Adrian Niculescu, antreprenorul român ce schimbă mentalități

S-a născut la 15 august 1982 în București iar viața i-a rezervat un drum plin de obstacole. L-a înzestrat în schimb cu multă putere de muncă, perseverență și o mentalitate de învingător. Despre curaj, gândire pozitivă și dedicare cu speaker-ul motivațional și antreprenorul Adrian Niculescu.

Uneori viața poate fi dură…

Primii ani ai vieții i-a petrecut în cartierul Doamna Ghica de lângă Colentina, ani de care își amintește cu drag deoarece a avut parte de o copilărie frumoasă. Provine dintr-o familie de oameni simpli, lucrători în fabrică, cu tatăl strungar de meserie și mama electronistă.

După evenimentele din Decembrie `89 tatăl a plecat să lucreze în Norvegia, a strâns ceva bani și a deschis în București un butic pentru a putea asigura astfel familiei sale un trai mai bun. Însă viața este dură, iar lucrurile nu au mers prea mult timp așa cum și-ar fi dorit. Confruntându-se cu datorii imense și probleme cu ”creditorii” rău famați ai Bucureștiului, familia sa a pierdut totul: afacerea, apartamentul în care locuiau și modul de viață trăit până atunci; rămânând practic pe străzi.

Adrian Niculescu muncește de la 16 ani. A încercat de-a lungul timpului o multitudine de lucruri și meserii atât în țară cât și în afara granițelor. A lucrat în restaurante, pe vase de croazieră, a fost actor.

Și-a descoperit în cele din urmă vocația în domeniul de coafură și hairstyling din România. Dedicând peste 10 ani din viața sa acestei meserii a reușit să devină unul dintre cei mai buni hairstyliști din țară, acest lucru oferindu-i recunoaștere în domeniu și o mare mulțumire spirituală.

Este convins de faptul că succesul și reușitele unui om nu se datorează locului de unde provine ci problemelor și greutăților vieții cu care acesta se confruntă.

Viața lejeră schimbă persoana într-un om lejer, un om ce nu va avea niciodată pretenții mai mari de la sine. Greutățile în schimb nasc în mintea sa motivația necesară pentru a evolua. Greul întâmpinat a trezit în mine acel luptător, transformându-mă ceea ce sunt în ziua de azi.

Academia de Hairstyling și frizeria cu un singur scaun

Deși pare un lucru incredibil, Academia de Hairstyling Adrian Niculescu a luat naștere într-o garsonieră! Alături de asociatul său Mihai Serester, specialist în marketing și fotograf profesionist, Adrian pune bazele unei școli de coafor ce promitea un nou concept și un profesionalism nemaiîntâlnit în România – iar promisiunea a fost îndeplinită!

Împreună cu Mihai am devenit un întreg pentru un singur scop iar fiecare ban câștigat a fost reinvestit în dezvoltarea afacerii sau în imaginea brand-ului. Este în regulă să mănânci covrigi câțiva ani de zile pentru a putea mânca apoi caviar tot restul vieții.

Mihai Serester

Mihai Serester

Școala de frizerie a avut o evoluție fulminantă, reușind în doar câteva luni să atragă un număr impresionant de cursanți, aceștia fiind oameni proveniți din medii diferite ce nu cochetaseră până atunci cu domeniul de hairstyling.

Primii înscriși au fost instruiți de Adrian chiar în garsoniera în care acesta locuia. Ulterior a închiriat o sală la Universitate deoarece locuința antreprenorului devenise neîncăpătoare. Eforturile și dedicarea s-au concretizat într-un rezultat de excepție – la numai 1 an de la înființare academia lui Adrian Niculescu ajunsese pe primul loc în piață.

În prezent Academia poate oferi celor interesați cursuri de hairstyling, frizerie clasică, lecții de coloristică, cursuri online și programe de instruire after work. Suplimentar le asigură celor mai buni dintre cursanți posibilitatea de a accede direct la un loc de muncă în prestigioasele saloane a celor de la Gett`s

Interesul meu nu este să le arăt cursanților că sunt bun în ceea ce fac, interesul meu este să le arăt că și ei pot.

Academia de Hairstyling Adrian Niculescu

Academia de Hairstyling Adrian Niculescu

Activitățile și investițiile în domeniul frizeriei nu s-au oprit însă aici. În anii următori Adrian Niculescu și asociatul său Mihai Serester au înființat un număr de 6 frizerii și centre de coafor, școala de frizerie Point Cut – ce instruiește cursanți aplicând un concept de frizerie modernă și alte 2 locații francizate.

Poate cea mai cunoscută dintre ele este Frizeria București – Frizeria cu un singur scaun. Aceasta oferă un lucru neobișnuit pentru domeniul de hairstyling din România – aici clienții nu sunt lăsați niciodată să aștepte. Programările se realizeză telefonic iar odată ajuns la fața locului clientul nu va avea de așteptat mai mult de 30 de secunde. În caz contrar tunsoarea se realizează gratuit.

 

În orice afacere este bine să te diferențiezi. Noi am încercat de fiecare dată să venim cu lucruri diferite. Când vrei să reușești trebuie să vii cu ceva nou, ceva ce nu există pe piață.

Frizeria București, Frizeria cu un singur scaun

Frizeria București, Frizeria cu un singur scaun

O motivație puternică și o mentalitate sănătoasă – cele două chei ale succesului pentru Adrian Niculescu

Adrian Niculescu a descoperit că cele mai importante lucruri pentru a fi un antreprenor de succes sunt o motivație de neoprit, cunoașterea la perfecțiune a domeniului în care ți-ai propus să investești și o mentalitate sănătoasă. Toate celelalte “piedici” fiind simple bariere mentale ale oamenilor puturoși, ale oamenilor ce nu sunt suficient de motivați.

Practic nu există un sistem care să te țină pe loc – eșecurile se datorează în principal faptului că oamenii se deconectează sau nu dedică suficient timp activităților pe care doresc să le întreprindă.

Atunci când învinuiești sistemul, familia sau anturajul în loc să te dedici în totalitate activității pe care ți-ai propus-o, demonstrezi faptul că ești un om slab, un om ce nu își dorește suficient să reușească.

Ne spune că antreprenoriatul nu are vârstă, însă va fi mult mai dificil să reușești la o vârstă înaintată deoarece nu vei mai avea aceași energie și aceași putere de muncă specifică oamenilor tineri. In plus abilitatea omului de a avea o mentalitate deschisă scade o dată cu înaintare în vârstă, iar gândirea “open minded” este o necesitate în mediul de afaceri din zilele noastre. Lucrurile se schimbă foarte rapid și, pentru a putea trata în mod logic și corect problemele noi apărute, în contextele noi apărute este necesară o mentalitate deschisă.

Eșecul apare datorită faptului că oamenii încearcă să deschidă afaceri în domenii pe care nu le cunosc, iar de aici vor rezulta temeri, frică și frustrare. Oamenii renunță sau eșuează pentru că nu știu ce vor de la viață. Sunt temători în a deschide un business pentru că nu stăpânesc foarte bine domeniul respectiv.

Dacă o persoană lucrează 10 ani de zile și se dedică exclusiv acelui lucru, nu va avea nicio teamă în acel domeniu!

Adrian nu recomandă tinerilor să-și întemeieze familii la vârste fragede. Lipsa banilor și dependența de un loc de muncă generează adesea stres, certuri și acumulează frustrări. Dacă pui pe primul loc împlinirea pe plan profesional și reușești în ceea ce ti-ai propus, vei avea mai târziu timp suficient și pentru familie, iar studiile efectuate de specialiști susțin acest lucru.

De asemenea lucrurile nu pot fi făcute în paralel. Nu poți fi pe deplin împlinit pe plan profesional și familial în același timp. Poți avea din ambele câte puțin, dar întotdeauna vor exista dependențe sau momente critice. Nu vei avea timp suficient pentru a te dedica în totalitate.

Nu crede că ar exista un anumit domeniu în care cineva să nu poată reuși. Profesia de succes este aceea pe care fiecare o simte. Totul este să încerci mereu în a tinde spre perfecțiune în tot ceea ce întreprinzi.

Nimeni să nu impună în a alege domeniul (prieteni, familie, etc.). Orice poate aduce succesul. Important este să fii bun în ceea ce faci.

Importanța educației pentru tinerii din România

Reușitele pe plan profesional și experiențele trăite i-au dat lui Adrian Niculescu încrederea și convingerea că munca bine direcționată însoțită de o dorință puternică pot schimba viați. Și a ales să vorbească despre aceste lucruri tuturor celor ce vor să îl asculte, devenind astfel unul dintre cei mai cunoscuți speakeri motivaționali din România.

Înzestrat cu doză mare de carismă, limbaj de “cartier” și cuvinte uneori tăioase acesta a ales să spună lucrurilor pe nume, oferind astfel celor ce îl urmăresc un alt fel de educație.

Oamenii fug de explicații și de lucruri întortocheate. În cariera de speaker motivațional trebuie să fii perceput atât de intelectuali cât și de cei cu un nivel de pregătire ceva mai scăzut.

Publică periodic materiale educative pe pagina de Facebook Adrian Niculescu – Speaker Motivational și pe YouTube, oferă cursuri pe platforma anmotivational.ro iar cu puțin timp în urmă a lansat și o carte. Deși este adesea criticat pentru cursurile oferite contracost, noi suntem de părere că orice muncă trebuie răsplătită iar realizarea acestora implică timp și eforturi financiare destul de ridicate – lucruri ce adesea sunt trecute cu vederea sau neînțelese de către cei aflați în spatele tastaturilor.

Prin materialele sale se adresează în mod special tinerilor. În lipsa orelor de educație financiară și a celor de dezvoltare personală din sistemul școlar, aceștia fiind tentați să devină haotici, impulsivi, să dorească totul rapid fără a se implica suficient în ceva și fără a dedica ani de zile domeniului ales. Sacrificarea acestor ani este vitală!

Independența financiară, respectul pentru ceilalți, iubirea semenilor și implicarea cu toată ființa în activitățile desfășurate sunt lucruri esențiale pentru evoluția lor ca persoane și pentru construirea unei societăți sănătoase. De asemenea militează de fiecare dată când are ocazia împotriva viciilor umane tot mai frecvent întâlnite în societate și oarecum promovate de către media românească: abuzul de alcool, consumul de droguri, anturaje dubioase, indecență și vulgaritate, lene și delăsare.

De ce face toate aceste lucruri? Pentru simplul fapt că îi pasă. Consideră că trebuie să ofere ceva înapoi societății pentru toate lucrurile pe care le-a învățat sau pe care le-a primit. Dorește să lase copilului său o lume mai bună. Și poate cel mai important, pentru că în demersul său antreprenorial a fost întotdeauna singur…

Când ești jos nu se implică nimeni, nu reprezinți un interes pentru societate. De câte ori avem posibilitatea de a ajuta o facem pentru a nu fi ca cei care nu ne-au ajutat atunci când am fi avut nevoie. Doar așa putem schimba lumea!

Pași pentru viitor

În prezent Adrian Niculescu alături de asociatul său Mihai Serester își conduce afacerea ca la carte concentrându-se atent pe buget și investiții pentru că, spune el, “atunci când te întinzi mai mult decât ți-e plapuma riști să te lovești grav”.

Iubește România și nu dorește să se rupă vreodată de locurile natale, aici fiind mediul în care se regăsește. Vrea să demonstreze tuturor că se poate și în România.

Nu crede în noroc sau ghinion și se ghidează în viață după dictonul latin “Nihil sine Deo”, Dumnezeu fiind singurul care i-a fost alături în momentele dificile, permițându-i astfel să-și creeze oportunitățile.

Familia este pentru mine ceva sacru. Să-ți respecți familia! Orice ai face în viață, aceasta nu trebuie afectată.

Fiind împlinit pe plan profesional, singura sa dorință rămâne ca în viitor să poată dedica mai mult familiei sale. Este căsătorit cu fosta medaliată de la Beijing, gimnasta Anamaria Tămârjan, despre care afirmă că este femeia ideală, iar în curând vor avea un bebeluș. Și desigur va continua mereu să motiveze oameni…

 

1 răspunde
  1. ANA PELESCA
    ANA PELESCA says:

    DA MARE DREPTATE AI ADRIAN EU TE-AM AUZIT LA UN POST TV SI MIA PLACUT GINDIREA TA DE ASTA AM CAUTAT SA VAD CU CE TE OCUPI ITI DORESC MULT , MULT SUCCES ESTI UN ADEVARAT LUPTATOR SI ITI PASA SI DE TINERETU TARII DAR MA INTREB OARE CITI SUNT CA TINE SI SA GINDEASCA CA TINE SA DEA O MINA DE AJUTOR CELOR CARE AU NEVOIE SI VOR SA FIE AJUTATI SINT MINDRA CA TE-AM DESCOPERIT ITI DORESC SUCCES

    Răspunde

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *