Mirela Retegan Gașca Zurli

Mulți o știu, dar puțini o cunosc cu adevărat pe cea care este în atenția românilor de două decenii. O vedem pe Mirela Retegan la TV, la radio, în presă, pe scenă unde este Gașca Zurli, pe coperțile propriilor cărți, lângă oameni care îi solicită ajutorul, pe rețelele de socializare… Cum arată sufletul său atunci când nu o vede nimeni, încercăm să aflăm în cele ce urmează.

 

Fetița nesigură și timidă care nu știa să iasă în evidență, acum, peste ani, își găsește locul în față pentru că aduce culoare, bucurie și energie în rândul copiilor și a părinților lumii. Impresionează fără limite, iar povestea Zurli pe care o scrie de ani buni este un brand de succes de linii mari care nu are termen de comparație.

Astăzi, Mirela Retegan este omul care știe exact „câte prune are în traistă”. Este curajoasă și deține suficientă adrenalină încât să facă ceea ce își dorește. Orice gest mic îl transformă într-unul mare, mai ales când pune multă dragoste. Iubirea este ingredientul tuturor reușitelor sale.

Se vede prin proprii ochi ca fiind dintotdeauna cea care știe să-și asume consecințele faptelor și cea căreia nu îi este teamă să greșească. Știe ce poate, știe ce a făcut și pe cine se bazează. Datorită bunătății pe care o împrăștie la orice pas, a adunat împrejur oameni asemenea ei. Valorează atât cât apreciază, adică mult.

 

Înainte de toate, Mirela Retegan este Mamă

A făcut radio, televiziune, presă scrisă. A creat un nume în România. Este Zurli de 15 ani. Este Tanti Prezentatoarea. A scris cărți. Este antrenorul părinților. Este omul faptelor bune. O găsim peste tot – pe rețelele de socializare, la Europa Fm, pe blog. Face lucrurile din jurul său să se miște indiferent de situație.

Este fiică, prietenă, confidentă, dar, înainte de toate, este mamă. Mamă de fată, mamă de Maya, mamă singură.

Mirela Retegan

Nu se abate nicio clipă de la rolul primit de la Dumnezeu. În ipostaza de mamă, Mirela Retegan este un ghid bun. Copilul său este munca sa, lupta cea mai grea și miza cea mai mare.

Copilul meu e cel care mă evaluează și e cea mai exigentă comisie din tot ce am întâlnit în viața asta.

Ar vrea ca Maya să plece în viață nu cu un bagaj la propriu, ci cu o valiză plină de bunătate, generozitate, iubire, credință, altruism, empatie, cuvinte pe care antreprenoarea le-a învățat valoarea datorită bunilor părinți și bunici ai săi.

Mirela Retegan s-a dat jos de pe pedestalul părinților atoputernici, cei care cred că le cunosc pe toate. Și-a deschis mintea și inima și a înțeles câte a avut de învățat de la cea care i-a dat viață.

Maya m-a învățat să iubesc necondiționat. Să nu mă tem să pun jos toate armele și să intru în iubire cu pieptul gol. Să nu mă gândesc la nicio plasă de siguranță atunci când a iubi este egal cu a da tot.

Ca sfat, pentru că i se cere des, îndrumă ca fiecare părinte să-și lase puiul să zboare. Să aibă încredere că pot crește copii liberi, fericiți și responsabili. Să iubească fără să pună presiune și să se lipsească de gândul că sunt stăpânii propiilor copii.

 

Cum a fost 2020 pentru omul de business Mirela Retegan

În noiembrie, a lansat cartea cu numărul 7 din seria Poveștile Zurli. În decembrie, cartea cu numărul 8, „Te rog, Moș Crăciun!”.

A avut mână zdravănă de ajutor. În majoritatea demersurilor sale, se înspiră din relația cu Maya. Îi este muză, motivație, doză de încredere, stâlp, dar și cel mai fin observator al vieții sale.

Fiecare poveste are o temă, iar fiecare temă e o lecție pentru copii și părinți deopotrivă. Aceleași teme și situații care se regăsesc și în spectacolele Zurli. Acum, din fericire, mă ajută și Maya, iar ultimele titluri le-am scris împreună.

Pe 7 martie s-a întors pe scenă fix la un an de pandemie. Gașca Zurli a susținut primul concert hibrid de când există.

Dacă la fiecare spectacol biletele se evaporau în nici 24 de ore, acum s-a petrecut pe o scenă din București cu foarte puțini oameni în sală, dar show-ul s-a văzut și online pentru cei care și-au achiziționat un link de conectare.

”Oricine, din orice colț al lumii s-ar afla, va putea să vadă spectacolul, iar el va fi interactiv. Ce vor face personajele pe scenă, vor face și copii cu părinții lor, de acasă. O să îi ghidăm pe copii să le dăruiască mămicilor diplome de SuperMAMI, să le așeze pe scaun și să le pună o coroană de regină, o să fie tare, tare frumos și emoționant. Cei care vor să afle mai multe detalii, îi rog să intre pe www.zurli.ro, găsesc acolo toate informațiile despre spectacolul care va schimba istoria spectacolelor marca Zurli”, a menționat fondatoarea Zurli la momentul interviului.

Gasca Zurli

Povestea Zurli este reală și cum se întâmplă în toate istorisirile, binele învinge răul. Și cum unii din echipă au decis să plece, alții au hotărât să rămână. Au devenit mai conștienți și mai uniți ca niciodată.

Acest an a fost o provocare imensă. A fost o cădere în gol din vârful unui zgârie nori. Imaginează-ți că mergi pe autostradă, cu viteză, și cineva îți pune frână. Și te oprești brusc, în mijlocul drumului, fără să știi ce s-a întâmplat și de ce nu poți să continui drumul.

 

Casa Zurli de pe Antena 1 a devenit un vis împlinit în an pandemic

Fondatoarea Gașca Zurli simte, trăiește, deci există. Există cu rost, căci tot ceea ce face, face cu sens. Nu pentru ea, nu pentru Maya, deși totul a pornit din dorința de a-i oferi fiicei sale aniversări de neuitat, ci pentru toți copiii. Pune zâmbete pe fețele a sute de mii de copilași și nici după ani mulți nu și-a uitat misiunea.

În vreo zece orașe din România și apoi în toată diaspora s-au anulat în 2020 toate spectacolele lor. Programul era încărcat, agenda ocupată, doar câteva zile rămăsese libere în calendar. „Dacă îmi pui pe un ecran imagini dintr-un concert, mă apucă plânsul”, sunt cuvintele sincere ale Mirelei, spuse fără ocolișuri.

S-a redresat, s-a orientat și a venit pe televizor în an pandemic. Emisiunea „Casa Zurli” o putem urmări în fiecare duminică la ora 10:00.

În plan personal, n-au fost schimbări semnificative. Am învățat să-mi dau mai mult timp și să pun mai multă energie în relația cu oamenii foarte apropiați. Pe plan profesional, emisiunea e un vis împlinit. Ne onorează și ne bucură foarte tare. Este o producție foarte frumoasă la care eu și colegii mei visăm de 10 ani și pentru care muncim cu bucurie.

 

Cu Dumnezeu în tot și toate

În anul ce tocmai a trecut, Mirela Retegan a simțit că a împietrit de câteva ori. În egală măsură, s-a dezmorțit și a luat-o de la capăt a doua zi. A găsit resurse să supraviețuiască.

A avut mereu sentimentul că Dumnezeu face cărare în fața sa, deoarece nu este un om rău, răzbunător, chiar o sperie răutatea multora. Se canalizează doar pe propria persoană și nu este dispusă să facă compromisuri pentru succes.

Poartă mulțumiri în suflet, recunoștință și se simte împlinită pentru că a avut curajul să facă tot ceea ce și-a propus. A făcut jurnalism, a publicat cărți, a compus cântece, a pus idei diverse în practică.

Mă mândresc cu copilul meu, cu echipa mea, cu miile de români care vin în campaniile noastre, cu părinții Zurli care fac eforturi să fie părinți buni, cu copiii aceștia minunați, cu orașul în care locuiesc, cu țara mea.

A intrat în 2021 fără absolut niciun plan. Ar vrea să lase în urmă obiceiul său de a se grăbi să facă lucruri.

„Vreau ca începând din acest an să învăț să celebrez fiecare succes”, încheie într-o notă optimistă Mirela Retegan, fondatoarea brandului Gașca Zurli.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *