Irina Câmpanu

Astăzi, într-o lume fără frontiere, prins de valul evoluției, omul vrea tot mai mult, devine tot mai interesat. Studiază, călătorește, vizitează, face cunoștință cu mai multe culturi, muncește sau caută noi și noi oportunități de pe urma cărora să profite la modul cel mai frumos. Irina Câmpanu a fost una dintre cei care nu a ales niciodată calea ușoară. Culmea, nu este de mult timp ieșită de pe băncile liceului și experiența de viață nu este foarte vastă, dar a avut permanent la ea cea mai puternică armă: educația. 

Nu a fost împinsă de la spate niciodată, ci este doar genul de persoană care nu se mulțumește cu puțin. Motivul primordial care a stat la baza alegerii de a studia peste hotarele României a fost formarea și dezvoltarea sa.

La noi în țară a finalizat cei 12 ani de școală. A terminat liceul la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Iași, Profil Uman, Specializarea Filologie. Acum, în Marea Britanie, studiază Criminologie în cadrul departamentului “School of Social Sciences” al University of Westminster.

Irina face ca lucrurile din jurul său să fie frumoase. Este omul care a spus „Da” când a fost vorba de muncă voluntară. Este omul faptelor bune, deoarece guvernează în jurul credinței și a lui Dumnezeu. Există în ea km de voință și entuziasm și aduce contribuție lumii, pentru că în acest mod știe că investește și în propria ființă.

Se îndreaptă spre succes, fiind călăuzită de felul său de a gândi și de a atrage lucrurile. A plecat într-o negură, după spusele sale, căci nu știa exact ce o așteaptă viața în străinătate. A fost nevoită să-și ia inima în dinți, să plece și să caute lumina.

Cum este Irina Câmpanu în Anglia, într-o țară nouă, singură

Cel mai important aspect care îi încălzește sufletul și care a determinat-o să meargă mai departe cu studiile la distanță mare de casă și familie, a fost faptul că a întâlnit oameni calzi, respectuoși, blânzi și care sar în ajutor dacă ai nevoie.

Fire sociabilă, s-a adaptat oarecum ușor. A încercat mereu să-și umple timpul cu activități pe placul său, studiind, citind, mergând la sala de sport, vorbind cu prietenii, plimbându-se, jucându-se cu pisica.

Irina Câmpanu

Irina Câmpanu: „Îmi place compania mea, dar cel mai mult îmi place sa petrec timp alături de persoanele dragi mie.”

I-a luat ceva vreme până să scape de sentimentul de singurătate, care nu este tocmai cel mai iubit de fiecare dintre noi. Ca orice om, are parte și de momente dificile. Familia și prietenii îi lipsesc cel mai mult, dar până la urmă vede partea plină a paharului și îi este recunoscătoare vieții pentru ce i-a dat. Nu s-a schimbat. A rămas aceeași tânără optimistă, plină de viață, dinamică, încrezătoare în orice situație.

Ce i-a oferit țara care a adoptat-o în plus față de România

Ca studentă, îi este greu. Culmea, nu cu puține lucruri pe care le întâmpină.  Este totul diferit: sistemul, limba, traiul. Dar partenerul său este acolo pentru a o purta strâns de mână când zilele nu-i sunt foarte zâmbitoare.

Anglia, totuși, i-a oferit accesul la un sistem de învățământ clar mult mai bun decât cel din România. Problema în România e individualismul, comparația dintre oameni.

Ne comparăm copiii, viața, familia, mașina cu a altcuiva. Când această problemă se va rezolva, atunci poate, poate vom ajunge la nivelul acestor țări.

În România, se află oamenii dragi, dar nu i-a luat mult timp să declare că Anglia este a doua sa casă. Începutul a fost greu, dar este mulțumită acum și împăcată cu alegerea făcută. A fost cea mai bună decizie din viața sa. În țară la noi, nici măcar nu există acest profil pe care-l urmează tânăra Irina.

Este foarte greu să lucrezi ca și criminolog in România, nici măcar nu știu dacă există această profesie. România e o țară frumoasă și mereu voi reveni cu drag, însă din păcate, nu are oameni buni la conducere pentru a valorifica țara, resursele pe care le are și să ofere copiilor tot ce are ea mai bun. Până la urmă, ei sunt viitorul țării, copiii, și dacă sistemul nu-i va dezvolta, ei vor pleca pentru a se dezvolta singuri.

Ce pași a urmat pentru a se înscrie la facultate

Din ce în ce mai mulți tineri doresc să studieze în afară, în special pentru o experiență nouă. Motivele sunt numeroase, iar Irina Câmpanu afirmă că specializarea pe care și-a dorit să o urmeze, o împlinește. Alt motiv ar fi dorința sa de a-și depăși limitele și de a trăi o variantă mai solicitantă a vieții de student, o experiență unică.

Anglia este o țară obișnuită cu mulți cetățeni internaționali care își găsesc locul repede. Acceptarea tuturor, indiferent de naționalitate, a devenit naturală. De aceea, tânăra ieșeancă nu a stat prea mult pe gânduri și a apelat la cei de la Asociația Edmundo.

Pașii pe care i-am urmat pentru aplicarea mea la universitate nu au fost tocmai cei mai simpli, însă i-am avut alături de mine pe cei mai buni. Mulțumesc enorm consilierei mele Alina Cojocaru, etern recunoscătoare!

Poartă în suflet vorbele părinților și tine cont la orice pas de vorbele lor prețioase. I-au spus dintotdeauna: „Indiferent cu cine te întâlnești în viață, fii un om bun, învață ce e bun de la un om, ce e rău sa dai deoparte!”

Investiția cea mai bună în propria persoană

Irina Câmpanu sigur a convins până la cei 20 de ani ai săi că este însoțită de calități deosebite. Una care iese în evidență și nu i-o poate fura nimeni este ambiția fără margini. Țelul său este să atingă excelența, iar mesajul de confirmare atunci când a fost acceptată la universitate a fost primul semn că se îndreaptă spre ea.

Mi-am demonstrat ca sunt un om mic cu o putere imensă, că orice e posibil, și că trebuie doar să lupți pentru visul tău.

Își dorește să termine universitatea și să profeseze în domeniu. Vrea să meargă la cât mai multe congrese pe specializarea sa, să facă voluntariat în zona aceasta, să meargă în proiectele Erasmus. Practic, vrea să profite maxim de faptul că este studentă în străinătate. Încearcă să se bucure cât mai mult de acești ani.

Este omul frumos de astăzi, căci a ales să nu intre în tot felul de anturaje, a ales mereu cu sufletul și crede ce cel mai important este să fii cine ești, fără sa încerci să pari a fi altcineva.

Valoarea sa este reală și crește atâta timp cât nu se lasă păcălită de alte guri. Modul în care s-a poziționat pe ea în raport cu alții determină locul pe care-l ocupă în societate. Atitudinea sa a făcut diferența și, ne vine a crede sau nu, dar și noi, cei mari, avem de învățat de la Irina Câmpanu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *