Andreea Miruna Dinu

An de an, de pe băncile şcolilor din Urlaţi pleacă la liceele din Ploieşti elevi de frunte, care fac cinste comunităţii locale. Mândre sunt şi cadrele didactice care au „şlefuit” aceste talente – câţiva dintre copiii plecaţi din Urlaţi au confirmat la nivel înalt la olimpiadele la care au participat. Printre aceștia se numără și Andreea Miruna Dinu – cea mai bună elevă a Colegiului Economic “Vasile Madgearu” din Ploieşti şi una dintre cele mai luminate minţi ale tinerei generaţii care în acest an va susţine examenul de Bacalaureat.

 

Fostă elevă a Şcolii “Cănuţă Ionescu” din Urlaţi, Andreea Miruna Dinu este acum o stea în devenire. A cam făcut linişte în concursurile şi olimpiadele la care a participat până acum! Ultimul mare succes l-a repurtat anul trecut, la Hunedoara, unde a câştigat Premiul 1 la Olimpiada de Tehnologii, Marketing, Contabilitate şi Administrarea Afacerii.

 

Andreea Dinu, viitoare femeie de afaceri de succes!

Tânăra cu ochi strălucitori şi minte ageră „jonglează” cu cuvintele la fel de uşor cum o face şi cu cifrele, fiind o reală plăcere să discuţi cu ea. Aşa am aflat că vrea să devină o femeie de afaceri de succes, dar nu are de gând să părăsească ţara.

Este pregătită să devină studentă la matematică în cadrul Universităţii din Bucureşti, apoi vrea să se specializeze în matematică-informatică. Ca variantă de rezervă, va opta pentru ASE Bucureşti, la cibernetică economică. Şi mai ştie sigur un lucru – că va face Masterul în România.

Niciodată nu am visat sau am avut intenţia să-mi continui studiile în străinătate. Îmi place foarte mult ţara mea, unde sunt multe oportunităţi. Ştiu că îmi va fi greu, dar nimic nu e imposibil atunci când îţi place ce faci şi îţi doreşti să contribui şi tu la bunăstarea naţiei.

Andreei i-ar plăcea să dea timpul înapoi şi să mai fie, chiar şi pentru o zi, elevă la școala din oraşul ei. Îi este dor de profesori, dar cel mai mult le simte lipsa foştilor colegi de clasă, spune uşor melancolică olimpica la contabilitate din micuţul orăşel prahovean.

 

Primele socoteli le-a făcut cu…castane

Andreea a avut o înclinație spre partea de real încă de mică, din clasele primare. Primele încercări ale ei, de acomodare cu matematica, au fost desele momente când se chinuia să învățe să numere folosind castane sau alte lucruri de prin curtea casei sale.

Mă atrăgea matematica și faptul că în această disciplină nu există loc de interpretări, mereu există un răspuns clar. În familie nu am avut un model din care să mă inspir, însă părinții mei m-au ajutat de mică să îmi pun bazele. Mai apoi a venit totul de la sine.

Anul trecut, Andreea a participat şi la Concursul de matematică “Adolf Haimovici”, sub îndrumarea profesoarei Daniela Soare obţinând premiul II la faza judeţeană. A fost, de asemenea, laureată la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu (4-5 aprilie 2019), sub îndrumarea profesorului coordonator Rodica Bucur – unde a obținut mai multe premii pe diferite categorii.

Andreea Miruna Dinu a fost declarată şefă de promoţie a claselor a XI-a din Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, finalizând anul şcolar cu media generală 10.

Dacă ar fi să o ia de la capăt s-ar orienta, negreşit, tot către matematică pentru că niciodată nu a atras-o spre exemplu filologia. Nu spune că nu se descurcă, dar preferă oricând să rezolve o problemă la mate.

Tot ceea ce fac, fac pentru mine și pentru viitorul meu. Nu caut admirația celor din jur. Singurele persoane de părerea cărora țin cont sunt cele din familia mea, care îmi acordă tot sprijinul și toată recunoștința necesară.

 

Pandemia, şi nu matematica, i-a dat bătăi de cap!

Colegiul Economic din Ploieşti, unde ea învaţă, se mândreşte cu o astfel de elevă. iar în semn de preţuire i-a acordat fetei mai multe Diplome de Merit pentru rezultatele sale deosebite.

Hobby-ul ei preferat este cititul. Chiar dacă în ultima perioadă nu a alocat așa mult timp acestui lucru, din cauza Bacalaureatului, îi face mare plăcere să stea să se relaxeze cu o carte bună. Asta, desigur, când îşi face timp – pentru că examenul maturităţii se apropie cu paşi repezi. Şi nu a fost deloc norocoasă, statul acasă din cauza pandemiei de Covid-19 întrebuinţând-o la maximum.

Perioada aceasta a fost și este destul de stresantă pentru mine. Fiind ultimul an, anularea cursurilor și imposibilitatea de a merge la pregătiri mi-au cam încurcat planurile. Dar m-am conformat situației și mi-am ocupat timpul lucrând pentru Bacalaureat și făcând temele pe care domnii profesori le postează pe platforma Google Classroom.

Multe lucuri se află pe lista activităţilor pe care Andreea Dinu vrea să le facă. Pe primul loc sunt proiectele de voluntariat sau campanii de ajutorare a persoanelor cu diferite probleme. Pe Andreea o atrag şi sporturile extreme, punându-şi în plan ca la anul să se urce într-un avion de şcoală şi să sară cu paraşuta, chiar dacă pe părinţii ei gândul ăsta îi înfioară…

Până atunci, mânâncă matematica pe pâine și vizează să intre printre primii la Universitatea din Bucureşti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *