Helmut Duckadam

Helmut Duckadam (60 de ani) a rămas în istoria fotbalului prin cele 4 lovituri de departajare apărate în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, în 1986, atunci când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni în fața colosului FC Barcelona.

 

Duckadam a trecut prin clipe grele după accidentarea suferită la scurt timp de la finala CCE, apoi a vrut să emigreze în Statele Unite ale Americii, după Revoluție.

A lucrat la Vamă, și-a vândut mănușile cu care a făcut marea performanță de la Sevilla și și-a stabilizat viața de când este președinte de onoare al Stelei, acum FCSB.

Puteți viziona pe Elita României un interviu cu marele Duckadam, care răspunde cu inima deschisă, despre frumusețile copilăriei – cu munca la animale în satul său natal, Semlac -, despre venirea la București, drumul succesului, despre uitarea noastră, a tuturor, și despre prezentul pe care-l trăiește fericit alături de soția și de fiica sa.

 

 

Iată și câteva din afirmațiile lui Helmut Duckadam, desprinse din acest interviu:

 

Sponsorizat de bunica pentru biletul de tren și pentru un covrig

„Bunica mea m-a susținut în copilărie. Din 115 lei pe lună, cât lua pensie de la CAP, echivalentul cam a 50 lei acum, îmi dădea bani ca să am de tren, făceam naveta la Arad. Ea îmi dădea câte 20 de lei, 18 costau biletele și restul – să am de-un covrig. Dar mai mergeam cu Nașu’!”

 

Curățenie în curte și o miuță pe câmp

„După școală, făceam temele, apoi curățenie în curte, la porci, iar seara era cel mai frumos. Mergeam pe câmp, jucam o miuță și mai adunam și un sac, doi de iarbă pentru animale.”

 

Helmut Duckadam nu a avut emoții deloc la finala Cupei Campionilor!

„Eram o echipă bună și am mers acolo ca să arătăm că știm să jucăm fotbal și pentru a câștiga, ceea ce am și făcut. Știu că surprinde pe toată lumea, dar nu am avut emoții nici la penalty-uri, pentru că atunci când trăgeau spaniolii era liniște. Poate că această liniște m-a ajutat să-mi pun gândurile în ordine.”

 

Helmut Duckadam, zis Robocop: țiuie aparatele când trece vama la aeroport!

„Am suferit trei operații foarte complicate la braț, la ultima mi-au înlocuit artera și mi-au pus un tub care să facă legătura. Iau peste 20 de pastile pe zi, am o proteză în genunchi. Sunt ca un Robocop, țiuie aparatele alea când trec la aeroport, dar mă descurc, mergem înainte.”

 

Sursa foto: Facebook Helmut Duckadam

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *