Mădălina Cernat

Mădălina Cernat are doar 20 de ani, dar face parte deja din distribuţia unor spectacole importante de revistă ale Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti. Visa de mică să cânte alături de nume mari ale muzicii româneşti, iar acum împarte scena cu consacraţii Nico, Aurelian Temişan sau Daniel Iordăchioaie.

 

O altă Mădălina – Manole, pare să fie modelul pe scenă. A şi cântat câteva melodii ale regretatei artiste, dar o adoră pe cea intitulată „Stai lângă mine mamă” – pe care i-o dedică de fiecare dată mamei sale. Ea este cea care o ambiționează cel mai mult în ceea ce face și care, alături de tatăl ei, reprezintă cei mai mari susţinători în cariera ei muzicală.

 

Mădălina Cernat a câştigat “Mamaia Copiilor” şi colaborează cu Viorel Gavrilă

Mădălina Cernat cântă de la vârsta de 6 ani, iar talentul i-a fost descoperit de învăţătoarea ei, Florența Ariciu, în clasa I. A fost cea care a îndrumat-o la cursurile de canto, unde a studiat cu profesorul Corneliu Irimia în cadrul Şcolii de Artă din Ploieşti.

Imediat după absolvirea Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, Mădălina a intrat cu brio la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secția compoziție-muzică ușoară. Deja absolventă a Şcolii de canto VIVOX din București, este coordonată de către cunoscutul compozitor și dirijor Viorel Gavrilă – cel care semnează muzica majorităţii spectacolelor de revistă ale Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti.

Toţi cei de care am amintit mai sus au ajutat-o enorm, i-au şlefuit talentul şi au făcut din Mădălina Cernat artistul care este acum, la doar 20 de ani.

Piesa mea de suflet din copilărie este ”Noi copiii”, scrisă de domnul Viorel Gavrilă, pe care am interpretat-o la festivalul de muzica ușoară “Mamaia Copiilor”, în 2011. Un alt profesor ce mă motivează enorm să ajung la cea mai bună variantă a mea este domnul compozitor și dirijor Andrei Tudor, profesorul meu de compoziție muzică-ușoară și de muzică de film de la Universitatea Națională de Muzică din București.

 

Cântă cu Nico şi Temişan în spectacole de revistă la Ploieşti

Mădălina Cernat a debutat în industria muzicală românească în 2017, la 17 ani, atunci când a avut o colaborare cu Alessandro Dănescu pentru melodia I`m Coming Home. De atunci, proiectele au venit firesc, iar anul următor a lansat şi primul ei videoclip pentru piesa ”Fără control”, compusă de F. Charm.

Pe radio a lansat propria piesă, compusă de ea şi intitulată ”Liniştea”, după care a trecut la colaborarea cu GIEMSI – alături de care a scos şi piesa ”Ispite”.

Dar cea mai mare realizare a ei de până acum este colaborarea cu Teatrul “Toma Caragiu” Ploieşti. Este deja o apariţie obişnuită în spectacole importante, jucate cu sala plină, precum ”Armistiţiu cu morile de vânt”, alături de Nico şi Aurelian Temişan (pe muzica lui Viorel Gavrilă), ”Bonsoir, Paris” sau ”Şlagăre în revenire”.

De asemenea, poate fi urmărită în spectacolele “100 de ani de muzică” şi “Crăciun de poveste”. Traseul ei fulminant a atars atenţia şi televiziunilor, ea fiind deja invitată la Antena 1 în emisiunea lu Răzvan şi Dani.

Deja îmi scriu versurile și linia melodică a pieselor, iar cea mai mare sursă de inspirație pentru mine este reprezentată de oamenii din jurul meu. Scena a devenit a doua mea casă și nu mă văd făcând altceva în afară de muzică.

 

Câştigătoare la Sanremo, Mădălina Cernat visează la un duet cu Lady Gaga

Mădălina a muncit din greu pentru a ajunge aici, iar asta se transpune în mii de ore petrecute la repetiţii cu profesorii. A participat la multe concursuri de muzică ușoară, naționale și internaționale, în cadrul cărora a obținut numeroase premii. Cele mai importante sunt: “Premiul Radio România Junior”, premiul 1 al festivalului “Mamaia copiilor”, premiul 1 al concursului “Stars of Song”, premiul 1 – “Joy of Europe”- Serbia, dar şi premiul 1 alături de grupul “Vivox” la Sanremo! Înaintea tuturor acestor mari competiţii s-a sfătuit cu doamna Tătulescu Ştefania, profesoara ei de muzică din liceu, care i-a fost și îi este alături în cariera muzicală.

Cariera ei este abia la început, aşa că e normal ca Mădălina să se gândească la multe proiecte. În viitorul apropiat se pregăteşte să lanseze mai multe piese scrise de ea, solo sau în colaborare cu alţi artişti.

De asemenea, dacă situaţia o să îi permită, are programate mai multe concerte alături de trupa din care face parte – “Vogue Band”. Îşi doreşte foarte mult ca piesele ei să se audă şi la radio, locul unde, spune ea, pătrund doar marile voci.

Mădălina Cernat

Ca orice tânăr, Mădălina Cernat este înzestrată şi cu o doză de „nebunie”: nu ar refuza nicicând să facă bungee jumping, să se dea cu deltaplanul sau parapanta sau să facă scuba driving. Dar are şi alte preocupări, care m-au surprins puţin:

Îmi place să dansez și să pictez. Îmi place și fotbalul! Când eram mai mică obișnuiam să mă joc cu băieții, cu toate că nu excelam, dar acum prefer să mă uit la meciuri cu tatăl meu. În ceea ce priveşte filmele, le ador pe cele în care joacă Tom Hanks.

În muzică, i-ar plăcea să ajungă ca Nico, Delia, Andra sau Liviu Teodorescu – cu cel din urmă şi-ar dori mult să facă şi un duet. Visează, însă, ca într-o zi să urce pe scenă şi să cânte alături de Bruno Mars sau Lady Gaga.

În opinia mea, cei doi sunt artiști în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă faptul că au voci uimitoare, ei își scriu şi singuri piesele. De la ei am învăţat şi eu că e cel mai bine să-ţi cânţi propriile versuri. Pe de altă parte, să cânt în România alături de artiști consacrați precum Nico, Aurelian Temişan și Daniel Iordăchioaie înseamnă enorm pentru mine. Câteodată mă şterg la ochi, să văd dacă nu cumva visez… De la ei am învățat foarte multe – de la atitudine, până la mișcarea scenică și gesturi.

 

Are propriul ritual ca să scape de emoţii şi să se concentreze

De multe ori, când era mică, în loc să se joace ca ceilalţi copii, ea făcea vocalize şi repeta ore în şir. A muncit mult pentru visul său, dar i-a făcut plăcere și nu a simțit-o ca pe un efort.

Mădălina are un ritual pe care îl respectă cu sfinţenie înaintea oricărui spectacol. Până să urce pe scenă, îşi spune rugăciunea şi se priveşte în oglindă! Aşa scapă de emoţiile negative şi poate să se concentreze.

Mădălinei îi place să cânte oriunde, mai ales la Biserică. Nu a avut ocazia să cânte într-un cor bisericesc, dar de fiecare dată când merge aici ea cântă alături de ceilalţi credincioşi. I-ar face, însă, o plăcere deosebită să cânte pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pentru că iubeşte să interacţioneze cu publicul, cu oamenii.

În schimb, nu se vede participând la concursuri din cadrul anumitor emisiuni tv, gen Romanii au Talent sau XFactor, din simplul motiv că ea preferă să-şi promoveze propriile piese, nu să le cânte pe ale altora.

Și pentru că scena din Ploieşti a devenit a doua sa casă, Mădălina Cernat ne lasă în încheiere un mesaj frumos pentru publicul ei preferat:

Publicul ploieștean este minunat! Este mare iubitor de cultură, ceea ce mai rar întâlnești. Vă mulţumesc, dragi ploieşteni, pentru țoață susţinerea!

 

Sursa foto: Facebook Mădălina Cernat

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *