Mădălina Preda

Trăim într-o societate de oameni ocupați. Oameni care nu au curaj să aleagă pasiuni noi, nu au timp pentru cele vechi, nici răbdare pentru lucrurile dificile. Unii dintre noi însă parcă au mai mult de 24 ore într-o zi. Mădălina Preda îi poate ajuta pe ceilalți să devină mai organizați și să aibă mai mult timp într-o zi. Incredibil? Nu, doar adevărat și rar.  

 

Mădălina Preda – o fată obișnuită cu o pasiune neobișnuită

În plină criză de nervi, răbdare, timp sau bani, există și persoane care își găsesc echilibrul, dar mai ales îi ajută pe alții să o facă. Unii sunt buni la teoria haosului, pe când alții sunt control freak și organizează tot.

Mădălina Preda este un fel de guru al organizării și planificării în toate aspectele vieții. Face asta la nivel profesionist, iar visul său cel mai mare este să aducă această meserie în nomenclatorul codurilor CAEN din România.

Se declară o fire pasională și în același timp o tocilară până în măduva oaselor, o persoană curioasă și implicată. Plusează cu o putere mare de muncă și o disciplină mai mare care au ajutat-o să își schimbe viața.

Când era mică își dorea să fie mamă de 4 copii. Deocamdată, au venit doar 3. „More to go, după cum spune englezul.”

Mădălina Preda

 

O mică revelație

Acum doi ani Mădălina Preda ducea o viață cum nu se poate mai dezorganizată. Cu trei copii dintre care unul proaspăt născut, hainele îi acaparaseră casa, iar datoriile umbreau zilele adulților.

Se spune că pe la 35 ani suferi o revelație și îți schimbă viața de pe o zi pe alta, dar nu este deloc așa. Filmele sunt ficțiune, viața reală este mult mai grea. În jurul acestei vârste oamenii încep să simtă un profund discomfort în legătură cu anumite arii ale vieții și încep să caute soluții.

Când Mădălina și-a dat seama că nu mai poate și nu mai vrea să trăiască așa, în viața ei a apărut Marie Kondo, o celebră consultantă în organizare și curățare a casei din Japonia. Autoarea cărții „Magia Ordinii”, aceasta le oferă cititorilor metode practice de organizare a hainelor, hârtiilor, cărților și a casei în general. Metoda KonMari este cunoscută în întreaga lume.

Odată identificate problemele, Mădălina Preda și-a propus să fie mai organizată, iar asta i-a rămas ca obiectiv până în ziua de azi. A scăpat de datorii, de hainele în plus eliberându-și casa, iar astăzi ea și familia ei trăiesc într-un stil minimalist în care fericirea e tot ce trebuie să fie în exces.

Mădălina a obținut certificarea de consultant în organizare și decluttering atunci când în România nici nu se auzise de așa ceva. Acum merge în casele oamenilor și le arată cum să își elibereze spațiul, oprind doar ce le aduce bucurie și ce este cu adevărat util.

Din vorbă în vorbă, tot mai multă lume aude de serviciile Mădălinei, ceea ce nu este decât de bine.

Organizarea, planificarea se învață și, când le deprinzi și înveți să le integrezi în viața ta și a familiei tale, o faci pentru totdeauna și crește instant calitatea vieții.

 

Mădălina Preda: „Caligrafia este o formă de artă”

16 ani de televiziune i-au oferit, printre altele, o rigurozitate care o ajută și acum, în calitate de freelancer. Două dintre cele mai importante lecții învățate este că pentru orice există o soluție, iar forța unei echipe contează mai mult decât forța unui singur om.

Soluțiile există acolo, trebuie doar să fii deschis și să cauți îndeajuns de mult. Valoarea unui singur om vine din valoarea celor cu care lucrează și mai ales din felul în care pot să acționeze împreună.

Pe lângă pasiunea pentru organizare, televiziune și cărți bune, Mădălina Preda este interesată de caligrafie și de hârtie în general. Pasiunile sale se leagă pentru că împreună o ajută să introducă bullet journalingul în viața sa.

Dintotdeauna a iubit scrisul de mână, acel scris frumos și îngrijit ca al mamei sale. La maturitate s-a axat pe caligrafie datorită a 3 pasiuni: pasiunea pentru instrumente de calitate, fascinația față de hârtie și pentru scrisul elegant.

Caligrafia este o formă de artă și o poate practica oricine.

 

Ce este Bullet Journaling

Bullet Journaling (prescurtat BuJo) este cea mai bună opțiune de planificare. Tehnica este adoptată în întreaga lume, iar Mădălina Preda a inclus-o de 2 ani în activitatea sa, tocmai pentru a-și perfecționa serviciile de planificare și organizare.

Deși nu consideră că toată lumea ar trebui să folosească BuJo, Mădălina știe că oricine ar trebui să își seteze obiective. Mai mult, ar trebui și să își planifice pașii spre împlinirea lor.

Pe lângă bullet journaling, Mădălina Preda se mai ocupă și de time management. La Fundația Calea Victoriei susține workshopuri de Bullet Journal și time management, dar cel mai bun exemplu este cel din viața privată.

Îți poate arăta agende întregi care au ajutat-o să ajungă unde este astăzi. Este în același timp mamă, profesionistă, dar și un freelancer fericit. Este managerul timpului său. Iar entuziasmul cu care își prezintă tehnicile este cu adevărat contagios, exact ca râsul de copil.

În timpul liber scrie pe blogul său Simplu e mai bun despre simplificare, organizare și planificare. De asemenea, îi putem auzi vocea și entuziasmul în cadrul podcast-ului creat împreună cu un psiholog-prietenă, Delia Bebi. #reMIND este nimic mai mult decât un mod minunat de a te face auzit într-o lume intens digitalizată.

Deși pare că are totul sub control, Mădălina Preda încă mai resimte unde de șoc din cauza decesului mamei sale.

 

24+ ore într-o zi

Fără organizare și planificare nu ar reuși să facă atât de multe într-o singură zi. Totul pornește de la obiective și se ajunge la nivel microscopic.

Am obiective clar stabilite, le am împărțite în unități de timp și în mini-obiective. Apoi totul se împarte până la nivel micro, în acțiuni concrete pe care le programez în agenda mea pe ziua respectivă.

Indiferent de cât de multe a realizat, pentru Mădălina Preda cele mai frumoase momente sunt cele 3 nașteri. Momente neplăcute poate a avut, dar le-a procesat și a trecut peste.

Pe pagina de Facebook a blogului face live-uri aproape zilnic. Din dorința de a ajuta în această perioadă dificilă, a decis să ofere ce știe ea urmăritorilor ei.

Valul de sharing și împreună este copleșitor…. Iar eu fac parte din el, cu bucata mea de organizare și planificare, sub hashtagul #maisimplu acasă. Sfatul meu pentru oricine este să privească perioada asta ca pe o maaaare oportunitate de învățare și să profite. Să profite la maxim.

Cei care doresc să primească puțin din înțelepciunea și ideile sale o pot găsi pe blog, pe Facebook, pe canalul de Youtube Simplu e mai bun, la cursurile sau seminariile sale online sau la pagina de podcast.

 

Mai departe

Planurile sale de viitor includ continuarea articolelor pe blog și a podcastului, extinderea portofoliului de cursuri. Mai mult, vizează terminarea unei cercetări care probabil va deveni o carte.

Odată devenit freelancer, Mădălina Preda s-a mutat în Praga. Aici lucrează cu o echipă de televiziune. Se bucură de cafeaua bună a capitalei Cehiei și se gândește la bibliotecile din București. Face exact ce îi place, adică să scrie și să citească. Lucrează de acasă sau de pe platoul de filmare.

Mădălina Preda este extrem de sociabilă, plină de viață și de energie. Debordează de chef de învățat la orice oră și de la oricine. Dacă te vei duce la vreunul dintre cursurile sale te vei simți ca acasă, ca printre prieteni.

Nu este un lector plictisitor și plictisit de viață, ci o gazdă și un eventual nou prieten. Deschisă la nou, la oameni și la idei, te va asculta activ cerându-ți să spui mai mult. În același timp îți va oferi și informații utile.

Dacă vrei să îți schimbi viața dintr-o persoana haotică într-una care are timp pentru pasiunile sale, apelează la Mădălina Preda. Scrie-i pe orice platformă și intră în contact. Nu vei regreta, pentru că este o persoană extrem de interesantă, volubilă și care îți va aduce zâmbetul pe buze.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Tu ce părere ai?
Lasă un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *