Andra Maria Lupu Hera

Mulți o știu de la emisiunea televizată X Factor unde a ajuns în finală alături de Trupa B52, dar și de la Eurovision 2017, unde a ocupat locul 3 în etapa națională cu piesa „Petale”. Puțini însă cunosc amănunte despre ascensiunea sa. Numele său de scenă este Hera, cel real – Andra Maria Lupu, iar astăzi ne uităm la câteva dintre motivele pentru care a devenit una dintre cele mai căutate prezențe feminine din sfera artistică.

 

Provine dintr-o familie de muzicieni, iubește muzica și-și cultivă talentul pe zi ce trece. Este artistă independentă din 2019.

A studiat și s-a perfecționat în muzică de la 10 ani. Părinții săi au descoperit că zace talent în ea și au decis împreună să ia calea artei, să nu se risipească harul primit de la Dumnezeu. În prezent, este masterandă la Universitatea de Muzică din Bucuresti la secția “Jazz”.

Prima piesă lansată a fost “Broken AF”, urmată de “You Know” și “Run Away”. Cea mai nouă creație muzicală este “Love Is Real”, compusă chiar de ea împreună cu colegul său de la studioul “DarkViolet Records”, Claudiu Nerghes (Klyde).

Este o piesă despre iubire, o piesă pentru cei care poate și-au pierdut încrederea în dragoste si le este frică de un nou început, început care este inevitabil atunci când totusi îți dorești să trăiești o poveste de iubire si titlul piesei spune tot “Love Is Real”.

Să cunoaștem detalii despre Hera, așa cum se prezintă pe scenă.

 

Până să aibă loc întâlnirea cu muzica, se visa medic veterinar

Îndrăzneață, iar când a dorit ceva, tot universul a conspirat la realizarea dorințelor sale. Andra a vrut muzică, a ajuns să cânte muzică. Dar până aici, copil fiind, s-a pus cu ajutorul imaginației infantile în mai multe ipostaze.

Până să aibă loc întâlnirea cu muzica, m-am văzut medic veterinar, ca orice copil care stătea la curte, aveam animale pe lângă casă și mergeam cu ele la medicul veterinar și mă fascina tot ce făcea medicul.

Dacă nu era cariera de acum, crede că s-ar fi dedicat celor care aveau nevoie de o mână de ajutor. Iubește să fie acolo unde e nevoie de sprijin și îi râde sufletul atunci când știe că a impactat pozitiv. Deși unora lucrul cu oamenii ni se pare cel mai greu, Andra nu face diferența între ei și s-ar fi regăsit prin mijlocul lor.

Cu drag s-ar fi implicat total în diverse proiecte umanitare. Hera e bătăioasă și muncește să obțină mereu ce-și pune-n cap. De mică, spune ea, era o luptătoare care-și găsea mereu cuvintele pentru a-și apăra drepturile, iar colegii nu prea îndrăzneau să se certe cu ea.

 

Fiică, colegă, elevă, prietenă, artistă, compozitoare

Pe rând, toate venind la timpul potrivit, Hera a îmbrățișat fiecare rol. Este fiică, prietenă, colegă, acestea mergând mână în mână cu rolurile pe plan profesional.

Toate aceste apelative au în comun împlinirea, faptul că ea este prezentă în viața oamenilor și ei prezenți în viața sa, la fel ca un cadou de la viață.

Să faci ceea ce iubești și să și câștigi din asta, este un dar, nu este un drum ușor, ai parte și de împliniri și de dezamăgiri, mai multe refuzuri decât mici victorii dar dacă ești setat pe obiectivele tale, or să vină și rezultatele.

Arta și formele acesteia înseamnă pentru Andra cultură, identitate, pasiune, dar declară că nu s-a folosit pentru notorietate. Nu s-a pus în tot felul de ipostaze sau situații în care nu s-ar fi regăsit doar de dragul unor compromisuri.

Crede că sunt mulți artiști care fac lucruri cu adevărat deosebite si nu au parte de notorietate. Este conștientă că atunci când ești mai cunoscută, există o amabilitate mai mare în rândul oamenilor care te recunosc, dar nu a dorit niciodată să profite de pe urma asta.

O motivează dorința de a crește, de a se dezvolta și muncește să se autodepășească continuu. În măsura în care devine o variantă mai bună a sa, simte o satisfacție aparte.

Mă mândresc cu faptul că mi-am păstrat sufletul și inocența de copil, cred în binele din oameni.

 

Andra Maria Lupu își cântă emoțiile

Are un drum lin cu ea, altfel nu ar fi avut un drum lin cu ceilalți. A învățat să-și poarte iubire. Spune că “Love is real” și nu doar iubire față de partener, ci iubirea de viață, de cei dragi, experiențe și întâmplări frumoase, oameni frumoși, animăluțe și natură.

Guvernează și în jurul cuvintelor „respect” și „seriozitate” față de tot ceea ce o înconjoară. Ia în serios și judecă cu discernământ tot ceea ce face. Merge după premiza că dacă te respecți și știi să te pui în valoare, așa te vor respecta și ceilalți.

În pofida valorilor, convingerilor, rațiunii, Hera este un artist construit pe bază de emoții.

Tot ce am compus până acum au fost extrase din trăirile mele, este prima sursă de inspirație. În anumite perioade din viața mea a fost ca o terapie, să îmi repet mie anumite mesaje pe care le mai scăpam din vedere.

Nu și-a pierdut inocența de copil și sufletul îi zâmbește permanent. Găsește strălucire în orice lucru mic. Crede în binele oamenilor, încearcă să nu mai privească în trecut și cu încredere să pășească doar în față.

În momentele sale dificile, Andra Maria Lupu aruncă un gând bun la Dumnezeu. Muzica, pe lângă rugă, este iarăși un element care o detensionează.

Se bucură de micile bucurii ale vieții, le îmbrățișească, deși cunoaște sentimentul că fericirea nu este continuă.

O plimbare pe Calea Victoriei sau undeva în vechea și frumoasa Italie, având la purtător un gelato multicolor si delicious, o baie în mare, fie în marea noastră sau într-un golf grecesc, o carte bună, un fruct gustat pentru prima dată la început de sezon.

Nu cunoaște o rețetă a succesului, dar zilnic presară ingrediente precum ambiția, disciplina, munca pentru a o descoperi. Timpul e prea scurt ca să se lasă atrasă de drame fără sens. Nu stă pe loc și îi place să iasă din zona de confort.

La final, Hera ne anunță în premieră că va lansa o nouă piesă cu unul dintre colegii săi de la DarkViolet Records. Vom afla curând detalii în social media.

În timp ce ea lucrează la piese noi, noi trebuie să o urmărim, pentru frumusețea mesajului său, pentru conștiinciozitatea cu care a făcut fiecare pas în carieră.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *