Claudia Cârstocea

„Tipa cu stiloul” este apelativul unei învățătoare din Constanța, pasionate de profesia sa. În orele sale la școală face tot ce îi stă în putință pentru a croșeta frumos pe inimile elevilor săi. Claudia Cârstocea face tot ce este normal, frumos și util pentru a-i aduce mai aproape de cărți, scris, școală în fond.  

 

Claudia Cârstocea este foarte apreciată de colegii din breaslă și de copii în același timp. A devenit populară după ce speech-ul său de la SuperTeach a rămas în inimile celor prezenți.

Pentru ei a devenit „Tipa cu stiloul” și de acolo totul a evoluat și mai frumos.

 

Claudia Cârstocea: Să fim inspirație pentru elevii noștri

Faptul că își educă elevii cu o pasiune imensă o face să se evidențieze în breasla sa. Claudia Cârstocea își iubește foarte mult meseria și preferă să aibă în jurul ei oameni frumoși.

Iubește prietenii și natura înconjurătoare, dar adoră și călătoriile pentru că îi oferă posibilitatea să descopere locuri inedite și oameni noi.

Pledează pentru corectitudine și o viață mai bună, iar mediul în care se regăsește alături de copii este un adevărat talisman pentru sufletul său.

A absolvit Liceul pedagogic și Facultatea de psihologie, specializarea Psihopedagogie specială. Este facilitator al programului ˝Mentalitate deschisă în educație˝ și le predă profesorilor despre cum să descopere măreția ascunsă în copii și să îi susțină în planurile lor de viitor.

De asemenea, susține cursuri de educație parentală pentru părinți și se bucură de un real succes în tot ceea ce face.

De-a lungul timpului, a întâlnit profesori pasionați, precum și profesori prea puțin implicați. Este convinsă de faptul că, dacă profesorii nu prezintă un punct de inspirație pentru elevi, înseamnă că nu își fac meseria cum trebuie.

Consideră că oamenii se află într-un proces de continuă dezvoltare pe tot parcursul vieții. Pentru doamna învățătoare, toate cursurile care o ajută să evolueze, merită urmate.

Cât despre elevi, Claudia Cârstocea subliniază că fiecare copil are în el o comoară, trebuie doar să știi cum să o descoperi. Fiecare copil este unic în felul său și merită să primească ajutorul de care are nevoie pentru a dezvălui tot ceea ce este mai bun în el.

Dacă învățătorul are capacitatea de a descoperi acel lucru în copil, înseamnă că are un mare dar și har, iar copilul va înțelege că este valorizat și apreciat.

Cea mai frumoasă meserie din lume

A studiat pianul încă de când era mică, dar și-a dorit mereu să devină învățătoare. După 26 de ani în învățământ, încă mai consideră că are cea mai grozavă meserie din lume și nu și-ar fi dorit niciodată să se reprofileze.

Zâmbetele celor mici o binedispun dimineața, iar satisfacția lucrului bine făcut apare atunci când copiii înțeleg o noțiune sau un exercițiu. Simte o stare intensă de bine atunci primește dovezi de dragoste și recunoștință de la copii sau părinții lor. Cei mici par extaziați de fiecare dată când o văd și nu de puține ori a găsit mesaje pe tablă –  „Doamna, vă iubesc”.

Claudia Cârstocea: „Dacă reușești să-l faci pe elev să vină de drag la școală, tu, ca dascăl, ești câștigat.”

Atunci când vin foștii elevi și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru ei, simte că este parte din succesul lor. Mulți dintre ei sunt astăzi părinți și fac tot ce pot pentru ca și copiii lor să fie ghidați de același dascăl. Face activități, excursii, plimbări în parc cu actuali și foști elevi, iar toate aceste lucruri îi oferă o enormă satisfacție că face BINE ceea ce face.

Nu există pe lume o altă profesie de la care să ai atâtea satisfacții, deoarece eu consider că este meseria cu cea mai mare responsabilitate, dar și cu cele mai grozave recompense.

Copiii văd în doamna învățătoare un model de corectitudine și se bucură că îi tratează pe toți în mod egal. Cei mici au înțeles că atunci când e de joacă, doamna se joacă cu ei, dar și când e de muncă, toți muncesc. Un copil pe deplin fericit este cel care se simte apreciat la adevărata valoare, iar acești copii sunt cei care pot face lumea mai bună.

Sunt un om simplu. Îmi place să ajut ori de câte ori pot. Iubesc oamenii și caut mereu să descopăr ce au frumos și bun în interiorul lor.

În ceea ce privește legătura cu părinții, doamna învățătoare îi tratează întotdeauna cu respect și încredere. Consideră că are nevoie de ajutorul lor pentru ca cei mici să se dezvolte în mod armonios.

 

Claudia Cârstocea, cadru didactic SuperTeach

Lucrul în echipă i-a adus satisfacții majore de fiecare dată. De când a intrat în echipa SuperTeach a descoperit importanța colaborării cu profesori de același calibru, din toată țara. De altfel, #SaFimImpreuna o caracterizează exact ca un motto de viață.

Puterea lui „împreună˝ este uriașă în comparație cu puterea lui „eu˝. Împreună cu colegii mei de acolo, care sunt profesori minunați din toată țara, schimbăm mentalități și ne dorim să schimbăm educația din România.

În acest parteneriat a reușit să schimbe chiar o parte din sistemul de învățământ de la noi din țară. Unul dintre lucrurile pe care le-ar face diferit este testarea aptitudinilor elevilor începând de la gimnaziu.

În acest fel, aceștia ar putea alege corect profilul de liceu și apoi ar continua studiile superioare pe aceeași linie. Acest mic pas în timpul gimnaziului i-ar face, cel mai probabil, mult mai fericiți la locul de muncă în viața de adult.

În tot ceea ce face și a făcut până acum se regăsește pasiunea pentru predat și dedicarea cu care îndrumă copiii să adopte un comportament adecvat. Creează o clasă unde domnește pacea, susținându-și elevii să își dezvolte modul de gândire.

Își dorește să scrie o carte despre poveștile trăite alături de elevii săi, să continue să predea altor profesori, să descopere alți dascăli pasionați de profesia lor și să se autoperfecționeze.

În plan personal, speră să călătorească cât mai mult și să descopere locuri noi, dar și oameni frumoși cu povești minunate de viață. Aceste activități sunt cele care o fac fericită și îi oferă încredere deplină in viitor.

Mulțumim, Claudia Cârstocea, pentru povestea ta, pentru pasiune și dedicare, pentru fiecare cuvânt de încurajare spus unui copil!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *