Construirea propriei vieți se face printr-o mulțime de decizii, iar Gabriel Cîndea a demonstrat că a avut mereu posibilitatea și forța de a alege pentru el. A avut curaj, a purtat credință în suflet, a împrăștiat iubire, a căutat armonie și a primat pe educație. De la copilul cu un milion de idei a ajuns să fie bărbatul demn, cu un traseu profesional care a fost tot timpul împărțit pe două planuri: mass-media și muzică.
A avut o copilărie fericită. Azi voia să fie militar, mâine medic, a treia zi artist. Până la urmă, face televiziune și radio. A prezentat tot felul de emisiuni, de la matinal până la emisiuni cu specific politic.
În muzică a pornit treptat, cu pași mici, dar încrezători. S-a făcut remarcat la multe festivaluri de muzică ușoară din țară și asta l-a ajutat foarte mult.
A câștigat trofee, a cunoscut oameni valoroși și importanți pentru industria muzicală. Mulți îi sunt acum prieteni sau parteneri de scenă. Apoi, a urmat facultatea de muzică, Eurovision, multe evenimente, concerte și munca de studio.
Anul acesta adaugă pe lista în care se înscriu succesele o nouă experiență, cea din cadrul emisiunii televizate X Factor cunoscute de noi toți. Despre performanța sa din cadrul acestei emisiuni, vom afla în edițiile ce urmează a fi difuzate.
Gabriel Cîndea a dat întâietate muzicii
Gabriel a avut norocul și prilejul de a crește într-o familie de oameni credincioși, care l-au învățat ce înseamnă respectul. Nu doar față de propria persoană, ci și respectul față de ceilalți. A avut parte de toate beneficiile pe care i le poate oferi o relație de familie sănătoasă, învățând ce înseamnă să muncești cinstit și să nu primești totul de-a gata.
A cunoscut arta și frumosul datorită părinților săi. Prin puterea exemplului, l-au determinat pe tânărul Gabriel să se îndrepte spre o carieră muzicală și să renunțe după un an de studiu la Jurnalism. A absolvit Conservatorul, un modul pedagogic, așa că, teoretic, este profesor de muzică.
Anii studenției au fost printre cei mai frumoși, cu seri lungi într-o sală cu lumina difuză, repetând la pian, prietenii legate în cămin, multe nopți nedormite și examene destul de grele. A fost o perioadă foarte frumoasă și dacă ar fi să dau un sfat unui viitor student, acesta ar fi: să profite cât mai mult.
Este valabil pentru fiecare dintre noi că viața nu vine la dispoziție cu un URL ca să poți căuta pe Google cât mai multe informații despre tine și despre misiunea ta aici, pe Pământ. Nu vine nici cu o hartă a comorii pe care trebuie să o descoperi pentru a obține succesul sau abundența. Vine doar cu oportunități și șanse, pe care le îmbrățișezi sau nu. Vine doar cu sugestia care te îndeamnă să-ți asculți sufletul și să-l lași pe el să te conducă.
Muzica și radioul – un tot satisfăcător pentru Gabriel Cîndea
La radio a ajuns din întâmplare. A bătut la ușa postului local din orașul său, cu rugămintea de a-i promova niște melodii și nu a mai plecat.
Să fi fost un joc de hazard sau o dorință ascunsă de a îmbina jurnalismul cu arta, să fi fost chiar natura întâmplărilor, nici nu mai contează. Important este că în momentul prezent se bucură de munca sa, iar roadele se văd pe măsura eforturilor.
La muzică a început cu multe ore de canto și participări la festivaluri de la care se întorcea acasă fără vreun premiu. Secretul era să continue, dar asta avea să afle mai târziu. Trofeele au fost tot timpul confirmarea că se află pe drumul cel bun, că face bine ceea ce face.
Cel mai longeviv festival de muzică ușoară “Trofeul Tinereții”- Amara care a ajuns la cea de-a 52-a ediție l-a avut câștigător pe Gabriel Cîndea în 2019.
Melodia sa de suflet este „In my secret life” de Leonard Cohen, dar în viitorul apropiat pregătește ceva frumos, în ton cu luna sărbătorilor de iarnă. Satisfacția pe care o simte atunci când dăruiește ceva este de neegalat.
Pe lângă faptul că noi, artiștii, dăruim emoție atunci când suntem pe scenă, noi primim energie din partea celor din sală. E un schimb de energie unic, pe care nu l-am întâlnit în altă parte.
X Factor – aventura anului 2020
Suntem puși față în față cu un an trist care nu ne îndeamnă pe toți la renaștere, creativitate, îndrăzneală, reinventare, dar avem parte de tineri care demonstrează că nu se lasă pradă acestei perioade. Sunt tineri care nu renunță la proiectele și gândurile sale, iar unul dintre aceștia este Gabriel Cîndea.
A fost decizia mea să particip la X Factor și mă bucur mult ca am făcut-o și că am primit atâtea feedback-uri pozitive.
Prea multe detalii nu poate oferi, în schimb, menționează că show-urile de genul acesta sunt gândite în primul rând pentru a aduce rating, ceea ce nu e un lucru de condamnat, din contră. Un show TV rămâne un show TV și oamenii din spate știu foarte bine de ce iau deciziile pe care le iau.
Repetițiile au decurs foarte bine, la fel ca orice lucru ce are o echipă de profesioniști în spate. Apreciază jurații și are încredere în hotărârile lor de profesioniști.
Despre succes, fericire, temeri, regrete
Fiecare dintre noi cuantificăm fericirea din unghiul propriu. La fel ca și succesul, este un concept subiectiv. Oamenii definesc acești doi termeni în funcție de cum privesc viața și se poziționează în fața ei.
Pentru unii, fericirea și succesul înseamnă bani. Pentru alții, o carieră solidă. O altă masă de oameni consideră că viața profesională îmbinată cu cea personală este tot ce au nevoie pentru a trăi în deplină armonie.
Gabriel Cîndea crede că a simțit fericirea și a cunoscut succesul, deoarece este împăcat cu el însuși și cu viața pe care o duce. Prețuirea supremă este reprezentată de liniștea sufletească.
Din punctul ăsta de vedere am făcut cunoștință cu succesul. Dacă vorbim de cariera muzicală, drumul e unul lung și anevoios. Nu am ajuns acolo unde mi-am propus, dar sunt pe drum. Asta e cel mai important.
Crede că se află în plin proces de a învăța să fie asumat. Atâta timp cât faci lucrurile conștient, nu ar trebui să regreți mai târziu. A avut de multe ori regrete, ca mai apoi să își dea seama că episoadele „condamnabile” din viața sa l-au format și l-au adus în punctul în care este acum.
Îi este frică uneori că ar putea face ceva greșit și nu s-ar mai ivi ocazia să repare. Se consolează însă cu gândul că viața nu depinde întru totul de noi. Totuși, nu se dă deoparte atunci când vine vorba de a încerca mult și mai multe.
Gabriel Cîndea conchide scurt, concis, dar adevărat: Poți regreta sau poți învăța. Nu renunța!
Lasă un răspuns
Tu ce părere ai?Lasă un comentariu!