Helmut Duckadam

Helmut Duckadam (60 de ani) a rămas în istoria fotbalului prin cele 4 lovituri de departajare apărate în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, în 1986, atunci când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni în fața colosului FC Barcelona.

 

Duckadam a trecut prin clipe grele după accidentarea suferită la scurt timp de la finala CCE, apoi a vrut să emigreze în Statele Unite ale Americii, după Revoluție.

A lucrat la Vamă, și-a vândut mănușile cu care a făcut marea performanță de la Sevilla și și-a stabilizat viața de când este președinte de onoare al Stelei, acum FCSB.

Puteți viziona pe Elita României un interviu cu marele Duckadam, care răspunde cu inima deschisă, despre frumusețile copilăriei – cu munca la animale în satul său natal, Semlac -, despre venirea la București, drumul succesului, despre uitarea noastră, a tuturor, și despre prezentul pe care-l trăiește fericit alături de soția și de fiica sa.

 

 

Iată și câteva din afirmațiile lui Helmut Duckadam, desprinse din acest interviu:

 

Sponsorizat de bunica pentru biletul de tren și pentru un covrig

„Bunica mea m-a susținut în copilărie. Din 115 lei pe lună, cât lua pensie de la CAP, echivalentul cam a 50 lei acum, îmi dădea bani ca să am de tren, făceam naveta la Arad. Ea îmi dădea câte 20 de lei, 18 costau biletele și restul – să am de-un covrig. Dar mai mergeam cu Nașu’!”

 

Curățenie în curte și o miuță pe câmp

„După școală, făceam temele, apoi curățenie în curte, la porci, iar seara era cel mai frumos. Mergeam pe câmp, jucam o miuță și mai adunam și un sac, doi de iarbă pentru animale.”

 

Helmut Duckadam nu a avut emoții deloc la finala Cupei Campionilor!

„Eram o echipă bună și am mers acolo ca să arătăm că știm să jucăm fotbal și pentru a câștiga, ceea ce am și făcut. Știu că surprinde pe toată lumea, dar nu am avut emoții nici la penalty-uri, pentru că atunci când trăgeau spaniolii era liniște. Poate că această liniște m-a ajutat să-mi pun gândurile în ordine.”

 

Helmut Duckadam, zis Robocop: țiuie aparatele când trece vama la aeroport!

„Am suferit trei operații foarte complicate la braț, la ultima mi-au înlocuit artera și mi-au pus un tub care să facă legătura. Iau peste 20 de pastile pe zi, am o proteză în genunchi. Sunt ca un Robocop, țiuie aparatele alea când trec la aeroport, dar mă descurc, mergem înainte.”

 

Sursa foto: Facebook Helmut Duckadam

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *