Paula Butușină

Când te gândești la Craiova, te gândești la olteni, la glumele și accentul lor special, dar mai ales la muzica lor inconfundabilă. Paula Butușină este o femeie hotărâtă care dă voce zonei Craiovei și care se mândrește în fiecare zi cu originile sale. 

 

Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea este esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos. Muzica este graiul sufletului. Ea răscolește toate sentimentele.

Muzica populară a fost în viața ei încă de când era mică. Asculta la radio melodii în timp ce sora ei se pregătea să meargă la școală. Tatăl ei era un mare iubitor al muzicii populare, iar visul lui de a o vedea la o astfel de școală a fost exact ce își dorea. S-a dus la școala de muzică bucuroasă că îl poate face pe tatăl său fericit în timp ce își urmează inima.

Muzica este sunetul universal care ne adună pe toți la un loc. Ne mângâie sufletul când suntem triști, ne ridică atunci când suntem demotivați, ne bucură atunci când ne simțim bine. Muzică bună ne ridică de pe scaun la orice petrecere.

Paula Butușină și-a dedicat viața unui astfel de gest: ridicarea oamenilor de pe scaune la orice tip de eveniment. Ea este cântăreață de muzică populară și face nopți albe pentru bucuria altora.

Mereu îmbrăcată în costum popular, este vocea diafană pe care petrecăreții își rup condurii la orice nuntă sau botez. În zona Olteniei, este cunoscută și respectată, atât ea cât și familia sa. Fiul, George Butușină, și-a urmat pasiunea pentru muzică și cântă la vioară cu mare succes oriunde s-ar duce.

A cântat cu o vioară de 7 milioane de euro, iar numele său face senzație pe marile scene ale bătrânei Europe. Studiind atât în România, cât și în Italia şi Germania, la doar 31 ani este violonist profesionist în cadrul Orchestrei din Innsbruck.

Nici soțul artistei nu se lasă mai prejos, fiind violonist în Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” din Craiova. Trăind într-o casă cu viori și partituri, era greu de imaginat ca băiatul celor doi să nu iubească muzica.

 

Paula Butușină, în afara scenei

Paula Butușină este în primul rând femeie. O femeie zodia leu care uneori are tendința de a fi mai dură, dar are și momente când se consideră o pisică plângăcioasă.

O femeie care iubește să fie femeie, mamă, iubește gingășia, tandrețea, natura cu toate vietățile ei, iubește să fie alintată. Iubesc oglinda, iubesc hainele frumoase și sunt o mare, mare iubitoare de pantofi și poșete.

De aceea, pe lângă muzica populară, Paula Butușină este deținătoarea unui magazin online de încălțăminte de o bună calitate, denumită Gepas-mag. Astfel încearcă să ajute femeile să fie frumoase, respectându-se pe ele însele prin produse care să le pună în evidență. Confort și eleganță, pe aceste două lucruri mizează artista cu fiecare produs oferit.

Paula Butușină

Deși a preferat mai degrabă să treacă neobservată, Paula Butușină și-a dorit să lase urme ale vieții sale. A lăsat urme adânci prin fiul său care a ajuns faimos, dar și prin cântecele sale. Fiecare proiect a făcut-o mai populară, iar publicul a admirat-o pentru tot ceea ce a făcut.

Evoluția sa a fost desenată ca o linie sinuoasă, unind momentele în care a trecut peste statusul de pisică plângăcioasă și și-a demonstrat ei însăși că poate. Poate cea mai pregnantă amintire este cea în care a luat pentru prima oară contactul cu scena. Atunci a mers la primul concurs la un festival unde a câștigat premiul de popularitate.

 

Viață de artist

Viața unui artist este dificilă, plină de zile tensionate și nopți albe, dar merită fiecare clipă. Un artist are parte de momente frumoase pe care ceilalți oameni doar le visează. Ropotele de aplauze, zâmbetele, florile, admirația din priviri – toate fac ca la final de reprezentație toată oboseala să fi meritat.

Pentru a fi artist desăvârșit înainte de toate trebuie să fii OM, iar când spun asta cuprinde tot, începând cu suflet până la responsabilitate…. Trebuie să ai cam tot: frumusețe interioară, iubire față de semeni, bunătate și dăruire, calități interpretative și nu în ultimul rând conștiință.

Deși se întreține și din alte surse, cântatul a fost mereu ceva special la care nu a putut renunța.

Publicul o receptează ca pe o femeie sensibilă, iar asta o bucură enorm. Înseamnă că muzica ei a atins o coardă sensibilă și va rămâne în inima lor pentru mult timp.

Tinerii care vor să ajungă să cânte muzică populară au foarte multe șanse să reușească.

Ei doar trebuie să iubească muzica populară, să respecte portul și stilul zonei pe care o reprezintă.

Există o mulțime de concursuri unde își pot etala talentul și în cadrul cărora se pot face cunoscuți. Cel mai important sfat pe care Paula Butușină li-l poate oferi este să nu se lase influențați de curenții moderni și să cânte melodiile cum se cântau odată. Cum o făceau bătrânii noștri.

Folclorul ar trebui mai bine promovat și avem atâtea posibilități să o facem. Sunt multe de spus, dar este important să nu alterăm ceea ce este tradițional și autentic. Nu trebuie să devină o afacere.

Să promovăm doar ce este bun, curat și să ascultăm multă muzică bună.

Legat de viitor, doar Dumnezeu poate știi ce va fi, dar omul își poate dori multe. Paula Butușină își dorește să imprime un nou album, dar și să fie sănătoasă, să își vadă nepoțica pe cele mai mari scene ale lumii.

Apropiații, craiovenii în general o receptează ca femeie capabilă, fâșneață care se implică în multe lucruri și care are rezultate. Pentru cei din afara Băniei, Paula Butușină este o femeie frumoasă cu o voce angelică, ce poate cânta orice. Poate să facă pielea de găină publicului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *