Andra Arseni Mindconfess

Andra Arseni este fondatoarea unui program de Educație Acreditat pe Terapia Obezității și Cursuri Experențiale cu durata de 6 săptămâni, Mindconfess, născut din vulnerabilitatea sa, a omului care a fost obez și cândva a mers la braț cu teama de expunere.

 

De la 19 ani a fost lider pentru România în proiecte de tip K1 Erasmus, dar după multă vreme în care și-a lăsat amprenta în acest domeniu, a decis să-și schimbe direcția. Acum, își dedică viața persoanelor ce suferă de obezitate, copii sau adulți, punându-le la dispoziție reușitele sale, calificările de Consilier, Wellness and Health Coach.

Ce s-a întâmplat cu Andra pe tot parcursul său profesional, ce schimbări au survenit asupra sa în toți acești ani, cum s-a reinventat, descoperim în rândurile de mai jos.

 

Cum să vorbesc, fără factor de subiectivitate, despre prietena mea Andra Arseni

Sunt multe de aflat despre cea care îmi este prietenă. Ușor nu este să scriu despre ea fără să nu îi atribui un număr mare de apelative, dar totuși, dacă aș fi nevoită să aleg trei cuvinte care să o descrie ar fi: eleganță, cărți, evoluție.

Eleganță pentru că nu se definește doar prin ceea ce poartă ca vestimentație, ci prin modul în care se comportă și prin cărțile pe care le citește cărora le va rămâne fidelă. Soarbe fiecare cuvânt cu aceeași poftă mereu.

Evoluție deoarece a avut de mică dorința de a crește și de a se înconjura de oameni care o conduc spre progres, spre a face transformări, dintr-un stadiu în altul.

Eu am prins mare drag de ea. Am apreciat întotdeauna că a știut să își fructifice potențialul, că este un om asumat, că a revenit cu forțe noi după ce a slăbit mai mult decât jumătate din greutatea pe care o are acum, că a avut curajul să înfrunte și obrăznicii, să le facă față cu brio.

Ce m-a fascinat însă, a fost faptul că tot ce a însușit în drumul spre căutarea sinelui împărtășește cu cei ce vor să se lase ajutați și se identifică cu un nou rol-terapeut și consilier de dezvoltare personală, prin conceptul Mindconfess.

 

Cum se definește Andra Arseni ca om, dar și ca terapeut

Fără ocolișuri, se lasă descoperită de-a-ntregul cea de acum, care a strâns în buzunarul inimii sale atât mulțumiri sufletești, cât și tristeți. Un om care declară că a devenit după lungi căutări unul vertical, corect, ce nu cunoaște minciuna.

A crescut în jurul empatiei, astfel a avut mereu o mână întinsă către cei care au cerut-o, dar reciproca, după cum mărturisește, nu a fost întotdeauna valabilă.

A descoperit că dacă nu are un drum lin cu ea însăși, nu poate avea nici cu ceilalți din jurul său, de aceea a luat de la viață cele mai importante lecții. A învățat treptat, fără să sune a egoism, că cel mai important om este ea.

A meditat asupra temerilor proprii și a învățat să le exploreze. Schimbarea percepțiilor minimalizează fricile, fapt care a determinat-o pe invitata mea, cu mult exercițiu și răbdare, să vadă altfel lucrurile.

Am căutat adesea să fac bine altora și de multe ori m-am uitat pe mine. Viața mi-a dat multe lecții și mi-a demonstrat că sunt cel mai important om din viața mea. Dacă nu mă salvez pe mine, nu va fi valabil ajutorul oferit altora.

Andra Arseni este creativă. Iubește frumosul, îl consumă, îl explotează, mai ales pe cale artistică.

Umărul său a șters multe lacrimi, iar secretele pe care le auzea au rămas întotdeauna nedezvăluite. Nu a trădat pe nimeni. Drept urmare, confidențialitatea a caracterizat-o de mică.

Andra Arseni, Mindconfess: „Astăzi sunt un terapeut care se formează continuu, care empatizează cu clienții săi și oamenii simt asta.”

 

Ce o recomandă să fie terapeut

Andra abordează obezitatea pe parte emoțională și dezvoltă educație prin cursuri de psiho-nutriție. A avut pe mână zeci de oameni cu rezultate bune, drept urmare perfecționarea continuă face parte din parcursul său ca terapeut ce trebuie mereu să fie bine informat și actualizat.

Fiind autodidactă, formări importante de dezvoltare personală din viața sa nu au lipsit. A prins gustul lor, și-a luat calificările de Consilier, Wellness and Health Coach, iar în prezent urmează două cursuri de nutriție, unul la noi în țară, unul în SUA.

Dar, povestea sa are cel mai mare impact asupra oamenilor. În decursul a trei ani jumătate a slăbit un număr victorios de kilograme.

Diferența dintre Andra de atunci și Andra de acum este imensă, iar schimbarea asupra propriului corp este recomandarea cea mai potrivită. Un templu de ambiție mână în mână cu determinarea, munca și sacrificiile la care s-a supus, dar care, evident, fără îndoială, au meritat.

 

Cum s-a născut Mindconfess și cine îi trece pragul

MindConfess s-a născut prin vulnerabilizarea mea, a omului care a fost obez și care avea o teamă imensă de expunere. Am reușit și mi-am asumat expunerea într-un final, pentru că eram conștientă că e nevoie de puterea exemplului și cel mai bun exemplu eram eu. Cum să ajut oamenii mai frumos decât prin prisma reușitelor mele?

Iar oamenii care vin să lucreze cu Andra sunt cei care au nevoie de ea și care înțeleg că totul depinde de acțiunea lor și nu lasă toată munca pe umerii terapeutului. Își rezervă la rându-i dreptul de a alege pe cei care într-adevăr îi simte că sunt determinați să parcurgă drumul spre un corp armonios și emoții echilibrate.

Parcursul e unul de durată și e nevoie să fie presărat cu multă blândețe, răbdare și iubire de sine, de aceea e nevoie ca cei care accesează terapia să treacă obligatoriu prin modulele de educație pe care le oferă. Andra le este ghid și sprijin moral.

Cine dorește să slăbească cu mine e nevoie să aibă analizele făcute și să se prezinte cu un jurnal alimentar și cu unul emoțional. De la aceste jurnale pornim și îmi stabilesc tehnica de lucru în funcție de nevoile sale și felul său de a fi. Un lucru bun de știut este că cine lucrează cu mine, învață să se deschidă, să verbalizeze și devine prieten cu pixul și caietul. Oamenii nu sunt conștienți de emoțiile lor, nu se observă și nu se autoanalizează. Trăiesc mereu în EGO, se cunosc prin prisma a ceea ce spun cei din jur despre ei, dar nu au ei înșiși o opinie asupra propriei persoane. Când notezi emoțiile principale pe care le ai când mănânci compulsiv, ai o imagine de ansamblu pe care nimeni nu ți-o contrazice și automat viziunea și perspectiva ta se schimbă.

 

Andra Arseni despre comunitatea pe care a format-o

În jurul Mindconfess s-a format o comunitate frumoasă, iar Andra o menține în mod constant cu informații, noutăți, recomandări.

Dar, în egală măsură cred cu tărie că fără implicare, dăruire și un volum mare de muncă la pachet cu investiția în cursuri de marketing și branding personal cu cei mai buni de pe piață la momentul actual, nu ar fi reușit într-un timp atât de scurt, după cum îmi confirmă chiar ea.

Oamenii au nevoi, au întrebări și nelămuriri, vor abordări diferite pentru că sunt obosiți și saturați de metode fără rezultat. Aici, intervin eu prin partea mea umană și blândă, iar ei răspund chemării mele.

Problemele cu care vin cel mai des sunt traumele și suferințele care există în lume, dar, în special, sunt înaintate problemele de sănătate cauzate de kilogramele peste limita normală.

Vreau să dezvolt mult partea de cursuri online, Academia de Slăbit by Andra Arseni. E o parte din proiectul MindConfess, e partea de educație. Vreau să lărgesc orizontul, pentru că informațiile sunt prețioase, complexe și merită să le acceseze cât mai multă lume. Mi-am propus să fac și alte materiale și lansări cu webinarii. E în lucru acest plan și poate încep și niște colaborări frumoase. Momentan sunt singură și vreau să lucrez așa.

Pe facebook, instagram sau pe youtube puteți face cunoștință deja cu cei care au zis Da! comunității Mindconfess – Comunitate Academia de Slăbit Mindconfess by Andra Arseni. Pe www.andraarseni.ro aflați povestea în care ea a fost personajul principal. La finalul acesteia, veți observa că a triumfat.

Găsirea celor mai bune noi idei sau strategii de marketing pe care să le implementezi pentru a-ți crește afacerea poate fi dificilă. Dar, cel mai mult Mindconfess a crescut prin recomandare verbală, cea din gură în gură cum ne place să spunem.

 

Mărturisiri despre parcursul său profesional

Andra a avut chemare din adolescență către psihologie, dar a ales, din considerente proprii, să absolve Facultatea de Drept, ca mai apoi să urmeze un masterat în Dreptul Afacerilor Internaționale. O bursă de lucru pe organizare de conferințe internaționale la Istanbul i-a schimbat direcția.

Casă timp de 2 ani i-a fost Turcia. Plăcerea pentru limba specifică a crescut treptat, iar naveta Iași-Istanbul intrase în rutina sa. Prin proiectele pe care le desfășura i s-a propus o colaborare cu Universitatea Marmaris, dar șansa i s-a pierdut odată cu venirea atentatelor. Bursele au fost retrase, UE a rupt legăturile cu Turcia, iar ea a revenit în orașul natal.

Iluziile i s-au spulberat odată cu aceste situații. În România nu prea se mai regăsea, iar profesional vorbind, nu vedea oportunități pe care să le exploateze.

Am lucrat un an și jumătate Consilier Juridic la una din cele mai mari firme din România și mă ocupam de contracte, iar la puțin timp am zis „Gata!” și am schimbat macazul.

Acum, Andra are un nou rol: fondatoare Mindconfess, terapeut sau partener în călătoria proprie a fiecăruia dintre noi, care considerăm că singuri nu ne putem descurca în lupta cu kilogramele multe.

Mindconfess este bucuria care-i inundă sufletul, proiectul său care prinde viață și se conturează doar cu rezultate vizibile și palpabile. Asta nu o spune ea, ci cei care au apelat la ajutorul său.

 

Călătoriile – impact asupra formării sale

Călătoriile nu doar că îți aduc în față lucruri noi, te învață despre culturi și lumi diferite, ci te învață despre tine ca om. Andra Arseni a călătorit mult prin prisma jobului. A acumulat experiență și a contribuit la dezvoltarea sa.

Experiențele acumulate m-au făcut să mă deschid, să îmi dezvolt intuiția și să simt oamenii și intențiile lor. Sunt empatică și am înțeles cu cine pot face treaba și cu cine nu. Am înțeles și nevoile mele, am înțeles că acasă înseamnă interiorul sufletului, NU locul în care suntem fizic. Cel puțin pentru mine, care am fost de multe ori departe de casă (fizic și spiritual).

În momentul prezent, cu ceea ce face este peste tot în lume, căci are clienți români din Elveția, Belgia, Anglia, SUA.

 

Turcia – țara de care încă e fascinată

La curiozitatea mea dacă ar da România pe altă țară nu m-a surprins atunci când răspunsul a fost unul categoric pozitiv. Mândră că este româncă, Andra Arseni totuși nu a simțit împlinirea în țara natală, căci profesional vorbind, brațele le-a primit deschise peste granițele acesteia.

Turcia rămâne țara care o fascinează. A simțit acolo căldură sufletească, oameni primitori, astfel a închegat sincere prietenii care încă rezistă. A văzut locuri frumoase. I-a plăcut mâncarea specifică, iar serile romantice și parfumate pe ritmuri orientale sunt de neuitat.

Îmi plac foarte multe țări și peste tot găsesc ceva care să mă fascineze, dar Turcia e pentru totdeauna în inima mea.

 

Andra vobește despre copilăria sa

Primul răspuns către Moș Crăciun la întrebarea ce vrei să te faci când crești mare? a fost pictoriță, având de mică pasiunea pentru pictură.

Pictam icoane pe piatră de râu cu lac de unghii și pensoane. Apoi, pictam ce apucam: haine, pantofi, genți, accesorii. Apoi, am dorit să fac design vestimentar, căci îmi făceam singură hainele și le duceam la croitoreasă să le personalizeze. Am ajuns să pictez chipuri prin make-up, iar, astăzi, chipurilor le scriu povești și le povestesc frumos.

Andra, copil al părinților săi, a fost unul dintre cei cu generația cu cheia la gât, care spune ea, a crescut mai mult singură după decesul bunicii materne. A fost un copil destul de solitar care s-a refugiat în cărți și pasiunile sale handmade.

Aparent am avut o copilărie fericită, cu o familie unită cu posibilități bune. Nu pot să spun că material mi-a lipsit ceva, am fost un copil privilegiat moral vorbind, material aveam o situație normală spre bună, dar plăteam cu multă singurătate absența părinților din viața mea, pentru că se dedicau jobului mare parte din timp, iar, din păcate pentru mine, asta m-a marcat.

A guvernat în jurul respectului, primind o educație curată și crescând într-un mediu sănătos, cu obiceiuri clare, dar nu riguroase. Oriunde a mers, a fost cu gândul la părinții de acasă care au crescut-o frumos, astfel a dorit să-i facă mândri.

 

Oameni cărora le este recunoscătoare pentru ce a primit – părinții și soțul

Mamei îi mulțumește pentru că a învățat-o să fie cumpătată, discretă, să observe, să tacă când trebuie și să nu dea sfaturi dacă ele nu sunt cerute.

De la mama cred că am moștenit energia de a face oamenii să se deschidă, pentru că este o trăsătură care o definește și pe ea.

De la tată a moștenit tactul didactic. În pofida rigurozității de la catedră a tatălui, acesta nu s-a împotrivit explorărilor Andrei, nebuniilor infantile, care în zilele de acum, o ajută.

Împlinirea profesională se îmbină armonios cu împlinirea personală pe care o simte. Soțul său a venit într-un moment de pace cu ea însăși, după 15 ani în care nu se mai văzuseră.

Îi sunt recunoscătoare pentru faptul că reușește să iubească și să respecte femeia de lângă el, pentru că o face să simtă că poate orice își propune, că limita e doar cerul si nici ăla măcar. Îmi înțelege angoasele, e un suflet frumos și calm, care mi-a răsturnat multe percepții limitative pe care le aveam despre viață și chiar despre ce înseamnă o căsnicie. Mi-a arătat că iubirea nu stă în cuvinte și nici în gesturi mari, m-a apropiat de natură, de sălbăticie și de Eul meu Divin de care uitam uneori.

Andra de acum i-ar spune Andrei cea cu 10 ani în urmă: Iubirea începe cu tine și stresul nu își merită osânda. Toate lucrurile urâte care se întămplă folosesc spre șlefuirea unui alt om, mai bun, mai capabil și mai plin de încredere în sine.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *