Medicul urgentist Loredana Giorgiana Matei te uimește cu cei mai misterioși ochi în timp ce coboară din ambulanță. Este un caracter puternic, un model demn de urmat pentru cei care au un vis, deoarece a trecut peste orice obstacol pentru a-și atinge obiectivele. Acum, salvează vieți ori de câte ori poate și este un exemplu de ambiție și curaj.

 

De ce medic urgentist?

Încă de când era în facultatea de medicină, a simțit o atracție specială pentru tot ceea ce înseamnă medicină de urgență.

Această atracție avea la bază diversitatea cazurilor, dăruirea de a descoperi diagnosticul corect și misiunile în care sunt implicați în general medicii care lucrează la secția de urgențe. Tot acest tablou plin de adrenalină părea că i se potrivește perfect.

În trecut, când era doar o adolescentă, gândea diferit și simțea efectiv influența societății asupra ei. Acum, se simte plină de curaj și vrea să ofere sfaturi prețioase tinerilor de astăzi.

Giorgiana Matei crede în forțele proprii și îndeamnă tinerii să fie încrezători și să privească adânc în interiorul sufletului pentru a descoperi ceea ce îi reprezintă cu adevărat. De asemenea, îi îndeamnă să își urmeze pasiunea indiferent de greutățile care pot apărea. Este important să facă fix ceea ce le place cu adevărat, chiar dacă societatea pare să fie uneori împotriva ideilor lor.

Prin tot ceea ce fac, ei trebuie să își lase amprenta în mod pozitiv asupra umanității. Doar prin studiu aprofundat și multă muncă se pot bucura pe deplin de gustul dulce al reușitei.

Să îndrăznească să viseze, să citească și să aibă mereu o sete de noi cunoștințe, pentru că doar astfel vom avansa ca națiune.

Fiecare dintre noi trebuie să aibă un vis, o dorință, o pasiune pentru care să depună efort. Fiecare zi este o ocazie prielnică de a acumula cunoștințe noi care să ajute la dezvoltarea personală.

 

Origini și motivații

A crescut în comuna Rădăuți Prut din Botoșani, iar de la 17 ani a stat departe de părinți. Aceștia au plecat în străinătate pentru a-i oferi o viață mai bună, oportunități și libertate în fond.

Sacrificiul lor pare că nu a rămas nerăsplătit deoarece este evident că a înțeles libertatea altfel decât mulți tineri de vârsta sa. Deși ar fi putut să arunce sprijinul lor pe tot felul de lucruri inutile, Giorgiana și-a găsit sensul pe băncile facultății de medicină.

Și-a petrecut cei mai frumoși ani din viață studiind intens. Știm cu toții că la medicină nu se trec examenele la fel de ușor ca la alte facultăți. Ori studentul merită să treacă, ori nu. Nu există cale de mijloc, iar când vorbim de o profesie care decide viața altora, nota 5 la examen nu e de ajuns. Poți salva o viață și vei primi gânduri bune sau poți nenoroci un om și conștiința te va mustra etern.

Giorgiana Matei sparge tiparele conform cărora copiii ajutați de părinți cresc să fie răsfățați, iresponsabili și nerecunoscători. Are 33 ani și schimbă lumea din Iași, de pe locul său din ambulanță.

 

Nimic nu se compară cu bucuria de a salva vieți

Printre multele rezultate pozitive, Giorgiana Matei se mândrește cu resuscitarea pacienților cu stop cardiac, sau cu copiii, sugarii și nou-născuții aduși de urgență în centre specializate. În timpul pandemiei, s-a oferit voluntar să meargă în Republica Moldova.

Pentru ea sunt momente speciale, deoarece pacienți plini de recunoștință o caută în spital, o privesc în ochi și îi spun un sincer „Mulțumesc”.

O altă realizare esențială este faptul că a fost aleasă să ia parte la o misiune umanitară internațională. Mai mult, are șansa de a participa la un curs de medicină hiperbară în Italia la finalul acestui an.

Totul se putea întrerupe însă, atunci când mentorul său, medicul Mihaela Dumea, a decedat într-un grav accident de elicopter, în data de 2 iunie 2016. Această pierdere a afectat-o foarte tare, însă și-a găsit puterea și dorința de a merge mai departe. Pasiunea pentru medicina de urgență și firea activă au determinat-o să continue misiunea mentorului său.

Prin noi toți cei care facem această meserie, ea este veșnic vie.

Medicul Loredana Giorgiana Matei este foarte recunoscător pentru tot ce a obținut, pentru că poate ajuta alți oameni și pentru că face parte din echipa UPU-SMURD a Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași.

 

The Atlas of Beauty

De curând a fost fotografiată și a intrat în The Atlas of Beauty drept una dintre cele mai frumoase femei care practică medicina. Totuși, nu exteriorul o interesează, ci interiorul.

Știe că este atrăgătoare, dar vrea să rămână în conștiința oamenilor diferit. Să fie ținută minte drept bună, capabilă, empatică și profesionistă în adevăratul sens al cuvântului.

Motto-ul său este: ”Frumusețea este simbolul binelui moral” de Immanuel Kant. De ce? Pentru că a considerat întotdeauna că frumusețea este un element relativ, vine din interior, atitudine, fapte bune.

Dacă o motivează ceva să se dea jos din pat în fiecare dimineață, este faptul că se trezește, din nou, sănătoasă, iar Dumnezeu i-a mai dat o zi să facă o faptă bună.

Deși este greu să o vedem fizic, lasă faptele și succesele sale în cariera profesională să vorbească pentru sine. Între timp, se pregătește intens de „examenul de primariat care se apropie vertiginos”.

Loredana Giorgiana Matei – un exemplu de „Așa DA”. Se poate ca o femeie să fie frumoasă, deșteaptă, ambițioasă, curajoasă, toate în același timp. Așa se face bine, așa se schimbă ideile preconcepute despre sistemul medical.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *