Ligia Pop

Ligia Pop, un brand în lumea raw food

Cei care nu au auzit încă de Ligia Pop, deși îmi este foarte greu să cred acest lucru, ar trebui să știe despre ea că la 40 de ani are deja 9 cărți publicate și peste 1500 de apariții în presă, în România și străinătate.

O personalitate în domeniul alimentației raw food, mamă, soție, autor, raw chef, consilier nutrițional, gazda show-urilor “Ligia’s Kitchen” și “De Vorbă cu Ligia”, ea este și fondatoarea și organizatoarea expozițiilor raw food naționale “Raw Generation”.

Alături de cărțile despre raw food, Ligia Pop a publicat și o metodă inovativă de pian, deoarece este licențiată în muzică, de Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și a fost profesoară de pian. 

În noiembrie 2011, Ligia a câștigat programul YouTube Next Chef, aflându-se printre cei 16 câștigători din lume. Acest program este organizat de Google și este mediatizat în întreaga lume, cu precădere în SUA.

 

Cine este Ligia Pop, dincolo de aceste titluri

A copilărit în Dobrogea și toată viața și-a dorit să îi ajute pe cei de lângă ea, cu și prin toate informațiile pe care le descoperea. Dragostea pentru un stil de viață echilibrat și sănătos i-a fost insuflată de tatăl său, care avea tone de cărți din domeniul naturist. Le-a descoperit de la 11 ani și a început să citească, cu mare pasiune, tratate întregi de medicină naturistă, la vremea respectivă bătute la mașină.

Cu toate acestea, a urmat Universitatea de Arte și a fost profesoară de pian. Prin 2009, și-a dat seama că, pe lângă muzică, își dorește să facă mai mult cu toate informațiile acumulate. De atunci a început efortul de a promova în România o viață echilibrată, indiferent de alimentația urmată de cineva.

Ligia spune că totul s-a întâmplat la momentul potrivit. Românii de pretutindeni, dar și străinii, au reacționat neașteptat de frumos, cu inima larg deschisă, fiindcă au realizat că absolut toate informațiile puse la dispoziție vin în ajutorul lor.

 

Nu am avut intenția niciodată să devin un lider în domeniu, însă faptul că am oferit mereu cu inima deschisă noutățile în domeniu, implicarea, și abordarea mea flexibilă față de cei din jur, înțelegerea nevoilor oamenilor și dragostea pentru ei, a fost liantul care a făcut ca totul să ia o astfel de amploare. A iubi ceea ce faci este cel mai important lucru. A da totul din tine, chiar și când nu ai alte așteptări, în cazul meu, răspunsul la mii de mesaje în mod voluntar în toți acești 10 ani, dragostea pentru cel de lângă tine și dorinta de a ajuta, fac orice vis să devină realitate.

 

Cum a luat naştere Raw Vegan Mall?

M-am uitat la nevoia noastră, adică, într-o piață atât de vastă, e greu să alegi produsele potrivite familiei tale. Noi am ales să aducem pe Raw Vegan Mall, doar produse folosite de noi, care au o înaltă calitate, tocmai pentru a scuti foarte multă lume să își piardă timpul făcând tot felul de research. De asemenea, există în magazine produse cu bulina “Produs recomandat de Ligia Pop”, care fac și mai ușoară viața celor care fac cumpărături în magazine fizice, dar și online.

Datorită faptului că și-a câștigat încrederea oamenilor, prin calitatea și corectitudinea informațiilor furnizate dar și a produselor recomandate, clienții magazinelor naturiste au ajuns să ceară produsele cu „fața” Ligiei Pop. Mulți dintre ei spun că este o ușurare pentru ei, deoarece acest lucru îi scutește de căutări inutile și de banii irosiți pe alte produse, de care nu știu și despre care nu sunt siguri că ar fi bune, sau ceea ce caută ei.

 

De la raw food la salvarea patrimoniului prin intermediul Asociației – P.A.T.R.U.

Și cum omului bun îi stă bine cu implicarea, Ligia și soțul ei au demarat proiectul P.A.T.R.U., prin care doresc să salveze monumentele istorice și de patrimoniu din Ardeal.

Pe lângă tot ceea ce facem, fiindcă ne-au stat pe inimă monumentele istorice din Ardeal, unde locuim, ne-am dorit să ne aducem și contribuția în acest sens. Am renunțat la vacanțe în străinătate, la concedii de orice fel, iar banii economisiți și câștigați, îi investim pentru salvarea cetății fortificate din Pelișor, județul Sibiu, care dacă nu ar fi primit atenție, s-ar fi prăbușit. Lângă ea avem și fosta casă parohială pe care la fel o renovăm tot noi și niște monumente istorice unice prin valoarea și frumusetea lor. În general toți ne plângem că se prăbușesc monumentele, că nimeni nu face nimic, însă, iată, noi am ales să ne implicăm. Dacă fiecare din noi și-ar lua câte un proiect din acesta de suflet, totul s-ar schimba, ați vedea. Țara s-a schimba!

Și într-adevăr, Ligia Pop a rostit un adevăr foarte dureros. Acela al lipsei de implicare al cetățeanului de rând în tot ceea ce îl înconjoară. Românii așteaptă foarte mult ca toate lucrurile să fie făcute de alții și mai puțin de către ei. Poate, dacă am înțelege că suntem responsabili de tot ceea ce este în jurul nostru și am pune mai des umărul, multe s-ar schimba în bine pentru noi ca națiune. Pasivitatea naște monștri!

Pentru Ligia, ambele proiecte îi sunt foarte dragi și, spune ea, dacă s-ar putea omenește mai mult, s-ar implica și mai mult, deoarece a înțeles că numai așa se nasc adevăratele schimbări și lucruri bune.

 

Ce face Ligia Pop când se relaxează și de ce a rămas în România

Noi suntem din categoria celor întorși în țară, după ani de zile stat în SUA. Am ales România, fiindcă aici ne este sufletul, în pofida a tot. România este acasă pentru mulți și întotdeauna va fi.

Seva, spune Ligia, și-o trage fiecare din el însuși. Nu are mentori iar susținătorul său cel mai dedicat este soțul ei, fără de care nu ar fi realizat nimic.

Ligia Pop

Suntem ca o echipă, putem face muncă cât 10 oameni și toate proiectele realizate împreună au fost și sunt un succes, datorită dragostei cu care ne implicăm și ne susținem. Pentru mine, relaxarea cea mai mare este aceea de a fi în natură, a mă conecta cu ea prin orice mijloace, mai ales prin îngrijirea grădinii noastre, care este asemeni unui micuț parc. Mă pierd în grădina noastră, uit de mine acolo și toate grijile îmi pier când simt energia plantelor și puterea vindecătoare a naturii.

Ligia a înțeles că nu trebuie să caute să facă lucruri peste puterile sale. Să nu rezolve ea totul, să ceară ajutor și să aibă răbdare. Să aștepte ca lucrurile să se întâmple în ritmul lor, fără să le grăbească. Toate sunt lecții cu care încă se luptă.

Regula de aur – să faci totul din pasiune și când ceea ce faci nu îți mai aduce bucurie, renunță și schimbă placa. Dacă nu ai acel entuziasm zilnic în tot ce faci, viața nu mai este o bucurie, ci devine un calvar. Pasiunea face diferența în a avea succes în orice latură a vieții.

 

Cuvânt de încheiere

Ligia Pop este o persoană care iubește să se dedice, să fie mereu alături de oameni și să le ofere indicații, sfaturi, ajutor. Un om care nu a simțit niciodată să facă afaceri din ceea ce știe, ci să fie mereu acolo unde este nevoie de ea.

Deși persoană publică, antreprenor, consultat și, iată, fondator al unei asociații care salvează monumente, Ligia este un om modest, plin de bun simț, deschis, exuberant și mereu radios. Un om luminos și frumos, cu care îți face plăcere să discuți și să fii alături.

Cei care sunteți adepții acestui stil de viață, sau cei care sunteți doar curioși să aflați mai multe informații, puteți apela cu încredere la Ligia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *