Iulia Ivan este fondatoarea clubului Leaders are made. Un club de dezvoltare personală pornit de la ideea că oricine poate conduce, oricine poate fi un lider atât timp cât se dedică și acționează în acest sens. Am cunoscut-o personal și m-a ajutat să am mai mult încredere în mine, să transform gânduri limitative și să ajung să îmi conduc viața într-un mod mai sănătos.

 

Atunci când treci peste momente grele și nu știi către ce să te îndrepți pentru a te simți mai bine, Iulia Ivan este persoana la care trebuie sa apelezi. Cu o figură mereu zâmbitoare și o voce extrem de caldă, te va asculta ca pe un prieten și te va ajuta ca pe cineva drag.

Deși încă tânără, experiența sa profesională și pașii în dezvoltare personală pe care i-a parcurs sunt impresionanți. Vorbele sale îți ating sufletul și după o oră petrecută cu ea te simți schimbat deja. Pleci acasă și începi marea schimbare cu TINE.

Pasiunea sa pentru lectură și cunoaștere ca stil de viață o să îți ofere cuvinte care te ajută să faci schimbarea în interiorul tău chiar atunci când credeai că problema este la ceilalți. Iulia crede că oamenii sunt capabili să facă orice își propun dacă își modelează modul de a gândi.

Nu îi poți schimba pe ceilalți dacă nu își doresc, dar te poți schimba pe tine și acest lucru o să îți aducă un nivel superior al vieții!

 

Cine este Iulia Ivan?

În primul rând, Iulia Ivan este acel om extrem de curios, mereu dornic de experiențe noi. Încă de mică a luptat pentru libertate și acest proces a ajutat-o să învețe cum să nu renunțe niciodată.

Libertatea pe care o căuta era aceea de a fi ea însăși: distractivă, optimistă, sociabilă, extrovertită, deschisă, adaptabilă, ordonată și o cititoare înrăită. Mai mult, îi place enorm să scrie, iar în adolescență compunea poezii.

Dacă la început a scris pentru sine vreo 20 de agende, în prezent are un blog unde scrie pentru a împărtăși experiențele ei, în speranța ca va ajuta și alți oameni. Viața ei nu a fost întotdeauna roz, ci a debutat cu experiențe traumatizante.

Traumele oferite gratuit de un tată abuziv, intransigent și inflexibil, au urmărit-o toată viața. I-au luat ani buni de lucru permanent cu sine pentru se reface după experiențele trăite.

O copilărie înfricoșătoare

Copilăria a fost marcată de frică. Tatăl o trata diferit de frații ei, doar pentru că era fată. De la clasa a cincea, tatăl ei, care mergea la biserica unei secte, începea să îi spună ce are voie să facă și ce nu.

Nu mai avea voie să poarte bluze cu mâneci scurte, nici fuste scurte, pantaloni nici atât. Era femeie și trebuia să se acopere, iar pe cap să poarte un fel de batic. Dacă încerca să poarte bijuterii sau să se machieze, iar tatăl o vedea, mânca o bătaie soră cu moartea. Când nu purta baticul, o amenința că o tunde cheală.

Planurile pentru ea erau simple: educație doar până la liceu, căsătorie cu cineva din sectă, copii câți putea avea biologic și sa stea acasă sa aibă grija de ei și de soț. Iulia însă, avea alte planuri pentru viața ei.

Pe la începutul liceului tatăl a prins-o din nou fără batic, iar Iulia a simțit că de data asta sigur nu va mai scăpa fără a fi tunsă cheală, așa că a fugit de acasă. A sperat că gestul va fi înțeles de tatăl ei și va ajunge în final să îi acorde libertatea de care avea nevoie.

Însă a primit în schimb renegare și refuz de a se întoarce. A fost nevoită să își negocieze termenii de întoarcere acasă.

Ce făcuse? Un copil de 14 ani speriat de tatăl său că o va tunde cheală și o va trimite așa la școală a fugit de acasă pentru a trăi fără frică. Pentru a se exprima fără să ia bătaie.

Eram îngrozită. Mă trezeam în mijlocul nopții și nu puteam respira. Mă furișam afară să mă văd cu prietenii,  mă îmbrăcam cum voiam pe furiș când nu era el acasă. Îmi spuneam, când o să fiu mare o să fiu liberă să fiu ceea ce vreau, o să ajung directoare  și toți o să mă respecte pentru ceea ce sunt. Asta văzusem eu atunci că dacă ești director, lumea te respectă.

Educație pentru libertate

Dorința Iuliei de a fi liberă și de a citi în continuare alte cărți în afară de Biblie au ajutat-o să absolve o facultate de Administrare a afacerilor și apoi să urmeze cursuri din cele mai variate domenii.

Are acasă diplome pentru o mulțime de lucruri: NLP, resurse umane, consiliere psihologică, vânzări, leadership, business administration, business strategy, analiza comportamentala prin trăsături faciale, antreprenoriat, transformare financiară, investiții, customer relationship, etică în business și diverse workshopuri in psihologie.

Momentan finalizează o facultate de psihologie în București, urmându-și visul de a fi psihoterapeut și a schimba vieți.

 

Un manager uman și emoțional

Iulia Ivan a lucrat mulți ani în vânzări. S-a afundat în muncă pentru a-și atinge visul de a fi manager, fără să știe că era o formă de a scăpa de traumele copilăriei și, la doar 26 ani, conducea deja echipe.

A învățat cu timpul cum să motiveze oamenii, cum să comunice asertiv și eficient, cum să promoveze și să negocieze, pentru a atinge performanțe cu echipele din subordine.

Cel mai frumos aspect legat de lucrul cu oamenii este pentru Iulia să îi vadă că își depășesc potențialul pe care ei cred că îl au. Crede că orice business de succes este făcut cu oameni de succes, iar investiția în oameni este primordială.

Eu cred cu tărie că fiecare are libertatea de a-și trăi viața așa cum crede de cuviință. Eu sunt doar un instrument de schimbare în viața cuiva, un instrument care îl ajută în călătoria eroului. Ei sunt eroii în viața lor.

Cel mai dificil moment din viața profesională? Un proiect de 3 zile care necesita mai multe prezentări in diferite locații pentru care a trebui sa conducă in jur de 1000 km în țări precum Olanda și Belgia. De aici și-a demonstrat încă o dată că este capabilă să se adapteze și să atingă orice își propune.

Ajungem să ne cunoaștem și să evoluăm atunci când ne supunem experiențelor.

Iulia Ivan

Tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte

Anii săi de dezvoltare personală, de progres prin muncă și perseverență au dat rezultate. Iulia avea tot ceea ce alții ar fi numit o viață perfectă: o carieră înfloritoare, era căsătorită, în drum spre a-și întemeia o familie. Cu toate acestea, era nefericită.

După ce mi se petrecuse în copilărie, faptul că trecuse atât de mult timp de atunci, credeam că timpul le-a rezolvat pur și simplu. Și totuși, eram nefericită și nu îmi dădeam seama ce se întâmpla. Aveam totul sau cel puțin, tot ce se aștepta de la mine să am până la vârsta aceea. Mult mai târziu am înțeles că dacă nu îți trăiești propriul adevăr poți să ai toate bogățiile din lumea aceasta, că tot nefericit ești.

Au urmat un divorț și o perioadă cruntă de depresie, din care credea că nu va mai ieși.

Cum de felul meu sunt o luptătoare, nu m-am lăsat mai prejos nici în viața personală. Înainte de a lua decizia să divorțez, am căutat tot felul de soluții, am citit tot felul de cărți despre relații. Toate duceau tot acolo: divorțul este a doua mare traumă în viața unei persoane. Eu cu mentalitatea mea optimistă mi-am zis că la mine nu o să fie așa de grav, mai ales că fostul meu soț este un bărbat decent și aveam încredere că se va comporta pe măsură. Însă în niciun caz nu mi-am imaginat cât de lungă și neagră poate fi perioada de doliu de după divorț. Mi-era teamă că nu voi putea să mai realizez ceea ce mi-am propus, de aceea am dus o luptă continuă să rezolv bagajul acesta și cel din copilărie. Pe această cale îi încurajez pe cei care trec printr-un asemenea eveniment să nu le fie rușine sau teamă să apeleze la ajutor specializat. Te ajută să îți vindeci rana ca apoi să poți avea relații sănătoase și o viață împlinită.

Din toate experientele sale grele a învățat o lecție super faină: avea de ales între a se cufunda și mai rău în depresie și a se văita ce grea e viața sau să se ridice și să le transforme în lecții. A ales a doua variantă.

 

Ce simți când te întâlnești cu Iulia Ivan?

De la prima întâlnire, mi-a oferit multe zâmbete și o atitudine pozitivă, molipsitoare. Are răbdare să te asculte și când te repeți. Vocea ei caldă te face să te simți ca și cum ai vorbi cu un prieten.

Simți că vorbești cu un om bun care te înțelege pentru că a fost acolo și că totul transcende acea linie subțire între psiholog și pacient.

Ca un om introvertit, m-a ajutat să mă simt în largul meu și am vorbit, am vorbit, am vorbit. Ca în povești ora s-a transformat în zile, iar acasă mă gândeam la toate dialogurile noastre.

Cuvintele ei pline de bunătate și blândețe au lucrat în mine, ajutându-mă să mă schimb. Este fantastic să lucrezi cu un om care trece mult de granițele „meseriei”. Nu am simțit că sunt la psiholog, ci că lucrez cu un prieten la traumele și problemele mele interioare.

M-a ajutat să nu mai fiu așa dură cu mine, să accept tot ceea ce mi s-a întâmplat, să înțeleg că sunt o învingătoare oricum prin ceea ce sunt, indiferent de mediul din care provin, indiferent de experiențele pozitive sau negative avute.

Am început să îmi văd valoarea, să înțeleg ce potențial am și să cred în mine că pot mai mult, pot tot ce îmi doresc. Mai mult, pozitivitatea ei, felul ei de a fi și de a împărtăși cu tine ceea ce știe, te face sa transmiți mai departe să ajuți alți oameni, așa cum am făcut eu cu apropiații mei.

Ce pot spune mai mult? Am schimbat câteva idei și mă simt like on top of the world. Viața de familie se poate îmbunătăți cu răbdare, iubire și multă comunicare.

Oamenii au potențial nelimitat, doar că nu conștientizează asta.

Planuri de viitor

În viitor, Iulia se vede tot în mediul de afaceri. Îi place enorm pentru că o provoacă în permanență și adoră să își depășească limitele. Și-a pus în plan să scrie o carte pentru a împărtăși viziunea ei asupra leadership-ului, în plan personal să își întemeieze o familie și mai ales, să aibă o contribuție importantă în societate.

Motto-ul său este „Învinge-ți frica de a eșua.”

Ne speriem prea tare de greșeli, eșec. Suntem crescuți cu ideea de a nu greși, când de fapt experiențele variate ne ajută să evoluăm. Totul este pur și simplu feedback.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *