.

Își aliniază planurile cu cele ale viitorului soț și pun întotdeauna la cale lucruri mărețe. Iar o muzică bună e mereu binevenită.

Codruța Filip și Valentin Sanfira

Codruța Filip declară că nu prea a făcut lucruri foarte curajoase în viața sa, în afara celor ce țin de propriile țeluri personale și profesionale.

Aș sări cu parașuta, aș face bungee jumping, alpinism, dar îi am pe ai mei și Valentin care nu-mi permit să fac nimic periculos. Probabil că nu aș face totuși scufundări în mare. Mi se pare periculos, simt un fior pe șira spinării uneori când mă uit seara la valurile reci.

 

Ce mesaje transmite indirect tânăra artistă Codruța Filip

Fiecare dintre noi este o parte din ceea ce a găsit în drumul său. Codruța Filip a beneficiat de un parcurs presărat cu succese, dar nu în zadar obținute, ci pe merite.

Adultul de astăzi provine dintr-un copil sârguincios, responsabil, respectuos, altruist, calități și virtuți obținute de la cei ce s-au dedicat complet, părinții săi.

Nu degeaba se spune că în spatele unui copil fericit stau doi părinți echilibrați. În timp, buna educație pe care a primit-o, se reflectă și în comportamentul actual.

Datorită climatului familial și educațional, a relației armonioase dintre ea și membrii familiei, a avut curajul, dar a și fost susținută total, să-și aleagă traiectoria în viață după cum îi spune inima.

Muzica o întregește, cu meseria dobândită din urma specializării în cadrul universității se identifică total, iar acestea se armonizează perfect cu relația de cuplu pe care o formează cu partenerul ales, tot din domeniul muzical.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *