Laura Olaru

De când gențile au apărut în viața ei, totul s-a schimbat la 180 de grade. La 40 ani, Laura Olaru și-a descoperit pasiunea pentru genți. A devenit un nume cu greutate în lumea modei și dă curaj femeilor cu fiecare geantă creată. 

 

Laura Olaru – brand românesc

Laura Olaru este o creatoare de genți extrem de renumită pentru ideile sale inedite. A pus suflet în fiecare geantă și oamenii au reacționat oferindu-i faima pe care orice persoană și-o dorește.

Se auto-definește ca o sumă de contraste: „empatică, altruistă, generoasă, îngăduitoare, consecventă, punctuală, incisivă, exagerat de încăpățânată, directă, emotivă, supărător de sinceră, foarte sensibilă și foarte puternică, familistă, veselă”.

Își dorește să se afirme prin felul ei de a fi, dă dovadă de maximă creativitate și își testează limitele cu fiecare idee nouă pe care vrea să o pună în practică. Este îndrăzneață în ceea ce privesc modelele creative de genți și îi place să încerce imposibilul.

Familistă convinsă, firea sa veselă o face să fie o companie extrem de plăcută. În același timp, deși nu pare, Laura este foarte sensibilă, o calitate care, de fapt, o face și mai puternică. Nimic nu o împiedică să își ducă obiectivele la bun sfârșit pentru că în fiecare proiect toarnă mult suflet și implicare.

Laura consideră că Dumnezeu este ocrotitorul nostru, al tuturor și El veghează asupra fiecăruia îndreptându-ne pașii pe drumul cel bun. El știe cel mai bine de ce avem nevoie fiecare și este mereu acolo când avem nevoie de El. De aceea. este extrem de recunoscătoare pentru fiecare zi din viața ei și mulțumește din plin puterii divine.

 

Ce ar fi fost dacă nu #genți

Chiar dacă atunci când era copil se visa să devină doctoriță, viața a adus-o să fie creatoare de genți. Crede cu tărie că acesta este destinul său. I-ar fi plăcut să fie doctor, însă faptul că este foarte sensibilă nu reprezintă deloc un atu în acest sens.

Dintotdeauna a avut o pasiune pentru pantofii eleganți cu tocuri înalte care creau în jurul ei o lume rafinată și elegantă.

De asemenea, îi plăceau foarte mult clădirile semețe care se înalță încrezătoare spre cer și creează senzația că ating norii. Încă din adolescență, obișnuia să cheltuie toți banii încasați pe genți și pantofi pentru că nu își dorea nimic altceva.

Nu visa să ajungă atât de renumită, dar se pare că norocul a fost de partea ei, iar toate conjuncturile în care s-a aflat la un moment dat i-au fost favorabile.

Din dorința de a face ceea ce îi place și de a fi independentă a oferit produse ieșite din comun și astfel a ajuns în topul preferințelor celor mai exigenți clienți.

Faptul că a fost înzestrată cu o doză imensă de creativitate și a avut un talent nativ pentru creație a fost un real avantaj pentru ea. Nu oricine poate crea produse pe care femeile să le poarte nu doar pentru cum arată, ci pentru încrederea în sine pe care le-o oferă.

Laura Olaru

„Mi-ar plăcea să văd cât mai multe femei purtând genți, pantofi și haine semnate Laura Olaru și mi-ar plăcea ca toate să fie fericite.”

 

Drumul de la începătoare la succes

Laura Olaru dă dovadă de o doză mare de imaginație și originalitate, ceea ce o ajută să rămână în topul designerilor de genți. În acest context există și o doză de nebunie care învăluie ideile în mister, dar care prezintă în același timp un aspect pozitiv.

A ales în mod conștient să facă exact ceea ce îi place cel mai mult. Niciun moment nu s-a gândit să se reprofileze pentru că nu s-ar vedea în niciun alt rol. Designul genților este activitatea ce o face cu adevărat fericită.

În toți acești ani, a muncit din greu pentru a ajunge acolo unde este astăzi, s-a implicat cu maximă dăruire pentru a deveni un nume cu rezonanță, atât la nivel național, cât și internațional.

Prima sa prezentare pe podium a fost în anul 2015, când a ieșit în evidență cu colecția FRINGES expusă la Muzeul Țăranului Român în cadrul GALA AVANPREMIERE by Alin Gălățescu. Toate gențile prezentate în această colecție erau prevăzute cu franjuri foarte lungi care ajungeau până aproape de pământ.

Fiind chiar prima sa prezentare, Laura își amintește perfect emoțiile puternice din acele zile. A fost un moment divin, care i-a umplut sufletul de bucurie, în special datorită aprecierii privitorilor. Cui nu i-ar plăcea să vadă pe loc aprecierea pentru munca depusă?

În anul 2016 a participat la SUMMER FASHION GALA by Alin Gălățescu, o altă prezentare foarte apreciată de toți cunoscătorii și nu numai. În acest moment, Laura a simțit că nimeni și nimic nu o va mai putea întoarce de pe drumul său.

Tot în 2016 a avut loc prima lansare la Galeria Galateca, rucsacul Zâmbărici – o colecție de rucsacuri colorate dedicată în totalitate celor mici. În cadrul acestei prezentări nepoțica ei de doar doi ani, Ada, a ocupat un loc principal.

După o perioadă de 2 ani, în 2018, a avut loc prezentarea EQUAL COLLECTION care a făcut reale furori printre doamnele care iubesc să poarte haine și genți din Colecția Laura Olaru.

 

Concursuri și premii

Tot în 2018 a câștigat și concursul Materia Leather Fair, “Urban Leather”, iar borseta-agendă THE KEY a ocupat un loc principal. 2019 i-a adus nenumărate alte recunoașteri și o clientelă bogată, dar și colaborări care și-au pus amprenta în mod pozitiv asupra dezvoltării afacerii, printre cele mai importante fiind cele cu Qreator sau Qollection.

În mai 2019 s-a lansat colecția ROUTE 66 alături de Catch Michelle la Qreator, iar în luna august a făcut campanie cu Eduard Aninaru în Santa Monica.

La sfârșitul anului 2019 s-a lansat colecția SMOKED OLIVES în cadrul festivalului LOS ANGELES FASHION WEEK (împreună cu Catch Michelle).

Prezentarea colecției EMPIRE în cadrul ROMANIAN FASHION PHILOSOPHY i-a adus premiul “Designerul Anului”, la secțiunea accesorii. Succesul pare că a găsit-o confecționând genți și se ține de mână cu ea.

Anul 2020 a început cu lansarea colecției ADDA, o colecție de haine din piele naturală. În luna august a anului trecut Laura Olaru a luat parte la proiectul A LIST DESIGNERS BOUTIQUE, un parteneriat între Andreea Esca și Mall Vitan.  Acesta este un proiect care susține designerii români și care reprezintă o nouă poveste cu idealuri noi.

În decembrie 2020, Laura a început o colaborare cu IL PASSO, un brand foarte cunoscut în întreaga lume. Acest brand se află pe piața din România de aproape 20 de ani. În decursul acestui an, Laura Olaru își dorește să lanseze o mini colecție dedicată lui Constantin Brâncuși, COLOANA INFINITULUI.

 

De la 2021 la infinit

Au fost momente dificile și vor mai fi, însă, sunt atât de călită, credeți-mă…și îmi spun mereu—dacă ești vie, le faci pe toate! În primul rând, DOREȘTE-ȚI! Nu renunța! Ai curaj! Ai tupeu! Dacă vremurile nu te ajută, ajută-te tu. Ești dată afară pe ușă, intră pe geam. Don’t give up!

Chiar dacă ne aflăm în pandemie și economia nu merge chiar cum era odată, oamenii tot cumpără obiecte pentru a se simți mai bine. De aici deducem că gențile încă se vând. Femeile își cumpără accesorii pentru cum le fac să se simtă când se uită în oglindă.

Laura Olaru înțelege femeie de astăzi cu toate grijile, temerile, vulnerabilitățile, dar și cu puterea intrinsecă pe care o are fiecare dintre noi. De aceea, creează genți, pantofi și haine pentru femeie de la o femeie ciufulită, creativă, energică, pozitivă și cu frică de Dumnezeu.

Femeile o adoră pentru ce îi iese din căpșor, dar mai ales din mâini, iar noi îi mulțumim pentru că ne-a deschis o ușă către universul său. Un univers care poate inspira și alte femei să pornească pe calea antreprenoriatului din pasiune.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *